Crazy in Love
Here's looking at you kid.
Да, сум приметила најчести стереотипи за нас се дека сме весел и пред се музикален народ. Ама не чуле они дека ја имаме ние Гулабица, инаку одма ќе им се сруши филмот дека сме музикални.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не зезај гулабица е некоја нус појава. Дека имаме музика и одредена култура која привлекува имаме тоа е факт. Нема човек кој не е запознаен со фолклорот, Галичка свадба, Струшки вечери на поезијата, Охридско лето. Одредени истакнати ликови во музиката.Да, сум приметила најчести стереотипи за нас се дека сме весел и пред се музикален народ. Ама не чуле они дека ја имаме ние Гулабица, инаку одма ќе им се сруши филмот дека сме музикални.![]()
Не зезај гулабица е некоја нус појава. Дека имаме музика и одредена култура која привлекува имаме тоа е факт. Нема човек кој не е запознаен со фолклорот, Галичка свадба, Струшки вечери на поезијата, Охридско лето. Одредени истакнати ликови во музиката.
Еве пошто е темава општо за стереотипи нека каже некој стареотип за џандар
само не тоа дека се сите глупи или дебели, зашто тоа не е стереотип. друго нешто.
![]()
Ај јас малку да почнам со стереотипите:
1. Русите се пијаници со вотка - Дали 139 милиони луѓе пијат вотка???
2. Кинезите се робови - Дали 1,5 милијарди луѓе во Кина се робови???
3. Севернокорејците умираат од глад - Дали 35 милиони луѓе умрени се од глад???
4. Албанците се Наркодилери - Дали 500.000 Албанци во Македонија се наркодилери или едвај 5000???
5. Американците си го живејат животот 300 на сат - Дали 307 милиони американци се милионери? Или само 1 милион милионери?
6. Ромите дуваат охо лепак - Дали сите Роми дуваат охо лепак???
Црнците во САД го прават најголемиот криминал, дилаат дрога и оружје, и прават грабежи и разбојништва...
Ова е дефинитивно е еден од најглупите стереотипи
Ама, ај да размислиме за овие обвинувања.
Според бројките на Американската унија за граѓански слободи, еден од најстрашните податоци кои се наметнуваат од војната против дрога во САД е расниот реципроцитет, па иако стапката на прекршоци поврзани со дрога кај белците е повисока, стапката на затворени црнци за истите престапи е 10 пати поголема.
Најголемиот криминал во САД доаѓа од Федералните резерви, Волстрит, Илуминатите...
А Црнците во САД го прават најситниот криминал.
Но осудувани се само на расистичка основа...
За нас странците често велат дека сме весел и гостопримлив народ, насмеан и пријателски расположен. Чудно јас тоа некако не го чувствувам. Но сепак друго е од аспект на странец гледано.
Се зезам само па и ти.
Ама факт е дека постојано особено од екс Ју државите го истакнуваат фактот дека сме најмузикални и дека сите знаат да пејат.![]()
Ова особено го прават екс- Ју музичарите, кои се користат со оваа финта за да продадат што повеќе билети. Слушнете интервјуа од некои пеачи кои одат низ сите балкански земји - како каде гостуваат, тој народ е највесел, најмузикален и нај нај
Не дека не сме музикални, сме, но не нешто помалку или повеќе од останатите балкански соседи. Едноставно, таман сме си![]()