Раскинување или не? Ако замине на одредено време (5-6 месеци)

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola-
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам да не раскинаме.
После толку време поминато заедно ни на крај памет не ми дошло да го изневерам, па мислам дека тоа нема ни да се смени во Америка. На stand by никако нема да биде. Или ќе си продолжи како до сега или ќе раскинеме. Не сакам тој 5 месеци да мисли каде сум, со кого сум, дали сум го изневерила ..да мисли дали да си фати некоја тука...Сакам да си го живее животот. Ако мисли дека 5 месеци се многу за да биде без мене, од мене е слободен. Колку и да го сакам, сакам и тој да биде среќен, а не само јас. Ако го прави среќен тоа што ќе може да влезе во нова врска, значи дека не ни било пишано:toe:

Абе вие си знајте, ама мислам воопшто па да не ти дојде на памет да го изневериш е крајно неверојатно.

Абе вие си знајте, ама мислам воопшто па да не ти дојде на памет да го изневериш е крајно неверојатно.

Не изневерувам. Сум била изневерена неколку пати и знам колку боли. Тој го знае тоа. Затоа.....:smir:

Мислам дека не би раскинала туку-така... Би и дала шанса на врската да видиме дали ќе можеме, дали ќе функционираме. Ако не иде, Боже мој ќе раскинеме, ако иде уште поубаво. Ако не и дадам шанса на врската да се развива, цел живот ќе ме јаде прашањето, а што ако продужевме и успееше?

Мислам дека не би раскинала туку-така... Би и дала шанса на врската да видиме дали ќе можеме, дали ќе функционираме. Ако не иде, Боже мој ќе раскинеме, ако иде уште поубаво. Ако не и дадам шанса на врската да се развива, цел живот ќе ме јаде прашањето, а што ако продужевме и успееше?

Било како да постапиш ќе се прашуваш, ама имаш две опции или да раскинеш или да продолжиш. Која и да ја избереш ако подоцна се покаже како неисправна ќе биде аха подобро беше другото..
Би раскинала, каква и да е врската осудена е на пропаст, збориме за пола година, како бројка е малку, како денови е многу... На крајот сепак постои пауза, па и договор ако сте за двајцата назад после враќањето супер, ако не секој по свој пат во спротивно онаа дупка, односно јаз од тоа време ќе си стои со прашањата што правел/а како правел/а.

А кога партнерот оди до пред кооперација, или на факултет или да гледа фудбал, на шопинг... му раскинувате ли ?

Според мене ако врската се базира на љубов, меѓусебно почитување и другарство, просторот и времето не смеат да влијаат или да бидат причина за да се донесе одлука за раскинување.

Тоа ти е исто како да се разделиш со најдобриот другар на одреден временски период (студии, работа итн), и повеќе да не одржуваш контакти или било какви меѓусебни односи.

А кога партнерот оди до пред кооперација, или на факултет или да гледа фудбал, на шопинг... му раскинувате ли ?

Според мене ако врската се базира на љубов, меѓусебно почитување и другарство, просторот и времето не смеат да влијаат или да бидат причина за да се донесе одлука за раскинување.

Тоа ти е исто како да се разделиш со најдобриот другар на одреден временски период (студии, работа итн), и повеќе да не одржуваш контакти или било какви меѓусебни односи.
еее ова сакав да го слушнам... пробував да му го кажам неколку постови погоре истото и на други ама не ме разбираја! :toe:
репутација имаш од мене! :)

Не е исто оти најдобриот другар сигурен сум дека ќе ти дозволи да се дружиш и со други луѓе и во моментот тие да ти бидат најдобри и да поминваш време со нив и да ги задоволиш воопшто потребите за социјализација. Е сеа се сомневам дека партнерот ќе ти дозволи или па ќе смета дека е во ред ако си ги задоволуваш и другите потреби.

И не е сеедно ако поминиш долг период без контакт, се забораваш, запознаваш други луѓе и полека се банализира врската. Сеа со инает и ѕид со гла се крши, ама емоционално факт биолошки е дека ќе ти се дешават работи. Луѓе има во целибат живеат цел живот апстинират, секој е со своите способности да ги негира емоциите, некој за љубов божја, некој за љубов нечија таму шо смета дека нема да ја најди пак итн.

Не е исто оти најдобриот другар сигурен сум дека ќе ти дозволи да се дружиш и со други луѓе и во моментот тие да ти бидат најдобри и да поминваш време со нив и да ги задоволиш воопшто потребите за социјализација. Е сеа се сомневам дека партнерот ќе ти дозволи или па ќе смета дека е во ред ако си ги задоволуваш и другите потреби.

И не е сеедно ако поминиш долг период без контакт, се забораваш, запознаваш други луѓе и полека се банализира врската. Сеа со инает и ѕид со гла се крши, ама емоционално факт биолошки е дека ќе ти се дешават работи. Луѓе има во целибат живеат цел живот апстинират, секој е со своите способности да ги негира емоциите, некој за љубов божја, некој за љубов нечија таму шо смета дека нема да ја најди пак итн.
кога љубовта се базира на меѓусебно разбирање и главно љубов, ќе нема да имаш потреба да си ги задоволуваш другите потреби...

Е сеа се сомневам дека партнерот ќе ти дозволи или па ќе смета дека е во ред ако си ги задоволуваш и другите потреби.
Се согласувам, но ако нема љубомора него доверба и разбирање не би требало да имаме проблем нели ? А и ќе немаш други потреби ако нели како што велат комуњарите, овај де љубовџиите, дека срцето ти припаѓа само на неа/нему.

Факт е дека се помине подолг временски период и двајцата ќе бидат изменети, но само во случај ако на едниот му одговара тоа т.е. повеќе не сака да биде со него.

Се согласувам, но ако нема љубомора него доверба и разбирање не би требало да имаме проблем нели ? А и ќе немаш други потреби ако нели како што велат комуњарите, овај де љубовџиите, дека срцето ти припаѓа само на неа/нему.

Факт е дека се помине подолг временски период и двајцата ќе бидат изменети, но само во случај ако на едниот му одговара тоа т.е. повеќе не сака да биде со него.

Поентата ми е дека колку и да е голема љубовта како шо поминува времето ќе се намалува. Ко ќе не го гледаш некој континуирано, особено пак ко ќе си опкружен со други луѓе, едноставно полека но сигурно се забораваш. Е сеа реков јас, многу зависи од то кај се наоѓаш и на социјален план како си го врвиш времето, оти ако си негде осамен ептен дури и ќе ти се зголеми љубовта од очајот за социјализација.

Поентата ми е дека колку и да е голема љубовта како шо поминува времето ќе се намалува. Ко ќе не го гледаш некој континуирано, особено пак ко ќе си опкружен со други луѓе, едноставно полека но сигурно се забораваш. Е сеа реков јас, многу зависи од то кај се наоѓаш и на социјален план како си го врвиш времето, оти ако си негде осамен ептен дури и ќе ти се зголеми љубовта од очајот за социјализација.
види можи и да има вистина во тоа дека можно е љубовта да се намали..
Јас пак ќе потенцирам доколку ИМА ИСКРЕНА ЉУБОВ за мене е невозможно да се случи тоа..
а ако се лажиме, демек те сакам јас и ти ме сакаш и срејќни сме... не бива ништо од то...

Поентата ми е дека колку и да е голема љубовта како шо поминува времето ќе се намалува. Ко ќе не го гледаш некој континуирано, особено пак ко ќе си опкружен со други луѓе, едноставно полека но сигурно се забораваш.
Добро не велам не (дека ќе се намали љубовта) но може да делува и обратно ...
Шознам...
Премногу е комплициран светот на љубовта која ја измислија комуњарите.

Ако не може некој ни 6 месеци да почека туку ќе ти раскине тоа не ни била врска туку идење колку да не биде сам/сама се додека не налета некоја подобра прилика.

Освен тоа не е тоа како пред 20 години па едно писмо патува 3 недели па да се заборавиш. Има нет, има скајп, камера, муабет и не ми е јасно како може да се оладиш ако некого стварно го сакаш и можеш да го гледаш и слушаш барем по саат на ден.

Нормално ако е само 6 месеци а за подолго треба стварно да се разговара кои се реалните опции за таа врска и што после тие 6 месеци.

Одлуката можеби ќе зависи и од возраста на двајцата така што на 16, 26 или 36 веројатно поинаку ќе се размислува.

Каква логичка причина би било разделба на одредено време, за раскинување? Според мене такво нешто не постои. Многу поцврсти причини треба да постојат и да има за да дојде до прекинување на една врска (недоверба, нетолеранција и сл.). Се додека постои искрена и вистинска љубов ништо не би претставувало проблем за успех, најмалку далечината.

Ако не може некој ни 6 месеци да почека туку ќе ти раскине тоа не ни била врска туку идење колку да не биде сам/сама се додека не налета некоја подобра прилика.

Освен тоа не е тоа како пред 20 години па едно писмо патува 3 недели па да се заборавиш. Има нет, има скајп, камера, муабет и не ми е јасно како може да се оладиш ако некого стварно го сакаш и можеш да го гледаш и слушаш барем по саат на ден.

Нормално ако е само 6 месеци а за подолго треба стварно да се разговара кои се реалните опции за таа врска и што после тие 6 месеци.

Одлуката можеби ќе зависи и од возраста на двајцата така што на 16, 26 или 36 веројатно поинаку ќе се размислува.

Оф оф оф,баш сакам да видам дали ти ке успееш да издржеш во врска на далечина или само ке си го трошиш времето.Само колку да не биде сам/а?Ма дај....
Како ке успеваш да ја одржуваш врската на далечина?преку скајп мсн и смс пораки?и кога ке ти каже некој убав збор:Те сакам срце ке го гушкаш мониторот?
Многу чудно размислување мора да кажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom