Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Ами сега ако некој смета дека е малку 3 месеци и ништо нема да научите за тоа време пошто демек е малце, нека го направат 3 години. Тогаш сигурен сум дека ке ви влези нешто во главата без разлика колку некој бил туп или глуп.
:pos::pos:
Дури тогаш ќе има масовно иселување од државава,само на жени ќе останеме.

Нека го напраат и 3,али ти иди прв да видиме дали ќе ти влези у глаата.Нема врска тоа колку е глуп или туп,не економски исплатливо секој човек во држава да се научи да пука со пушка,тенк сеедно.Воената опрема е скапа работа,затоа само одредена група на луѓе се специјализира за тоа.Останатите во случај на војна ќе бидат мобилизирани..и тие ебани 3 пукања со калаш во рок од 3 месеци нема да им напраат никаква разлика у војната,потребно е пола ден за тоа.
Кренале интернет патриоти џева дека нема редовна војска па слабеела Македонија од што немало редовна војска:facepalm: Добро што барем светот има луѓе што разбираат модерно војување па ќе им удрат 2-3 воспитни на идиотиве у генерал штаб и тоа ќе биде тоа од редовната војска.
По незнам кој пат и незнам од колку тука на форумот ти објаснија ептен детално како на мало дете дека служење воен рок не се сведува само на пукање.
Мислам стварно ако досега тоа не го свати неможам да ти поможам.
Инаку јас служев војска мислам баш ако те интересира, така да следен пат кога ке ме викнат би било за мобилизација.
И жално е кога некој се радува дека на генералите од неговата држава некој друг ке му удрел шамар. Колку ниско треба да паднеш за да се радуваш на такво нешто.
Така да со кој јас уствари правам мубает воопшто.
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 23:35 ---
:pos::pos:
Дури тогаш ќе има масовно иселување од државава,само на жени ќе останеме.
Абе нека се иселат, кој ги држи. Зијан е државата само тука воздухот што го дишат.

Не е темава за тетоважи, не забегувајте. Избришав десетина мислења.

Јас како што можам да направам -1 склек,не сум за во војска :D
Грешка. Ти како што можеш да направиш само 1 склек, војската е токму за тебе.
Можеби после војска ќе можеш да направиш едно 50 пати повеќе.

Јас како што можам да направам -1 склек,не сум за во војска :D

Не те прашува никој дали сакаш или нејќеш да правиш склекови таму.
А прашај некој од постариве генерации за Воена полиција. Те собира од улица од кај што си, не го интересира што правиш со кого си...те собира и готово одиш во војска.

А прашај некој од постариве генерации за Воена полиција. Те собира од улица од кај што си, не го интересира што правиш со кого си...те собира и готово одиш во војска.

И демек со тоа што ќе ме собере одеднаш ќе променам мислење? Од инает нема ништо да правам, што ќе ми прави? На воен суд ако сака нека ме носи, ако нешто не сакам, нема да го правам и крај :).

е баш ради ова ми е мерак што и над нашиве идиоти има кој да команда,бидејки више не е 15 век јаничари да собираат.

И демек со тоа што ќе ме собере одеднаш ќе променам мислење? Од инает нема ништо да правам, што ќе ми прави? На воен суд ако сака нека ме носи, ако нешто не сакам, нема да го правам и крај :).

Епа прашај како било на времето некој од постарите генерации.

Епа прашај како било на времето некој од постарите генерации.

Имам прашано. Не сум нив. Друго време е денес. Ако ми лупнат пушка в рака, први нив ќе ги пукам.

Имам прашано. Не сум нив. Друго време е денес. Ако ми лупнат пушка в рака, први нив ќе ги пукам.

Ќе видиме сега кога ќе почне како ќе биде. Што построго што подобро.

Да не пукниш ме изнасмеа со муабетот:D.
Инаку мајтапот на страна не би се кладел многу во врска со тоа.

Да не пукниш ме изнасмеа со муабетот:D.
Инаку мајтапот на страна не би се кладел многу во врска со тоа.

Владе, има сцена од Тесна Кожа - „Људи оче у Европа, ти их врачаш у Турско.“
Еве на пример, ако ме регрутираат мене - ќе им киднам 3 месеци да ме барат нема да ме најдат. Баш сакам да те прашам какво мислење имаш за оние коишто избегаа од ЈНА кога се распаѓаше Југославија, а требаа да одат да се борат на пр. во Босна и Хрватска? (додадено: мислам на Македонците коишто избегаа..)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom