Рамноправност, ама сепак не...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Точно,еволуција,која се состои во тоа да го побараш тоа што ти следува.

Што те следува - те следува. Природата одлучува, може да еволуирате со рогови, но нема да ги добиете туку така ако побарате, нели?

Феминистките, кои ви обезбедиле право на глас и замислена рамноправност се модерните бодибилдерки. Која еволуција, замисли. Што ја поттикнало истата? Да го достигнат совршенството на мажот.

Најверојатно не се сфативме.
Фактот што СЕГА има малку жени во парламентот е последица на тоа што ДЕНЕС жените гласаат за мажи. Значи пак наша е кривицата.А за авторитативност, прво треба да дефинираме што е тоа. Ако е авторитативен ако физички е посилен од жената и си стои на зборот наместо да се лигави, па, ко жена, да таков и треба да биде.
А за пред 100 години кажав веќе еднаш, не праиме за тоа муабет.
Да очигледно не се сфативме.Она што се случува денес е последица на предрасудите што владеат токму поради тоа што идејата за рамноправност е ,,свежа,, па дури и некои жени се убеден дека се ,,под,, мажот и дека жената е неспособна или поточно помалку способна од мажот.Кога пишав за автоитативност,мислев на авторитативни жени, не физички туку карактерно.Затоа што не сите жени се лигават и потчинуваат на вољата на мажите.

Што те следува - те следува. Природата одлучува, може да еволуирате со рогови, но нема да ги добиете туку така ако побарате, нели?

Феминистките, кои ви обезбедиле право на глас и замислена рамноправност се модерните бодибилдерки. Која еволуција, замисли. Што ја поттикнало истата? Да го достигнат совршенството на мажот.
Не совршенството туку правата и слободата на мажот која нерамноправно им била одземена.Тоа што е некој физички посилен не значи дека е во право нели?

Да очигледно не се сфативме.Она што се случува денес е последица на предрасудите што владеат токму поради тоа што идејата за рамноправност е ,,свежа,, па дури и некои жени се убеден дека се ,,под,, мажот и дека жената е неспособна или поточно помалку способна од мажот.Кога пишав за автоитативност,мислев на авторитативни жени, не физички туку карактерно.Затоа што не сите жени се лигават и потчинуваат на вољата на мажите.

Тие предрасуди потекнуваат од дома т.е од домашното воспитување. Да исправаш нечие воспитување е само губење на време. 99% го земаат примерот од дома па така да не за џабе рекле и кучето со педигре се зема :smir:

Не совршенството туку правата и слободата на мажот која нерамноправно им била одземена.Тоа што е некој физички посилен не значи дека е во право нели?

Ние браниме вас мечката. Ние над вас општеството.

Секогаш посупериорниот ги создава правилата, душо. :back:

Супериорен во сила и супериорен во интелект е многу различна работа.
За жал, во право си за последното. Каде што има сила нема правдина.Ама затоа ние создаваме модерни бодибилдерки за да го вратиме периодот на матријархатот:pipi:

Е ај немој сеа и со вакви работи.
Особено сега, кога нема војска не знаете јајце да си сварите, да си постелите итн. Додека да стигнеш до кај мечката ќе умреш од глад... Заборавив, и од студ пошто мајка ти заборавила да ти даде јакна

Е ај немој сеа и со вакви работи.
Особено сега, кога нема војска не знаете јајце да си сварите, да си постелите итн. Додека да стигнеш до кај мечката ќе умреш од глад...

:pos:

Aко не сме ние, ако е оставено се' на вас, spiders would take over the world.
Не збориме за физичка јачина, we have THA balls.

and if you only knew how to use them...

Please.
Знаеш што е разликата меѓу човек и животно?
Човекот има свест, размислува. Животното делува инстинктивно.

Значи, ако имаме пајак на ѕидот, вие размислувате, што ако падне, што ако ме полази дур се обидувате да го убиете, што ако извалкате ѕидот, што ако.. ЛЕТНЕ. Ние сме пола животни. Инстиктивно го маваме (the balls) потоа анализираме ситуацијата. Пола луѓе - пола животни е добитната комбинација за опстанување. Што ве прави вас само репродуктивни машини и за задоволување кукли.

:back:

Please.

Значи, ако имаме пајак на ѕидот, вие размислувате, што ако падне, што ако ме полази дур се обидувате да го убиете, што ако извалкате ѕидот, што ако.. ЛЕТНЕ. Ние сме пола животни. Инстиктивно го маваме (the balls) потоа анализираме ситуацијата. Пола луѓе - пола животни е добитната комбинација за опстанување. Што ве прави вас само репродуктивни машини и за задоволство кукли.

woow колку прекрасна генерализација...
Тогаш тоа вас би ве правело само бодигарди и секако тука е неизбежната репродуктивна функција...

Please.

Значи, ако имаме пајак на ѕидот, вие размислувате, што ако падне, што ако ме полази дур се обидувате да го убиете, што ако извалкате ѕидот, што ако.. ЛЕТНЕ. Ние сме пола животни. Инстиктивно го маваме (the balls) потоа анализираме ситуацијата. Пола луѓе - пола животни е добитната комбинација за опстанување. Што ве прави вас само репродуктивни машини и за задоволување кукли.

Да де, затоа се онесвестувате кога гледате како се пораѓа жената.
А ако се фалиш што си го убил пајакот, алал да ти е.

А ти како маж, не си истото тоа само со две мали разлики - не носиш прслук и имаш нешто што ти смета да ги прекрстиш нозете?
Туку на темава ... и двата пола понекогаш имаат потреба од контрола, иако не мислам дека е тоа најсоодветниот збор. Ако жената е немоќна надвор, мажот е немоќен по дома. Ако таа има потреба од него кога треба да се влечат тешки торби или да се цепат дрва, тој има потреба од неа кога сака убав ручек или да го види својот дом среден, а нема појма како сам да го направи тоа. Исклучоци има секогаш, но генерално така стојат работите.
Затоа рамноправност нема, но никогаш не може да потврдиме кој е над кого. :baeh:

Мажите треба да се силни и да ја заштитуваат жената и да го носат лебот дома, а жената да ја чува куќата и децата. Во ред е жената да работи, ама не може тешка физичка работа, и во ред е мажот да воспитува дете, ама никако не може да ја замени мајката пред бебето. И тука се гледа природната селекција, и никаков феминизам не може да го порекне тоа. Тоа е тоа што прави жените да ги привлекуваат посилни мажи. И стварно не гледам што не е рамноправно овде.
И не ја гледам логиката на фемиснистките кои толку многу се борат за ,,рамноправноста" на жените со мотото,, зошто ти да си маж, кога јас можам да сум маж". Затоа имаме мажи кои личат на жени и обратно. Треба да си го знаеме редот, вака доаѓа до пореметување на систем на вредности итн.

Вииш бре разбрани моми зашто ко такви со вас си немам работа во приватен живот, а не со овие од мое опкружување уште к.р што не им пораснал. Не е тука работа на потецнување, да се разбереме. Што ќе рече една pearl своевремено, јас сакам да бидам кралица а тој крал, ама се знае чив трон е за некој сантим повисок. Како бре да не ја почитувам особа икс на пример? Таа ќе биде мајка на мои деца, тоа е света работа што не се дава на едикојаси. Ама не може да ми глуми муда за бубрези кога ги нема. Феминистките на крај завршуваат сами, или како лезбејки. Или со некој папи што нема став во живот. Нема асално машко што ќе ги трпи модерниве "авторитетни госпоѓи".

abe kakva ramnopravnost.... :pos2::pos2::pos2:
DA ramnopravna sum sto celata rabota sama si ja zavrsuvam i vlecenjeto torbi i drvata i tn. a koga treba so rucek pak sum ramnopravna - sama si go pravam. Toa e ramnopravnost? :nenene:
E koga sakam sex vo krevet - pak e do ramnopravnost - treba ja da prezemam inicijativa. DA DA ramnopravni sme nie zenite. ni natovarija mazite eden kup rabota na ramenici. Ali koga treba nesto da se krene glas po doma eeeee tuka nema ramnopravnost.
OK e mozebi malku sum isfrustrirana utrovo .
sto sakav da kazam vo vrska so temava. Da, sakame da sme ramnopravni i sme, ali mazite pocnaa da se odnesuvaat kako bebinja oti nie zenite prezemavme poveke kontrola, toa e druga rabota.
ponekogas i sakame da se cuvstvuvame ednostavno zastiteni i sakani od partnerot.A vo krevet i malku poveke akcija decki, sakame i nie zenite lav vo krevet, no ponekogas ni odgovara i nezen ljubovnik, :back: kako i na vas, neli?

Мажите треба да се силни и да ја заштитуваат жената и да го носат лебот дома, а жената да ја чува куќата и децата. Во ред е жената да работи, ама не може тешка физичка работа, и во ред е мажот да воспитува дете, ама никако не може да ја замени мајката пред бебето. И тука се гледа природната селекција, и никаков феминизам не може да го порекне тоа. Тоа е тоа што прави жените да ги привлекуваат посилни мажи. И стварно не гледам што не е рамноправно овде.
И не ја гледам логиката на фемиснистките кои толку многу се борат за ,,рамноправноста" на жените со мотото,, зошто ти да си маж, кога јас можам да сум маж". Затоа имаме мажи кои личат на жени и обратно. Треба да си го знаеме редот, вака доаѓа до пореметување на систем на вредности итн.

Da se slozuvam so vestica za ova , no i da se pocituva mislenjeto na zenata, pa i na krajot vrskata e vusnost edno golemo razbiranje megju dvata partnera.A na krajot se stop se saka se moze, i zenata da pomogne na mazot vo "maska " rabota, a i mazot na zenata vo " zenski" raboti. VO rabotata nema sram.:smir:

Тие два аршина кои ти ги спомнуваш не треба да се исклучуваат взаемно, туку да се спојат. Можеби тоа изгледа како невозможно, но кога би се споиле би добиле речиси совршен однос.
Значи, рамноправноста се состои во добивање на соодветната количина на почит, и елиминација на однесувањето исполнето со потценување на основа на полот и сожалување.Жените не сакаат да бидат контролирани,сакаат да бидат згрижени.
Сакаат да им се посвети време и внимание и да се вложи во нив исто колку што тие вложуваат во некој,што исто така е дел од рамноправност...
Ааааха, разбирам. Значи жените денес сметаат дека се речиси доволно рамноправни, ама сакаат да бидат малку порамноправни од мажите.

И за еутаназијата ќе најдеме заеднички став, ама за тоа што жените сакаат и им треба... никад!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom