Раскинување или не? Ако замине на одредено време (5-6 месеци)

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola-
  • Време на започнување Време на започнување
Споделете ги вашите мислења за тоа дали би му раскинале на некој кој што го сакате,во врска сте со него некое одредено време,можеби 8 - 9 месеци,и тој/таа заминува надвор од државава на некое време...Како вие би постапиле??

---------------------:wub:--------------------
Искрено никогаш не сум размислувал на оваа тема...Но сепак кога е веќе поставена зошто да не го пишам моето мислење..
Од моја гледна точка никогаш нема да се скарам, освен ако постои некој посебен повод што ќе доведи до тоа... Ако постои вистинска и искрена љубов помеѓу двајца млади мислам дека разделувањето на некое време нема да доведи до тоа... Но ако тие одат заедно само од ,,корист,, или колку така да му врви времето, нормално дека ќе се скараат...:smir:

Google [BoT];3956252 напиша:
Искрено никогаш не сум размислувал на оваа тема...Но сепак кога е веќе поставена зошто да не го пишам моето мислење..
Од моја гледна точка никогаш нема да се скарам, освен ако постои некој посебен повод што ќе доведи до тоа... Ако постои вистинска и искрена љубов помеѓу двајца млади мислам дека разделувањето на некое време нема да доведи до тоа... Но ако тие одат заедно само од ,,корист,, или колку така да му врви времето, нормално дека ќе се скараат...:smir:
Поштувам ! :)

Фала Никола :)
сепак тоа е мое мислење... гледам на тој проблем од тој аспект...
ме заинтересира темава и би сакал од што повеќе корисници да ги прочитам мислењата околу оваа тема... :kesa:

одма раскинувам зашто тоа е доказ дека не ме сака кога би ме сакала не би одела нели????

одма раскинувам зашто тоа е доказ дека не ме сака кога би ме сакала не би одела нели????
Nightmare грешиш.. и тоа многу...:nenene:
Не значи дека ако едниот од партнерите замине на кратко дека тој не те сакал....
утре другиден кога ќе имаш деца и ќе си во брак... како ќе можиш ти да заминеш некаде ако треба да одиш на службено патување во друга земја, а се работи за подобра иднина на твојата фамилија?
со тоа нели ќе и докажеш дека ја нејчиш???? :nenene:

Google [BoT];3958531 напиша:
Nightmare грешиш.. и тоа многу...:nenene:
Не значи дека ако едниот од партнерите замине на кратко дека тој не те сакал....
утре другиден кога ќе имаш деца и ќе си во брак... како ќе можиш ти да заминеш некаде ако треба да одиш на службено патување во друга земја, а се работи за подобра иднина на твојата фамилија?
со тоа нели ќе и докажеш дека ја нејчиш???? :nenene:
брат не избегнувај од темата брак мрак остај тоа во темата е нагласено кога двајца се во врска и едниот партнер кога би заминал некаде на 5-6месеци тоа многу ги менува работите... и кога спомна работа еве да ти кажам нешто....имам другар што работи на брод и таму си фати девојка истотака и таа работи таму...и пред некое време од друга агенција му ја нудат истата работа за дупло повеќе пари и другаров одби заради женскаму несакаше да ја остави ја сака :salut:

Ако некој одлучи да замини негде сам на подолго време значи „љубовта“ не е така голема. Ако имаш врска сериозна без разлика на то колку е долга и ако искрено сакат и двата партнери да останат заедно, тогаш се ќе планират заедно. Јас не можам да замислам сценарио кај шо двајцата партнери ќе мора да се разделат, дали то било факултет, работа или било што, освен со исклучок казна затвор ете единствен случај кај шо нема бегање.

Ако со некој се разделиш на подолго време, почнуваш да го забораваш и „љубовта“ полека полека си згаснува. Како шо ќе запознаваш луѓе и како шо ќе поминваш подолго време со нив, искрено длабоко во душата и длабоко во гениталијата ќе чезнееш за прељуба. ФАКАТ!

Или се сакаш и не се разделваш, или тераш инает со биологијата.

Кратка дефиниција:

Ако ВЕЌЕ некој од двајцата стигнал ДА РАЗМИСЛИ дали да раскине или не за ваква причина.... ебате (љубовната) врска.

брат не избегнувај од темата брак мрак остај тоа во темата е нагласено кога двајца се во врска и едниот партнер кога би заминал некаде на 5-6месеци тоа многу ги менува работите... и кога спомна работа еве да ти кажам нешто....имам другар што работи на брод и таму си фати девојка истотака и таа работи таму...и пред некое време од друга агенција му ја нудат истата работа за дупло повеќе пари и другаров одби заради женскаму несакаше да ја остави ја сака :salut:
па и бракот значи да си во врска или грешам?
јас ти дадов конкретен пример за тоа дека не е така како што го мислиш ти...
Сепак мислам дека нема врска дали некој ќе замине на некое патување и треба врската да се прекини.. ако се САКААТ и ДВАЈЦАТА ќе опстани врската 10000% сум сигурен...

Ако некој одлучи да замини негде сам на подолго време значи „љубовта“ не е така голема. Ако имаш врска сериозна без разлика на то колку е долга и ако искрено сакат и двата партнери да останат заедно, тогаш се ќе планират заедно. Јас не можам да замислам сценарио кај шо двајцата партнери ќе мора да се разделат, дали то било факултет, работа или било што, освен со исклучок казна затвор ете единствен случај кај шо нема бегање.

Ако со некој се разделиш на подолго време, почнуваш да го забораваш и „љубовта“ полека полека си згаснува. Како шо ќе запознаваш луѓе и како шо ќе поминваш подолго време со нив, искрено длабоко во душата и длабоко во гениталијата ќе чезнееш за прељуба. ФАКАТ!

Или се сакаш и не се разделваш, или тераш инает со биологијата.
во целост се согласувам со тебе...далку од очи, далеку е и од срце....

--- надополнето ---

Google [BoT];3958565 напиша:
па и бракот значи да си во врска или грешам?
јас ти дадов конкретен пример за тоа дека не е така како што го мислиш ти...
Сепак мислам дека нема врска дали некој ќе замине на некое патување и треба врската да се прекини.. ако се САКААТ и ДВАЈЦАТА ќе опстани врската 10000% сум сигурен...
изгледа немаш големо љубовно искуство.....кога би сакал некоја вистински и мислиш на нејзе постојано ни на крај памет нема да ти текне да ја оставиш и евентуално да ја оставиш колку и да ја сакаш ке видиш послем некое време како ке избледи љубовта и кога ке се вратиш ке бидете странци....а не ме збори за у брак молимте...да си во брак 10-15 години и да заминеш самата навика што си ја имате еден према друг ке ве одржи..ме разбираш?

во целост се согласувам со тебе...далку од очи, далеку е и од срце....

--- надополнето ---

изгледа немаш големо љубовно искуство.....кога би сакал некоја вистински и мислиш на нејзе постојано ни на крај памет нема да ти текне да ја оставиш и евентуално да ја оставиш колку и да ја сакаш ке видиш послем некое време како ке избледи љубовта и кога ке се вратиш ке бидете странци....а не ме збори за у брак молимте...да си во брак 10-15 години и да заминеш сама навика што си ја имате еден према друг ке ве одржи..ме разбираш?
види Nightmare...
прво љубовното искуство нема врска...
второ одам со девојка 4 години скоро.... (како чист пример ти го кажувам ова, да не сватиш погрешно..) кога станува збор за оставање можам да ја оставам на некое време и нашата љубов нема да обледи.. а дали знаеш зошто??
Затоа што се почутиваме, сакаме и веруваме меѓу себе... тоа е моето мислење:toe:

Google [BoT];3958591 напиша:
Затоа што се почутиваме, сакаме и веруваме меѓу себе... тоа е моето мислење:toe:
Па нормално дека во секоја врска треба да има почитување,верба и љубов,секоја врска се гради според тоа,инаку ако уште на почеток го нема тоа пиши пропало,но ти зошто си толку навистина сигурен дека нема да обледи вашата љубов макар траела 4 година?Па и по 7-8 години врска пропага,не знаеш утре што може да се случи.

Google [BoT];3958591 напиша:
види Nightmare...
прво љубовното искуство нема врска...
второ одам со девојка 4 години скоро.... (како чист пример ти го кажувам ова, да не сватиш погрешно..) кога станува збор за оставање можам да ја оставам на некое време и нашата љубов нема да обледи.. а дали знаеш зошто??
абе ок така сега мислиш дека е до тебе а да ја нема на недела дена ке ти изгледа тоа како цела вечност а камо ли 5 месеци:cuc: и разбери како ке поминува времето љубовта ке се губи....најубаво замини некаде и ке праиме муабет послем оки?

Па нормално дека во секоја врска треба да има почитување,верба и љубов,секоја врска се гради според тоа,инаку ако уште на почеток го нема тоа пиши пропало,но ти зошто си толку навистина сигурен дека нема да обледи вашата љубов макар траела 4 година?Па и по 7-8 години врска пропага,не знаеш утре што може да се случи.
никој не е сигурен дека својата љубов ќе обледи... и исто така никој не може да знае што ќе се случи утре... ко кажав моето мислење и ја зедов како пример мојата врска..
а инаку сигурен сум во својата врска и девојка, се знајме од многуу одамна и сме многу приврзани еден за друг.. :smir:

--- надополнето ---

абе ок така сега мислиш дека е до тебе а да ја нема на недела дена ке ти изгледа тоа како цела вечност а камо ли 5 месеци:cuc: и разбери како ке поминува времето љубовта ке се губи....најубаво замини некаде и ке праиме муабет послем оки?
хаха договорено :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom