Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Кои се условите сега за пријавување за војска.Мислам дека е 3 месеци.Каде се служи рокот?Каде се пријавува?И некоја екстра информација ако знаете не ми текнува сега.

П.С дали бараат веднаш покажување на физичка подготвеност или се оди постепено?

Треба бе војска, да станеме мажи .. а не .. :icon_mrgr:

А треба војска да служиш за да се осигураш дека си маж?
За гејови е војска, да плакнат очи, не ви треба тоа...

Се гледа какви мажи наштанцала војската, се кој од кој.
Војската е механизам на државата која е зло по природа.

Ако останало на ова да се утврдки машкоста, да ви се измочам на мажите :D.Овој муабет е од порано, тинејџерите нејќеле да служат војска па ги приморувале со вакви муабети, не мажи, не којзнам што.Глупости

А треба војска да служиш за да се осигураш дека си маж?
За гејови е војска, да плакнат очи, не ви треба тоа...

Сепак тоа е твое размислување нели .. :)

Ако останало на ова да се утврдки машкоста, да ви се измочам на мажите :D.Овој муабет е од порано, тинејџерите нејќеле да служат војска па ги приморувале со вакви муабети, не мажи, не којзнам што.Глупости
Не тоа, него не си можел да се ожениш ако не си бил у војска.
За среќа сега се други времиња и не е потребно тоа малтретирање (освен за тие што сакаат).

По мое мислење војската е за да добиеш некое основно познавање за оружје и стекнување дисциплина а не спиење до 15h. Замислете после 20 години да се згусти воената ситуација колку од нас би можеле да излезат и да ја одбранат не својата земја туку нашите фамилии не знаеме да ги одбраниме!

По мое мислење војската е за да добиеш некое основно познавање за оружје и стекнување дисциплина а не спиење до 15h. Замислете после 20 години да се згусти воената ситуација колку од нас би можеле да излезат и да ја одбранат не својата земја туку нашите фамилии не знаеме да ги одбраниме!

A zosto ondak placam jas danoci? Neli imame profesionalna platena vojska za tie sranja?

Jas veruvam utre da se spucame so nekoja drzava 60% od platenata vojska ce dezertira uste prviot den!

Македонија во моментов има спремна војска за секакви ситуации (иако помалубројна од таа пред 10 години).
Редовната војска е транзиција помеѓу момче и маж. Таа од дечките прави личности со цврсти карактери кои ќе бидат успешни во понатамошниот дел од животот.
Редовната војска ја замислувам како образовниот систем што секој дечко пожелно е да го помине.

Како тоа војска кога цела Македонија е по факултети ??

за сите оние што велат ДА за ова само да им кажам дека далеку поразлично е сега да одиш во војска и вашите татковци кога оделе во војска. Сигурно ви раскажувале многу интересни случки затоа викате ДА но кога ќе ве пуштат горе на Косово или недај Боже во арапските земји ке видите дали тогаш ќе викате да и ќе молите што поскоро да се вратите...

Еве јас лично сакам а отидам за да научам да ракувам со оружје но и за да зајакнам малку а не да седам до 3-4 часот по форум и по фејсбук.Дајте некоја инофрмација, знам дека се служи во Велес, дали ке ме примат со моите 19 години?Каде се пријавува?

Замисли можете да се вработите и уствари да бидете...полезни...ooh too fast...sorry :(

Еве јас лично сакам а отидам за да научам да ракувам со оружје но и за да зајакнам малку а не да седам до 3-4 часот по форум и по фејсбук.Дајте некоја инофрмација, знам дека се служи во Велес, дали ке ме примат со моите 19 години?Каде се пријавува?

Кое оружје бе момак,во тие три месеца двапати ќе ви дадат да пукнете по 2-3 куршума...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom