Љубовен Каскадер
fekalija
- Член од
- 28 декември 2011
- Мислења
- 4.371
- Поени од реакции
- 6.209
Би одел ако ми дозволат да тренирам пукање во живи мети, доколку е можно на терен. Политички институции се најпожелни.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Би одел ако ми дозволат да тренирам пукање во живи мети, доколку е можно на терен.
Кога некој би размислил во насока на ситно (а можеби и не толку ситно) профитерство, тогаш може да се каже дека ова би било добра заработувачка за одредени фирми, што треба да се грижат за облека, кревети и сета друга опрема за да функционира една касарна. Бидејќи реално гледано три месеци и таа обука што таму треба да ја добијат војниците, можеш да ја стекнеш со трчање на кеј и пукање на стрелиште, каде сигурно ќе бидеш поуспешен. Разбирам да те учат да пукаш со секое достапно оружје, да те научат да возиш тенк, хеликоптер и да трае обуката 1 година, после која би бил добро обучен за ракување со оружје и управување со голем број на воени моторни возила, ама 3 месеци да одиш таму, па потрчаш некој круг и да јадеш и спиеш во некоја колиба, наречена касарна е тотална глупост гледано од страна на идните војници или добар профит од страна на тие што се во армија.
За да се научиш да чистиш веце и да станеш у 7 војска ти треба?Ама ќе стекнеш дисциплина која што скоро никој на нема досега. Не за џабе старите викаат дека е добро да се оди војска.
Ама ќе стекнеш дисциплина која што скоро никој на нема досега. Не за џабе старите викаат дека е добро да се оди војска.
Сите тие стари имаат дисциплина и култура на претек.![]()
За да се научиш да чистиш веце и да станеш у 7 војска ти треба?
Токму тоа го имавме кога сеуште беше на 9 месеци, едвај 3 пукања(2 пати преку ден, еднаш ноќе), ресто чисти дворови околу павиљон, лисја, ѓубре, кој во кујна работи, кој во перална, кој во магацини, обука катастрофа, водничките што беа мораа да ползат кога во близина беше старешина, инаку не мрдаа, зборам за Ѓорче. 2 дена бевме погоре во касарната на терен као демек преживување, жими тоа што беше интересно.Ја имам стекнато навика,не ми треба 3 месеци од животот да потрошам за тоа.Ако тебе ти треба некој да ти се дере за да станеш од кревет слободно пријави се,за мене е губење време.
Единствено би бил за војска доколку се фокусираат на обука за ракување со воено оружје,и учење на некој основни тактички работи за во случај на мобилизација.Али освен 2-3 пукања со калаш се друго е скапо за секој регрут да го прави,така да ништо од тоа.
Самото кондиционо спремање и чистење вциња за дисциплина е непотребно,жими кур ќе стекнеш навика засекогаш...Глеам сите у јна што служеле колку се дисциплинирани.Замисли има војна за 15 години одкако си отслужил,си бил милениече мамино и пред да отидеш ќе бидеш и коа ќе се вратиш..и те мобилизираат за у војна и озбилно мислите дека ќе му остане кондицијата по 15 години излежавање?