Реалноста и идеалот

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување
Во суштина сум реалист и ги согледувам работите онакви какви што се. Не сакам да креирам мои светови без потреба во кои се ќе биде идеално а всушност длабоко во себе ќе се чувствувам осамено, тажно и разочарувачки кога ќе откријам која е реалноста.
Малку идеализирање не е на одмет, но не ми е својствено премногу да забегувам во тоа затоа секогаш цврсто се држам на тлото и гледам што се случува околу мене.

Се трудам да гледам што пореално на работите. Сакам да ја согледувам вистинската природа на она што ме опкружува за потоа да не доживеам големо разочарување.
Идеализирањето сепак постои, со мал дел но сепак присутно. Понекогаш сакајќи да верувам дека сите се добри и се се случува со некоја цел. Иако тешко полека го потиснувам идеализирањето и се повеќе верувам во реалното.

Нешто што научив во последно време , е тоа дека се што ќе замислиш дека и можеш да го оствариш (доколку е физички изводливо, ),дека можам да бидам кој ќе посакам , и да бидам тоа што ќе посакам.така да тајната лежи во тоа што треба само да се издејствува ,. а тоа мене ме прави Dreamer кој соновите си ги претвара во реалност. , Замисли...Дејствувај...Оствари!!!, во секој случај сум голем релист...затоа што секоја мечта ми била изградена на нешто реално

Па..се трудам реално да гледам на работите, ама некогаш, во некој ситуации сум идеалист. Се трудам то шо си го замислувам да биди во реални граници и да биди достижно. Мислам дека се`се можи доколку се сака. Ок сеа, замисленото да биди во границите на нормалата.

Се поретко среќавам идеалисти. Последните остатоци од идеализмот во себе ги почувствував во средношколските денови. Сепак напати ми се здосадува од папагалските реченици од типот на ,,тоа е реалноста,, ,,не биди наивна,, или ,,така функционира светот или пак таков е капитализмот, ако не го разбираш и не ти одговара проблемот е твој. Сепак подобро се чувствувам кога некаде припаѓам отколку да бидам вечно несватена од околината и да бидам жртва на сопствените идеали.

пффф .. реализам , тука човекот гледа од она што го има да го алоцира на местата кај што би му дало најголеми приноси , но со тоа никој не иде понатака и се задоволува со она што го има, само си прави комбинации за недолготрајна сатисфакција.
Идеализмот е нешто поинаку нешто кон кое верувам секоја амбициозна млада личност се стреми, но овде во оваа држава не верувам дека успева, и се како да тапка во место. Ти сакаш да направиш нешто ново само окружување едноставно не ти дава, и ако сакаш да биде нешто необично и несвојствено за овој дел од светот, сите почнуваат едноставно да те гледаат со криви очи ( од типот "овој не е нормален" ) . Сум идеалист и се стремам ова да го зачувам и во понатамошниот период ... :toe:

Пола-пола,го живеам она што е,го прифаќам како такво и почнувам да го сакам колку и да е сурова реалност,дури и песимистички некогаш,но чисто да го разбијам малерот инаку нема везе,од друга страна,голем идеалист сум,секогаш сонувам и се надевам за најдоброто,ако почнам да гледам само на реалноста,секогаш е сива,а тоа лошо ќе вилјае на мене.Фино е некогаш да и дадеш нијанса на светло сино,чисто да не пропаднеш не за друго.

Svetot ne bi bil toj, toj sto e sega dokolku ne bi sonuvale za idealnoto.Treba da se zivee vo realnosta da se bide realen optimist, no naj4esto mora da se bara uteha vo sonuvanjetodo idealnosta.Samo nikogas ovie dve raboti ne treba da se pomesaat iako ne mozat edna bez druga takov e zivotot, te4e vo edna nasoka a naj4esto kaj site e pogresnata nasoka.

Eve vi eden tipi4en primer zosto mora sekogas da gi ostavate na distanca realnosta i idealizmot:
Imav edna drugarka koja e zaljubana vo edno dete tolku bese zaljubena sto go podnesvase da i pravi se iako ne bea vo vrska.I za da ni dokazi nas na najvernite drugarki deka i toj 4ustvuva nesto za nea iako toa ne bese to4no po4na da izmisluva raboti vo koi i samta zapo4na da veruva i sega nikako ne mozi da se otka4i od nego strada nenormalno, a sto e najtragi4no nema koj da i pomozi zatoa sto na site kazuva deka se e vo red , a fakti4ki sekoj den se poveke i povek zapaga vo depresija, od koja mislam deka ke i bide mbogu tesko da izlezi.

Nikogas ne ja mesaj realnosta so zamislenoto!!!!!!

Реалист сум кога нема никакви можности за исполнување на моите очекувања..но да не се лажеме, нема ништо подобро од сонување, создавање илузии за нешто подобро од тоа во моментот...сепак ако силно се верува на пат е да се оствари...желбите, илузиите по кои тежнееме се само дел од подобрување на нашата личност

Повеќе сум во реалноста не верувам во идеално нешто. Сепак се стремам кон подобро секогаш.

Сонувач. И верувам во моите сништа и не дозволувам никој да ги уништи со реченици од типот: „Па тоа е невозможно“ или „Дај спушти се на земја“ како што кажа Квендолин погоре. Убаво ми е в облаци, „ништо не е невозможно за оној кој верува“, „Секој сон се остварува“...сакам да верувам во мојот сон...Реалноста не ми се допаѓа.

Svetot ne bi bil toj, toj sto e sega dokolku ne bi sonuvale za idealnoto.Treba da se zivee vo realnosta da se bide realen optimist, no naj4esto mora da se bara uteha vo sonuvanjetodo idealnosta.Samo nikogas ovie dve raboti ne treba da se pomesaat iako ne mozat edna bez druga takov e zivotot, te4e vo edna nasoka a naj4esto kaj site e pogresnata nasoka.

Eve vi eden tipi4en primer zosto mora sekogas da gi ostavate na distanca realnosta i idealizmot:
Imav edna drugarka koja e zaljubana vo edno dete tolku bese zaljubena sto go podnesvase da i pravi se iako ne bea vo vrska.I za da ni dokazi nas na najvernite drugarki deka i toj 4ustvuva nesto za nea iako toa ne bese to4no po4na da izmisluva raboti vo koi i samta zapo4na da veruva i sega nikako ne mozi da se otka4i od nego strada nenormalno, a sto e najtragi4no nema koj da i pomozi zatoa sto na site kazuva deka se e vo red , a fakti4ki sekoj den se poveke i povek zapaga vo depresija, od koja mislam deka ke i bide mbogu tesko da izlezi.

Nikogas ne ja mesaj realnosta so zamislenoto!!!!!!

Можеш да си замислиш како би било кога би било подобро, а не тоа да го измешаш со реалноста. Ако се задоволуваш со реалноста а реалноста не ти е убава, тогаш нема да одиш напред, ќе останеш заглавен во свет кој не го сакаш. Стреми се кон посакуваното, но прво процени, посакуваното мора да биде во границите на реалноста.

Можеш да си замислиш како би било кога би било подобро, а не тоа да го измешаш со реалноста. Ако се задоволуваш со реалноста а реалноста не ти е убава, тогаш нема да одиш напред, ќе останеш заглавен во свет кој не го сакаш. Стреми се кон посакуваното, но прво процени, посакуваното мора да биде во границите на реалноста.

To4no e toa so go napisa spored mene ali muabetot mi bese nikogas da ne se mesaat tie dva poimi Zivees vo realnosta , no zivees za nesto sto si go zamislil za nesto idealno slobno zivej za toa no nemoj uste na po4etok da mislis deka si uspeal veruvaj cvrsto vo sebe no vo granicite na vozmoznoto.

Bi bila presrekan koga bi se spoile idealnoto i realnoto.Jas pred sum relist-ka i realno gledam na nestata,bidejki e beskorisno da se optovaruvam so nesto za koe i samata sum svesna deka e nerealno.Od druga starna pak ne e normalno covek da ne fantazira,da nema svoj svet za koj samo toj saiot si znae.Dobro e dvete nesta da bidat izbalansirani,da se posakuva ona sto e realno i da se sonuva za ona sto sme sigurni deka eden den ke bide nase.
Ne mozeme da sozdademe realnost dokolku ne sonuvame za nesto :wink:

Идеалист по природа, а реалист во борбата со другите идеалисти!!
Ох е тоа се вистински комедии :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom