Расизам во фудбалот

Навивачите на Лацио, Милан, Динамо Загреб и ред други групи одамна се борат против масоните и наметнување на глобализацијата, мултикултурата за полесно владеење со светот.Секој што е подобро поупатен знае дека расното мешање е геноцид врз белата раса.Со либерализмот во Европа стигнавме да гледаме бели жени да раѓаат деца на црнци и муслимани, а белата раса и христијанството да изумира.Тоа мора да се спречи.Подршка за сите националистички и наци групи.
ЗА БЕЛА ЕВРОПА!!ЗА ХРИСТИЈАНСКА ЕВРОПА!!

Многу духовити во последно време... Ако ми се читаа расистички вицови ќе си отворев тука , а не во подфорум фудбал на кајгана.Узпат кога веќе почнавте со вицеви, како беше тој со босанците Мујо, Хасо и автоголовите ?
--- надополнето: Nov 14, 2011 2:38 AM ---
Навивачите на Лацио, Милан, Динамо Загреб и ред други групи одамна се борат против масоните и наметнување на глобализацијата, мултикултурата за полесно владеење со светот.Секој што е подобро поупатен знае дека расното мешање е геноцид врз белата раса.Со либерализмот во Европа стигнавме да гледаме бели жени да раѓаат црни деца и муслимани, а белата раса да изумира.Тоа мора да се спречи.Подршка за сите националистички и наци групи.
ЗА БЕЛА ЕВРОПА!!ЗА ХРИСТИЈАНСКА ЕВРОПА!!
bullshit.

Многу духовити во последно време... Ако ми се читаа расистички вицови ќе си отворев тука , а не во подфорум фудбал на кајгана.Узпат кога веќе почнавте со вицеви, како беше тој со босанците Мујо, Хасо и автоголовите ?
--- надополнето: Nov 14, 2011 2:38 AM ---

bullshit.

Па вицеви бе брат, темава е смешна !!

Расизам во фудбалот, па ме заболе на крај краева, такви работе има свегде у свака сфера и сваки сектор и сваки ебан дел на светов !!

Нормално дека има,како кажа некој погоре, дали ме заболе - НЕ !

Што ќе дебатирамо мие за расизмот жити све кога немамо допирна точка ни со асален фудбал, ни со црнци у државава!!

А за Црнците низ Европа што заработуваат милиони, нека се секираат сами што ги викаат мајмуни, мада и нив ги заболе, се бунат заради ебан публицитет ништо друго !

Па вицеви бе брат, темава е смешна !!

Расизам во фудбалот, па ме заболе на крај краева, такви работе има свегде у свака сфера и сваки сектор и сваки ебан дел на светов !!

Нормално дека има,како кажа некој погоре, дали ме заболе - НЕ !

Што ќе дебатирамо мие за расизмот жити све кога немамо допирна точка ни со асален фудбал, ни со црнци у државава!!

А за Црнците низ Европа што заработуваат милиони, нека се секираат сами што ги викаат мајмуни, мада и нив ги заболе, се бунат заради ебан публицитет ништо друго !
каква сака нека биде темата али со пишување вицеви и ставање слики од 9gag(вон чда) форумов го изгуби стариот сјај .
Креативноста во мислењета последно време го допре дното...и ова го зборувам општо, не потенцирам на никого...

Највеќе сум против тоа, а и мразам кога гледам прва лига кошарка, а има американци кај нас, и ќе напраи нешто и му сканидат у, у, у ко демек мајмун, се живо им пцујам право на неписмените " навивачи ".
А глупаво е да има расизам, ко во најдобрите екипи на светот, има црнци и се многу добри фудбалери.

Ме потсети на утакмиците на еднаш еден клуб АМАК СП.Се пееше Зиг хајл, а тројца црнци имаше во екипата (Џарид Фрај, сега во Фени) и уште двајца.Мизерија.

Ме потсети на утакмиците на еднаш еден клуб АМАК СП.Се пееше Зиг хајл, а тројца црнци имаше во екипата (Џарид Фрај, сега во Фени) и уште двајца.Мизерија.
Црнците си лапнаа битно плата. А и чисто сумњам дека знаеле што значит " Зиг хајл " па да се увределе...

значи тоа ти е демократијата.... ќе дадам само пример за во Англија а вие повлечете паралела секаде во светот:
значи на островот е нормално и секојдневно на фудбалски натпревари да се велича кралицата, да се промовираат владини кампањи, и тоа така глатко и неосетно да ти „влезат“ дури пак да си посакаш. Ова со еден збор се карактеризира како „политика“ или како народно политичко движење... Од друга страна, ако некој извади свастика, што е политичко обележје на национал-социјалистите (цел свет милува да ги нарекува нацисти) тогаш тоа е валкано бесрамно однесување и девијантна појава. Тогаш се јавуваат бескрајните обвинувања „што нацистите му направија на светот“ со силно занемарување за она „што капиталистите му направија на светот“ или пак што направија конституционалните монархисти на самиот остров, почнете од инквизицијата, преку лутеранските револуции и крвопролевања, па се до прогонот на комунисти во минатиот век и секако новата чума - прогонот на „економски азиланти“ денес....
сума сумарум, сите се во ист ѓум и се трудат од петни жили да направат било каква разлика меѓу себе.....ама тешко оди тоа

Тери ако му има речено такво нешто на тоа коњот Фердинанд,ја името ќе го сменам.
Ама тренд стана сега,црнциве да се жалат,и интересно им е да глумат жртви.
Тери игра во репрезентација со пола црнци,скоро цел Челзи е со црнци и истиот тој Тери ќе го навреди Фердинанд.Немој ме јебат.

:D

Незнам зошто нигериве се жалат , добиваат седум цифрена плата им сметало вреѓање од трибините. . Дај ми мене толкава плата па пцуј ме по 10 саати секој работен ден.

Во фудбалот па и во се друго има расизам, сите знаеме за тоа, но што да кажеме за случајот Суарез-Евра од пред неполн меец? На овој вториот му текнало ајде сега ќе изјавам дека ме навреди најјакиот од омразаниот тим. За ова црниот малак ќе мора да си сноси казна од барем 5-6 натпревари за да му дојде малку мозокот кој го нема а глуми дека го има

За навивачите на Лацио поточно...ултрасите нивни се неонацисти..а поздравот на Ди Канио е наменет за нив...зошто и самиот тој бил во таа навивачка група и не сум баш сигурен дали тој или брат му бил воџа!!!

Он топик...дефинитивно против расизам...казна за расистички изјави, исто така и казна за лажно обвинување за расизам!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom