Распукување на устата

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Не знаев кај да го пишам ова, дали во здравје или мода и убавина, али моише ми иде за во мода и убавина пошто се живее и со ипукана уста. Што да правам? Лабело во зимо имам стално со мене, ставам меѓу секој час (на 45 минути би му дошло) и пак ми е испукана. Сум ги купил сите могучи лабела. Почнувајки од Labello, Rossal па до пазарските. Сите могучи врсти сум ги пробал, сензитив, милк енд хани, нормал и пак ми е катастрофа. Можеби ако имам среќа ке се смири една недела и после станува уште полоша. На скијање кога сум, сум стигал и до крв да ми тече! Многу ме нервира, и многу невкусно изгледа.

Помош?

Лабело, пиење течности, чајче...

Јебига, таква ти е кожата. Мене ретко ми пука, ми има пукано додека сум бил на скијање, ама лабелото (или најобична крема) веднаш ми помага. Другиот ден сум како нов.

Иначе, ако си на скијање, иако мислиш дека тоа помага - во никој случај не ја облизувај (лижи) устата! Уште толку ќе ти се направи лом.

ако ставам најобична крема ми е катастрофа, уште поише се заебува. Со кожата на рацете и лицето немам проблем, ама со усните......
Ај ке пробам со течности и слично, ама....

А да си купиш ти гроздова маст обична, најобична? Тоа срањата од лабело врска немаат.

Освен тоа, не се става често... Ти ја претеруваш на 45 минути...

епа....ке си купам, тоа има во аптека, така? На колку време да ставам?

Сепак, темава е „печена” за ЗДРАВЈЕ.

Ја преместувам таму.

Dimitarc напиша:
епа....ке си купам, тоа има во аптека, така? На колку време да ставам?

Да, ја има во секоја аптека. Е сега не мириса нешто прекрасно, ама е делотворна. А не мора точно на некое време да се става, гледај да е да речеме на два-три саати или така нешто. Инаку слузокожата се „навикнува“ на заштитата.

значи ако почнам да ја ставам, ке треба да прекинам со ставање гроздова маст во мај или дека ставам стално лабело сега ми има послаб имунитет?

ЗНачи дека ако почнеш да ја ставаш умерено, со време ѓе ти се нормализира слузокожата, само ќе треба некое време да трпиш сува кожа. Ставај од гроздовата маст само кога ќе почнат да те болат усните. Инаку, ја храниш „старата” кожа и таа наместо да отпадне и да се створи нова, останува на усните.

pearl напиша:
Poveke baknezi malecok :wink:

Ова дефинитивно! Не мислам на цмокање, нормално!
Е сеа малце ќе ја грепка „другата страна“, ама се издржува! :icon_lol:

pearl, тоа треба да е совет или нешто што ми посакуваш?

И јас имам сличен проблем, ама мене често мисе случува да ми испукаат прстите, сто не сум употребил, ама нема подобрување, кога сум на скијање раката мие како изљупено Princo cd.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom