Распукување на устата

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај со лимонче, малце е киселко ама некои викаат дека помага. Јас лично немам пробано

доста корисно е да се намачкаат усните со мед

Од искуство, после распукување на устата користам Нивеа лабело...ми помага многу...

Треба да се негува устата. Еве да појдам од себе коа шмекам например...на пример коа ми е испукана устата...ја прикривам и по онака не опуштено шмекам. Не дека многу ја приметуваат при шмекот :) но кога ќе дојде до пољубац со дадената шмекерица...ќе се забележи тоа. Еве јас се мачкам со лабело...и топ. стално коа ми е изнегувана устата...пошмеќер испаѓаш у очите на шмекериците...
Ја знам често да шмекам и да ги испрчам усните како Анџелина Џоли..така фино испупчени...и да имам бонус при мојот шмек :)...

obicno na zenskite im ispukuva ustata zs pusat nedolicni raboti ama i odredeni maski se krivi sto ne drzat dovolna disciplina dole :cds:

Wow Ajnastajn.......od pusenje raspukuva ustata neli??A tebe koga ti e raspukana od pusenje ti e isto!samo sum ljubopitna?:tapp:

LoL jas ne pusam nisto drugo osven cigari i po nekoj JoinT nekad:raz:
sorry ako te navrediv ali i toa e mozno za raspukuvanje na ustata kaj zenskite:baeh:

LoL jas ne pusam nisto drugo osven cigari i po nekoj JoinT nekad:raz:
sorry ako te navrediv ali i toa e mozno za raspukuvanje na ustata kaj zenskite:baeh:

Ne me navredi ne se pronajdov vo postot samo golemava misla mi bese nepoznata...i kako sto navedov ljubopitna sum.A za moznava opcija nikad ne sum cula,blagodaram sto me prosvetli.

и мене многу често ми распукува и како ранички ми се прават, лабело ставам на секој 10 мин, најчесто Росала, а дома кога епетн ми е распукана ставам Хидроциклин маст, многу помага...прво облоги од чај од камилица, држи ги 5-10 мин, па после намачкај се!!!!!

иако е астарено и сигурно ке речете е да бе сега сељачи работи но свинската маст нај убаво помага но нетреба да биде солена, трипати мачкање тоест тридена пред спиење и устата нема да ви биде испукана и плус тоа слузокожата, се регенерира и ја задржува виталноста подолг период што значи дека после еден ваков третман нема да имате проблем со испукани усни најмалку 2 месеци

Мене устата а воопшто и цело лице ми е многу осетливо.. Секогаш ми е распукана и не е до тоа што не јадам витамини, што не ставам лабело или од преголема доза на кармини и сјаеви.. баш напротив.. јадам многу витамини. минерали итн... Ставам лабело редовно не е тоа премногу туку доволно за да си ја заштитам устата... а кармини и сјаеви немам никогаш ставено затоа што тоа ми е најодвратното нешто... без разлика кое време е.. мојата уста е распукана... но сепак затоа служи лабелото..

И јас имам таков проблем во зимскиот период, особено кога скијам... а скоро се вратив од Маврово. Ама лабелото ми е доволно да си го решам проблемот. Користам Нивеа, ама добри се и медицинските од Галафарм, ги има во аптеки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom