Ракомет - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата DuFFy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 146 33,0%
  • Да, обавезно

Гласови: 277 62,7%
  • Неам Појма

Гласови: 19 4,3%

• Вкупно гласачи
    442

Ќе видиме колку ќе им издржи проектот.
До пред Нова година…
Автоматски споено мислење:

Со 10 % од кошаркашкиот буџет можат да направат екипа за Ф4 ако сакаат. Очигледно се засукуваат ракавите и екипниот ракомет да го направат најдобар во регионот. Поготово што за него и не треба многу...
А кој спорт им е најдобар во регионот - ватерполо?

До пред Нова година…
Автоматски споено мислење:

А кој спорт им е најдобар во регионот - ватерполо?
Кошарка имаат две елитни екипи (Евролига) фудбал имаат елитна екипа (ЛШ и ЛЕ), ватерполо секако, ред е на ракометот...

Кошарка имаат две елитни екипи, фудбал имаат елитна екипа (ЛШ и ЛЕ), ватерполо секако, ред е на ракометот...
Пишуваш „и екипниот ракомет да го направат најдобар во регионот", затоа и прашав во што се најдобри во регионот.

Пишуваш „и екипниот ракомет да го направат најдобар во регионот", затоа и прашав во што се најдобри во регионот.
Па тоа е одговорот. Во екипната кошарка нема подобри во регионот, во екипниот фудбал е борбата Динамо-Звезда кои се тука негде, и сега претпоставувам дека сакаат да направат проект во ракометот каде не се најдобри а имаат капацитет и пари да бидат...

Па тоа е одговорот. Во екипната кошарка нема подобри во регионот, во екипниот фудбал е борбата Динамо-Звезда кои се тука негде, и сега претпоставувам дека сакаат да направат проект во ракометот каде не се најдобри а имаат капацитет и пари да бидат...
Кој регион? Оној кај што ќе ја исклучиш Грција и ќе останат боранија држави како Македонија, Србија, Босна и Црна Гора…

Кој регион? Оној кај што ќе ја исклучиш Грција и ќе останат боранија држави како Македонија, Србија, Босна и Црна Гора…
Екс Ју регионот нормално, како што секогаш и се гледало тука сосе Хрватска и Словенија кои не си ги спомнал погоре

Икао не мора да значи дека ќе се ствара некој проект со резултатски цели, можеби само сакаат да го искористат присуството на Раул за да создава нова генерација на таленти и идни играчи. Слично со Алкалоид кај нас. Повеќе ми личи на таков проект искрено отколку да се трошат големи пари...

Последно уредено:
Во француското дерби , во утак. со многу пресврти Лимож среќно до победа против Монпеље,заслужено ,и невидено славје ,исто како да освоја ЛШ,МВП Турченко,

Овие Коњичанин браќата треба да им се забрани да судат на било која македонска екипа или репрезентација. Страшно колку лоши судии се. Ме потсетува на времето кога онаа Пинеиро ни судеше против женската репрезентација и против Кометал. На баражот со Германија во Скопје (кој го добивме со 1 гол) ја маваа со парички и бегаше идиотката во соблекувална.

Regionalna liga u rukometu za dame i muškarce sve je bliža, trebalo bi da počne od septembra. I dalje koči stav makedonskog saveza koji ne želi da se odrekne domaćeg prvenstva, odnosno da najbolji klubovi preskoče prvi deo šampionata i uključe se tek na proleće. Uporedo igranje i domaćeg i regionalnog takmičenja je neizvodljivo jer najbolje ekipe igraju i EHF takmičenja. Btw федерацијата ја исклучила опцијата за коментари на постот за регионална лига на ФБ :)))

Последно уредено:
Фактички од регионалнава само жениве и женскава лига би добила на квалитет со квалитетни мечеви..

Подравка па и Крим се солидни тимови, Будуќност што палеше и жареше изминатава деценија некако се изгуби од мапава.

Место екипи како Тиквеш, Бутел, Пролет, Пелистер 2 да јачаат и да вадат млади играчи кои ќе собираат значајно искуство играјќи по неколку утакмици годишно со ,,големата четворка", да си го промовираме брендот за Македонскиот ракомет и силната лига(кој од скоро време и тоа како постои во ракометниот Свет), ние ќе им прајме циркуз за беспари на Србендите. Да беше обратна ситуацијата со јачина на лига/клубови ќе не откантаа уште од старт. А бе стока од народ со куропушачки менталитет, права јужна бановина.
Нека донесат словенечки и хрватски екипи па да има некоја смисла(иако и тогаш сериозна федерација заради горенаведените причини би требала да подразмисли дали да се впушти во таков проект), вака само штета ќе има пред се за репрезентацијата, помалите клубови, па и за нашите учесници(со оглед на тоа дека ракометот кај нив е крајно непопуларен и нивните тимови се и ќе останат преслаби за нашите да имаат некаков бенефит да играат дополнителни конкурентни утакмици пред полни сали).

Istata rabota sto ja pravele so Metaloplastika koga ne mozele da gi pobedat pa gi tepale igracite vo salata vo Bitola, sto za del od rakometnite navivaci vo Bitola do den denesen e vrvno zivotno dostignuvanje.
Selski lokal patriotski mentalitet koj ne vodi nikade.
kjotek.jpg
Еве ги тепаните :pos:. Кој не можеше да ја победи Металопластика бе другар? Ние? Овие двајца го скинаа записникот од натпреварот и нормално од горе публиката почна да ги тепа, а зошто се случи тоа? Па затоа што постигна гол за изедначување (на крајот признат после уткамица) резултатот за нас до тој момент беше 26-25 и после се случи тоа што погоре го напишав. Ајде еве дивјаци сме ние ама не знам дали знаеш дека од 87ма-88ма доаѓа до големо будење на македонскиот национализам и тоа се случуваше и кога играше Вардар во фудбал (титулата затоа е на некој начин и одземена) и Пелистер во ракомет. Тоа на северната стока не им одговараше и затоа вака исценираа вакви глупости за да му се одземи титулата на Пелистер која во тој момент беше во наши раце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom