Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Toa e заради тоа што има храбри и спремни момци ко тебе што ке ја чуваат границата? Црвената линија да биде цврста и бранета?

Или обратно. А?
Ne mi odgovori na moeno prasanje.

Aj uste edno> BC, Grujo ili Rodzo? Koj ti e kriv denes?

Teхеран ми е омилениот град. Воопшто.
Него, шо ми беше прашањето... а да, што ти е поентата. If any.

Toa дека наброја опресирани општества и разновидни режими кои би биле little bit more amused доколку им ги посочам моите ставови, тоа докажува нешто? Ако да, што?

Дека јас сум во право, или тие? Што?

Тоа ќе го сфатам како одбивање на понудата. Ту бре сите анархоатеолиберокосмополисти до сега ми ја одбиле. Никој ли не сака гратис низ светот да се шета со толку сладок труд, пропагирање на своите замисли? Ќе помислам дека сум многу ружен и socially awkward persona.

Тоа ќе го сфатам како одбивање на понудата. Ту бре сите анархоатеолиберокосмополисти до сега ми ја одбиле. Никој ли не сака гратис низ светот да се шета со толку сладок труд, пропагирање на своите замисли? Ќе помислам дека сум многу ружен и socially awkward persona.

A ti se за љепотан замишљаш?

А бе љеп си ко тамилски тигрец. Хахаха. Заеби, него, коа ќе седнеме на кафе, оти ме накажа за пијање кај Peja989. на 2.03. за со Виган?

@Divider што се замараш незнам.
Оддамна е кажано барем тука како стојат работите.

А бе, до еден да допре, арно е.

Сето тоа само заради тоа што “ти ја одбив понудата“?

Детски муабет пар екселанс.

Еве, ти не си ни либерал ни анархист. Веруваш во граници.
Ќе одиш во Техеран да оформиш здружени9е на клабери на град Техеран?

Но, ако поентата ти беше дека границите сепак постојат, па затоа ако ја напуштиш оваа Македонија и одиш во тие држави ќе осетиш разлика, еве ти од мене понуда, да основаш здружение на клабери во Припор.

Или Батинци

Јас ќе ти платам за се што треба. Се ќе средам. Само направи го тоа. Би?

А нема граници... бре мајката.

Сето тоа само заради тоа што “ти ја одбив понудата“?

Детски муабет пар екселанс.

Еве, ти не си ни либерал ни анархист. Веруваш во граници.
Ќе одиш во Техеран да оформиш здружени9е на клабери на град Техеран?

Но, ако поентата ти беше дека границите сепак постојат, па затоа ако ја напуштиш оваа Македонија и одиш во тие држави ќе осетиш разлика, еве ти од мене понуда, да основаш здружение на клабери во Припор.

Или Батинци

Јас ќе ти платам за се што треба. Се ќе средам. Само направи го тоа. Би?

А нема граници... бре мајката.

Може у Подареш? Со Luki Junior ќе напрајме, ама не само на клабери, ами и микс од: криволовци, ракиџии, скарајадачи и земљообрабувачи со елементи на клабинг и понекоја урбофолк журка. На комплетисано.

Не треба редовна војска.....
И ова што го има од Армија треба да се намали. Пун курац од офицери, подофицери, генерали и остало.....

Само професионални елитни единици, со соодветен офицерски кадар, јако обучени, добро опремени и одлично платени.
Спремни да реагираат во еден ден и да исчистат терен од 100-тици евентуални терористи.

Која е целта на редовна војска? Ке војуваме држава со држава ? Со која држава ?
Војна не станува спонтано, нели....Ништо не се случува без план/организација/контрола на странски служби. Војната почнува на маса и на маса се добива или губи. И на маса се завршува. Треба луѓе за на таа маса......

За да решиме иден евентуален проблем како 2001, доволни се моменталните професионалци од АРМ и МВР.
И луѓе кои ке одобрат вистински наредби.....

Не треба редовна војска.....
И ова што го има од Армија треба да се намали. Пун курац од офицери, подофицери, генерали и остало.....

Само професионални елитни единици, со соодветен офицерски кадар, јако обучени, добро опремени и одлично платени.
Спремни да реагираат во еден ден и да исчистат терен од 100-тици евентуални терористи.

Која е целта на редовна војска? Ке војуваме држава со држава ? Со која држава ?
Војна не станува спонтано, нели....Ништо не се случува без план/организација/контрола на странски служби. Војната почнува на маса и на маса се добива или губи. И на маса се завршува. Треба луѓе за на таа маса......

За да решиме иден евентуален проблем како 2001, доволни се моменталните професионалци од АРМ и МВР.
И луѓе кои ке одобрат вистински наредби.....
И тие остареа, треба замена, а нема. Сите тие немаа некоја инстант обука, се се тоа луѓе со искуство, а обука или од ЈНА или пишман обука од АРМ, но специјалците и продолжија и тие од АРМ.

Прашање?

Како ќе се определат специјални единици, ако кандидатите немаат основни познавања? Додека ги исфилтрираш, поминаа годнин.

Двоен трошок. Вака, имаш обука, те забележуваат, ти даваат понуда. Прифаќаш или не. Твое е.

Може у Подареш? Со Luki Junior ќе напрајме, ама не само на клабери, ами и микс од: криволовци, ракиџии, скарајадачи и земљообрабувачи со елементи на клабинг и понекоја урбофолк журка. На комплетисано.
Ај Агриии енд Конкур... Простор има, бочви има, и месо има... Ќе прааме здружение... Нема проблем.. клабери на тон ги има.. :D:D:D

И тие остареа, треба замена, а нема. Сите тие немаа некоја инстант обука, се се тоа луѓе со искуство, а обука или од ЈНА или пишман обука од АРМ, но специјалците и продолжија и тие од АРМ.

Прашање?

Како ќе се определат специјални единици, ако кандидатите немаат основни познавања? Додека ги исфилтрираш, поминаа годнин.

Двоен трошок. Вака, имаш обука, те забележуваат, ти даваат понуда. Прифаќаш или не. Твое е.
Има замена, летоска тие што беа примени, за што се на обука во Идризово?
И уште се планираат такви замени, смена на генерации ќе има енос ;)

Има замена, летоска тие што беа примени, за што се на обука во Идризово?
И уште се планираат такви замени, смена на генерации ќе има енос ;)
Ги видов. Малку се.

А и секој треба да знае, а не да чека на готово.

Станавме држава на готовани. Мама меси, тато носи, чиче џандар брани, а кутрион војник ме брани.

А јас: Јас пијам кафе на раат и куродрвам на интернет.

Е не бива така.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:00 ---
Ај Агриии енд Конкур... Простор има, бочви има, и месо има... Ќе прааме здружение... Нема проблем.. клабери на тон ги има.. :D:D:D
Виар дуинг ит. Дуинг бизнис ин Подареш.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:01 ---
СеА, откако зготвив руЧок пар екселанс, ќе си седнам да си глеам серија на компљуктор,.заслужиф. Ајт, до после.

Прашање?
Имаш конкурс секоја година, на пример. Определуваш број кој ти треба.
Заинтересирани кондидати минат тестови , физички, психолошки и сл. Селектираш кандидати и минат повторна селекција од пр.1 месец во воен камп со обука. За тој месец со тие кандидати работат офицери, психолози, стручњаци....
Завршува обука и правиш крајна селекција и вработуваш. Од тие лица за 6 месеци интезивна обука добиваш спремни дечки што , заедно со постарите колеги,без проблем решаваат учки на излет...

Имаш конкурс секоја година, на пример. Определуваш број кој ти треба.
Заинтересирани кондидати минат тестови , физички, психолошки и сл. Селектираш кандидати и минат повторна селекција од пр.1 месец во воен камп со обука. За тој месец со тие кандидати работат офицери, психолози, стручњаци....
Завршува обука и правиш крајна селекција и вработуваш. Од тие лица за 6 месеци интезивна обука добиваш спремни дечки што , заедно со постарите колеги,без проблем решаваат учки на излет...
Додека ти пиеш кафе и куромрсиш?
Е не може.

Ги видов. Малку се.

А и секој треба да знае, а не да чека на готово.

Станавме држава на готовани. Мама меси, тато носи, чиче џандар брани, а кутрион војник ме брани.

Е не бива така.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:00 ---

Виар дуинг ит. Дуинг бизнис ин Подареш.
Епа сеа малку се, толку е капацитетот на Идризово, 300 души максимум. Почнува да се чистат повозрасите во сите специјални единици.
За летоска пак се најаваува, таков конкурс, таман да завршат овие претходните со обука.

Иначе иако поголемиот дел се партиски влезено, сепак се работи за доста спремна малдина.

...А и секој треба да знае, а не да чека на готово.
Е не бива така.
Зш не бива ?
Затоа ти плакаш даноци, да не се секираш за работи што се за професионалци , кои таа работа ке ја завршат ПОДОБРО од тебе...

ПС Друго е ако утре не нападне некоја држава, па сега цел народ ке ја браниме Македонија......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom