Верник во целосна смисла на зборот, да делуваш според тоа што ти го наложува светата книга, е тешко да бидеш. Ама има такви.
НЕМА ТАКВИ !
НИКОГАШ И НЕМАЛО ОТКАКО Е СОЗДАДЕН ИСЛАМОТ ( И ПРАВОСЛАВИЕ И КАТОЛИЦИЗАМ И ПРОТЕСТАНТИЗАМ . НИТУ ЕДЕН .!
ТУКА Е ГЛАВНИОТ СПОР .
целото ветување на Исламот Православие Католицизам Протестантиам
што го имаат од Куранот и Библијата е ОВА :
Ефешани 6 :
2 ”Почитувај ги својот татко и мајка - тоа е првата заповед со ветување -
3 за да ти биде добро и за да живееш долго НА ЗЕМЈАТА!”
И ТОЛКУ ! НИШТО ПОВЕЌЕ ! НИКОГАШ НИКОЈ НЕ ИМ ВЕТУВАЛ ВЕЧНИ ЖИВОТИ !
ЛАЖАТ ВЕЌЕ СО ВЕКОВИ ИСТО КАКО ШТО ЈУДАИЗМОТ ГИ ЛАЖЕЛ ЕВРЕИТЕ 1300 ГОД.
Сура 29. Ел-Анкебут Џуз 20
8. И Ние го задолживме човекот да се однесува убаво кон родителите свои.
Сура 31. Лукман Џуз 21
14. И на човекот Ние му одредивме да се однесува доброкон родителите свои
Сура 46. Ел-Ахкаф Џуз26
15. А и на човекот Ние во васиет му оставивме убаво да сеоднесува кон родителите свои
НО ЗА ТОА СЛЕДУВА"НАГРАДА" .........ЖИВОТ НА ЗЕМЈАТА АКО СЕ СПРОВЕДУВА СО ДРУГИ СУЕТНИ ЗАКОНИ
ЕВЕ ДЕКА КУРАНОТ И БИБЛИЈА СЕ 100 %СОГЛАСНИ ДЕКА МОЈСЕЈ ПРВО НА ЕВРЕИТЕ ИМ ЈА ПОНУДИЛ ХРИСТОВАТА САМОУПРАВНА - КОМУНИСТИЧКО АНАРХИСТИЧКА ИДЕОЛОГИЈА ЗА КОЈА ИМА ДВОСТРУКО ВЕТУВАЊЕ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ
Сура 5. Ел-Маида
Џузб
20. И кога Муса му рече на народот свој: "О народе мој, сететесе на Аллаховиот благодаткон вас кога Он, меѓу вас, испрати пејгамбери и кога ве определи за владетели, и кога вам ви годаде она што не му е дадено на ниеден народ."
а дека тоа не бил мојсевиот - шеријатски или било каков Суетен закон ЕВЕ И САМИОТ КУРАН СЕ ПРОИЗНЕЛ НЕДВОСМИСЛЕНО ПРЕЦИЗНО И КРИСТАЛНО ЈАСНО :
Сура 3. Али Имран
Џуз4
152 Меѓу васимаше: оние кои го сакаа овој свет и оние кои го сакаа Ахирет.
Сура 4. Ен-Ниса Џуз 5
73.а, ако, пак, ви се случи да победете, со добрината Аллахова,ќе речат, сосем сигурно, како да
немаше никаква ЉУБОВ меѓу васи меѓу Него: "Каква штета, па,да бев со нив ќе имав добивка голема!"
74. Па, нека се борат на Аллаховиот пат оние кои го ПРОДАВААТ ОВОЈ СВЕТ за Ахирет. А на оној кој се бори на Аллаховиот пат,било да загине било дапобеди,Ние ќе му дадеме награда голема!
Сура 4. Ен-Ниса
Џуз5
94.0 верници, кога ќе тргнете наАллаховиот пат мислете добро,и на оној кој ќе ви упати поздрав, не велете му:"Ти не си верник!" Ги барате ли добрата од животот на овој свет? Па, кајАллах има богатство големо. Ивие порано бевте како нив паАллах ви даде предност. И мис-лете добро! Аллах, навистина, еИзвестен за она што го работите!
Сура 4. Ен-Ниса Џуз 5
134. Кој сака награда на овој свет та, кај Аллах е НАГРАДАТА НА ОВОЈ СВЕТ и на Ахирет. Аллах еСлушач и Гледач!
135. О верници, бидете постојани при ПРАВДИНАТА, сведочете заради Аллах, било да е тоапротив вас или против родителите или против блиските, иако ебогат или сиромав, зашто Аллахима предност над нив. Не следете ја страста, па да бидете неправедни! А, ако ја заобиколувате или ако сте рамнодушникон ПРАВДИНАТА, па, Аллах, навистина, е Известен за она што гоработите.
Сура 3. Али Имраи
Џуз4
116. Да, на неверниците нема даим помогне кај Аллах во ништо:ни имотот нивни, ни децата нивни; оние се жители џехеннемски и во него за навек ќе останат...
.
.
.
ВО СВОЈАТА ПОЛИИЧКА ПРОГРАМА ИСЛАМОТ КАКО И ДРУГИТЕ ЈА ПРОПОВЕДА СУЕТАТА
ШТО Е ДУХ НА МРТВИЛО -- АНТИДУХОВНОСТ
Сура 7. Ел-А'раф
Џуз9
178. Од Аллах упатениот е упатен, а од Аллах во заблуда скршнатите...па, тие се, токму,поразените!
179. Ние создадовме и џиновимногу и луѓе многу за Џехе-ннемот: имаат срца, но со нив неразбираат, имаат очи, но со нивне гледаат, имаат уши, но со нивне слушаат, - како добиток се,дури и уште полоши. Секако,рамнодушни се!
Римјаните: 11:8 како што е напишано: „Бог им даде ДУХ НА МРТВИЛО , очи да не гледаат и уши да не слушаат до денешниот ден.”
Сура 2. Ел-Бекара
Џуз2
217 - Сплеткарењето епоголем грев од убиството! Акосе оние во можност ќе се трудатда ве одвратат од верата ваша, ине престануваат да ве убиваат сддодека, ако се во можност, не веодвратат од верата ваша. А онојод вас кој ќе се оддалечи одсвојата вера - нека биде УСМРТЕН !Тој е неверник. Делата нивни себезвредни и на овој свет и наАхирет. Оние се жители наогнот и во него за навек ќеостанат!
НО НЕ СЕ БАРА ФИЗИЧКА ЛИКВИДАЦИЈА ОТИ :
А НЕЛИ :
Матеј: 22:32 ”Јас Сум Бог Авраамов, Бог Исаков и Бог Јаковов”? А Бог не е Бог на мртвите, туку на живите!”
Марко: 12:27 Тој не е Бог на мртвите, туку на живите! Многу се измамувате!”
Лука: 20:38 А Бог не е на мртвите, туку на живите;.
Езекиел: 20:25 И затоа им дадов уредби што не беа добри, ЗАКОНИ ШТО УСМРТУВААТ
.
..
.
ИСЛАМОТ ( КАКО И ДРУГИТЕ ) Е ОБИЧНО ПОЛИТИКАНТСТВО , СПЛЕТКАРОШЕЊЕ
И ВООПШТО НИКОГАШ НЕ СЕ ПОВИКУВАЛ НА КУРАНОТ
Сура 2. Ел-Бекара
Џуз1
79. Тешко на оние кои пишувааткниги со рацете свои за по тоа даречат: "Ова е од Аллах" - за даприбават малку корист; и тешкона оние кои со својата ракапишуваат такво нешто, и тешконим кои на таков начин печалат!
Сура 3. Али Имран
ЏузЗ
21. Извести ги оние кои не ги признаваат ајетите Аллахови, и оние кои ги убиваат пејгамберите бесправно, и оние кои ги убиваат луѓето кои наредуваат "ПРАВДА"...дека за нив има казна болна.
22. Делата на онаквите се безвредни и на овој свет и на Ахирет.За нив нема поддржници!
ете потполно исто како и библија која НЕ ЈА ПРИЗНАВА правдата на Јудаизмот , Православието Католицизмот и Протестантизмот
еве и исус не ја признал :
Лука 12:
13 Тогаш некој од народот Му рече: „Учителе, кажи му на брата ми да го подели наследството со мене!”
14 А Тој му рече: „Човеку - кој Ме поставил Мене судија или делител над вас?”
Еремија: 10:7 Кој да не се бои од Тебе, Цару на народите? Навистина, Тебе Ти припаѓа, зашто меѓу сите мудреци на народите и во сите нивни царства Ти нема рамен! Со што палат оган, тоа ги залудува! ЗАКОНОТ ИМ Е СУЕТЕН - обично дрво.
Сура 3. Али Имраи
18. Аллах сведочи, а и мелекитеи учените сведочат дека немадруг бог освен Него. Чувар, навистина, на ПРАВДАТА . Нема другбог освен Него; Он е Силен иМудар!.
НЕ СЕ ПРИЗНАВА СУЕТНА УГНЕТУВАЧКА "ПРАВДА"
НИТУ БИБЛИЈА НИТУ КУРАН НИКОГАШ НЕ ЈА ПРИЗНАВАЛЕ
Сура 78 Ел - Небе Џуз 30
ред 21 -- Џехенннемот , навистина , е заседа .
ред 22 -- ЗА УГНЕТУВАЧИТЕ - (КАПИТАЛИСТИТЕ)
МЕСТО ЗА ВРАЌАЊЕ .
ред 23 - И ВО ЏЕХЕННЕМОТ ЗА НАВЕК ЌЕ ОСТАНАТ
ред 24 -- и не ќе вкусат ништо ладно ни напивка некаква .
ред 25 -- освен жешка вода смрдлива .
ред 26 -- КАКО " НАГРАДА " СООДВЕТНА.
ред 27 -- Овие , навистина , не се надеваа на Сметката (која треба да ја положат - дадат )
ред 28 -- и ги сметаа за лажни , лажејќи , ајетите Наши .
ЗНАЧИ И КУРАНОТ ЕВЕ ГАРАНТИРА СИГУРЕН ПЕКОЛ ЗА УГНЕТУВАЧИТЕ - КАПИТАЛИСТИТЕ (тука безостаточно ќесе вбројат и нивните поддржувачи , законодавците и Исламот како религија која им обезбедувала спокојно Угнетување -Крадење -Експлоатација на другите луѓе )
ПОТПОЛНО ИСТОТО ГО ГАРАНТИРА И БИБЛИЈАТА
КУРАНОТ И БИБЛИАТА 100 % СЕ СОГЛАСНИ ПО ОВА ПРАШАЊЕ ! .
.
.
Јов: 37:23 Да, не можеме да Го достигнеме Сèдржителот, неизмерлив е во Својата сила и во судот, и во совршенството на правдата, Тој не Угнетува Никого.
Ефесјани: 5:1 И така, угледајте се на Бога,
ВО СВОЈТЕ ПОЛИТИЧКИ ПРОГРАМИ ИСЛАМОТ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ СЕ ОПРЕДЕЛИЛЕ --- ЗА НЕМИР - КОНФЛИКТНИ -- УГНЕТУВАЧКИ -- КРВОЛОЧНИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ
ЗА СИТЕ НИВНИ ЧЛЕНОВИ СЛЕДУВА ОВА :
Галатјани: 2:16 Но бидејќи знаеме дека човекот не се оправдува од делата на Законот, ..... зашто од делата на Законот нема да се оправда НИТУ ЕДЕН човек.
3:10 Имено, кои ги прават делата на Законот, ПРОКОЛНАТИ СЕ , зашто е пишано: „Проклет да е секој, кој не е постојан во сè што е напишано во Книгата на Законот, да го исполнува тоа.”
А ДЕКА ТОА СЕ ОДНЕСУВА НА ИСЛАМОТ ( КАКО И ДРУГИТЕ ) Е СОВРШЕНО ЈАСНО :
Еремија: 10:7 Кој да не се бои од Тебе, Цару на народите? Навистина, Тебе Ти припаѓа, зашто меѓу сите мудреци на народите и во сите нивни царства Ти нема рамен! Со што палат оган, тоа ги залудува! ЗАКОНОТ ИМ Е СУЕТЕН - обично дрво.