Размазеност

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Ако станува збор за размазени деца и смисол секој ден добиваш по некој поклон,плус иљада лигави зборови од родителите како “злато наше најубаво,ќерка татина,еве ти поклон дека си најдобрата ќерка на светот“,не,не сум до толку.
Ама дека сум добивала се што сум сакала,да,може не одма ама со тек на време доаѓало и тоа.
И мислам дека нема дете на денешницава што не добило тоа што посакало,мислам во граници на нормала.
Така да,размазена сум,ама умерено.

Иако,имав другарка која добиваше скроз се,и вон граници на нормала,ама ете,родителите можеа па купуваа.И ако случајно нешто не беше по нејзино,и дома и у друштво,мислам она збеснуваше,мене искрено ми било страв да и преречам,болна беше на некој начин.Е покрај нејзе,сфатив дека јас не сум размазена уопште,и мило ми е што не сум.Подобро ќе се помачам за да добијам нешто,одколку одма се да добивам,па да не знам за доста.

дефинитивно не сум размазена ..бар тоа е мое мислење иако понекогаш претерувам у моите барања хехехе..ама па ......тоа е хдехехх
аа да има и такви луѓе ко горенаведениве..знам како ти било и јас имав таква другарка тие не се за на кајгана веке, тие за на психитар се....тешко нив:pos2:

Воопшто не сум размазена личност. Како прво дете во семејството, моите ме третирале најстрого и со помалку мазење.
Но и со сестра ми и брат ми се однесувале слично, значи позатворени луѓе, баш како во случајот на Лаванда. Денес кога ги гледам како се однесуваат со внуките, истото им го мислам. Од каде ли им надошла целата таа размазеност која ја покажуваат кон нив. Но во никој случај не им забележувам, затоа што мислам дека ќе бев поинаков човек ако ме размазиле, таков каков што не би сакала ни да замислам. Само чудно им реагирам денес, кога веќе не живеам со нив и кога знаат да се отворат со нежности кон мене. Да ме загушкаат, да ми кажат дека им фалам, да ме прашуваат на секое дали нешто не е во ред и дали нешто ми треба и сл, да ми досадуваат да се видиме и сл ... не сум научена така и чудно ми е.:kesa:
Сум каква што сум затоа што најверојатно биле одлични родители. Би сакала и јас да ја имам таа строгост и ограниченост кон моите деца еден ден. Мислам дека тоа е единствениот начин за оформување на една сигурна и успешна личност, која нема на секое да плаче по мама и тато, без оглед дали навистина секогаш и требаат.:toe:

Секогаш имало и секогаш ќе има разгалени деца...Но според мене во друштво тие се однесуваат поинаку отколку во семејството каде веројатно секоја желба им е исполнета. А доколу им покажеш дека не си тип кој ке ги иполни сите нивни барања се повлекуваат но бараат нова жртва во друштвото.

Искрено не сум размазен.... затоа што од мал сум воспитувам така и никогаш не сум добивал она што сум го сакал затоа што сепак прво заради финансиските проблеми а второ за да не ме размазат. Иначе во друштво имам такви... кај размазени таму и се лигават... и понекогаш ако имам ќар од тоа што го правам им исполнувам желби.. а некогаш се случува и да ги отерам од кај што излегле затоа што претеруваат со нивното лигавење за да им се исполнат желбите :)

Ne sum voopsto ramazena i mnogu im blagodaram na roditelite za toa.
Mislam deka so razmazuvanjeto im se pravi losa usluga na decata.Roditelite ja kupuvaat momentalnata naklonetost na decata,ne svakajki deka so toa vlijaat vrz formiranjeto na nivniot karakter vo negativna smisla.Vo drustvo ne sum imala ramazena licnost,ama bratuceda mi bese i seuste e ekstremno razmazena.Ponekogas i ljubomorev,ama od denesen aspekt gledam pounaku na toa.Ne bi se menuvala so nea i da mi zavisi zivotot od toa,iako site nejzini zelbi bea zadovoleni uste pred da gi izgovori.Ne mozam da go sporedam toa sto go imase taa so ona sto go dobiv jas.Imase najudobno i najbezgrizno detstvo,ama jas dobiv cvrt karakter i silna licnost sto ne se kupuva so niedni pari na svetov.:wink:

Од дома сум размазена ама во друштво не баш. Од домашниве морам да добијам то шо го сакам а со друштвово многу ретко се понашам размазено :)

Сум. Ама знам да си поставам граница. Секако, не е моја вина. Како единица на моите отсекогаш се обидувале да ми пружат се` што ќе посакам, и ако во 1 часот по полноќ посакав чоколадо татко ми одеше до продавница да ми го земе. Имаше моменти кога не знаев да го ценам тоа, кога се карав и викав за глупости. Тоа беше порано. Бев мала и не разбирав некои работи.
Сега сакам да ги поправам, држам рамнотежа меѓу размазеноста и обидот да бидам самостоен човек. Во друштво и во реалноста надвор од топлиот домашен кревет никогаш не сум се однесувала размазено, посебно е многу тешко ако повеќето околу тебе се разгалени, тогаш не може да се излезе на крај, сите сакаат да биде по нивно, да се прави она што тие ќе го речат, да бидат водичи итн. А тоа не води никаде.
Jас целосно си се пронајдов тука :pipi:

искрено,ме нервираат личности кои за се и сешто се лигават,се преправаат како една моја школска шо ми беше
цитирам:-Леле,мамичке,ми се скрши Ноктот,лелеее-
-Јас користам исклучиво скапи,фирмирани парфеми,ми се гади од фушарски

-Зш ма не си купиш нови чевли,вие ги скапа од носење
-Па зар јадеш тавче-гравче???Бљак мене ми се поврака,мамичка ,мене ми прави само убаи јадења
-Мамичке ме боли мешето,леле шо да правам,ај не одам нашколо
и безброј други примери-ЛИГАВЕШНИЦИ!

искрено,ме нервираат личности кои за се и сешто се лигават,се преправаат како една моја школска шо ми беше
цитирам:
-Зш ма не си купиш нови чевли,вие ги скапа од носење
Вака да ми рече некоја мочла, има да и оставам отпечаток од ѓонот на моите „антички“ патики врз нејзината фаца. Значи колку ме нервира такво критикување на стилот од страна на размазени мочли! Прво е навредливо. Може немам пари за леб, а не па за нови патики. Второ, не е нејзина работа.

Што е до темава, не мислам дека сум претерано размазена. Јас сум научена од мојата втора година од животот да делам се` со уште две сестри, па така моите барања секогаш сум морала да ги ограничувам на тоа дали моите можеле да си ги дозволат помножено со три. :) Што за мене, тоа и за сестрите, моите никогаш не не` делеле во однос на остварување на желбите и каприците. Коа сме кај каприците, голема сум и знам колку им се можностите на моите дома, па според тие можности ги определувам моите барања. Имам една познаничка што дома се треска од земја ако не и дале 4000 за штиклите што си ги видела у Трговски, а нејзините живеат од 1ипол плата едвај.

Во друштво воопшто не се однесувам размазено, освен што напати имам пасија да наметнувам мислења :kesa:, ама тоа не е размазеност, де. Единствено рзмазена сум пред татко ми, зошто он така си се поставил. Кога ми треба нешто (што е во граници на нормалата, фала богу), му се лигавам и он не може да одолее. :icon_lol: Ах тие ќеркишта колку ги злоупотребуваат нивните татковци, тоа е чудо.

Вака да ми рече некоја мочла, има да и оставам отпечаток од ѓонот на моите „антички“ патики врз нејзината фаца. Значи колку ме нервира такво критикување на стилот од страна на размазени мочли! Прво е навредливо. Може немам пари за леб, а не па за нови патики. Второ, не е нејзина работа.

Многу интересна комбинација на зборови:)
Далеку сум од лигава,не ги сакам лигушите и на никого во мојата близина не му исполнувам музички желби.Таков склоп сме,што е невозможно лигав човек да издржи покрај нас,претежно не избегаваат.Јас сум првата која им укажува колку се лигави,а се срамам од мојот женски род кога ќе налетам на некоја со која не споредуваат како оваа во примерот на ива,мочла.
Малку построго сум воспитана,не ми се треселе за ништо,и ме натерале да се потпрам на себеси,па на останатите.

јас не сум размазена, али брат ми...тууууу неможам ни да го опишам тоа! јас ќе кажам тато кога ќе идеме на полигон? незнам ќе видиме.... а он леле мами колку те сакам ова онаа....вака онака ќе почне да се лигави и туп ете ти клучевите у раце! а помал е од мене! и за све него го боли ногата, неможел да работи, неможел да си ги среди алиштата...ништо! све морам јас! дома сум како куќна помошничка...

Ах мене така да ми праеше сестра ми од тераса ќе леташе заедно со алиштата

Дете на воено лице - размазен ? :pos: Така де :)
Секогаш ме учеле да бидам задоволен со тоа што го имам и да бидам среќен дека сепак сум заслужил нешто без разлика колку е што е и како е - делува малце круто ама тоа е јбг, иако многу што ме знаат (а не ме знаат) мислат дека кај мене важи тато носи мама меси, ама не е така сепак.
Можеби во последно време јас самиот си дозволив малце да се опуштам околу тој муабет, па така делува на моменти ко цел живот да сум живеел во Стаклено Ѕвоно пффф глупости!
Размазените деца утре сигурно нема да просперираат во животот а на улица би им дал еден ден максимум :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom