Рајската УТОПИЈА според Куранот и Библијата

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Јован: 7:34 Ќе Ме барате и нема да Ме најдете, и каде Сум Јас, вие не можете да дојдете.”
7:36 Што значи зборот, што го рече: ‘Ќе Ме барате и нема да Ме најдете;’ и: ‘каде Сум Јас, вие не можете да дојдете?’
8:21 И Исус им рече пак: „Јас си одам и ќе Ме барате, и ќе умрете во својот грев. Каде одам Јас - вие не можете да дојдете.”
8:22 Затоа Јудејците рекоа: „Да не се самоубие, зашто вели: ‘Каде одам Јас - вие не можете да дојдете?’”
13:33 Дечиња, уште малку сум со вас; ќе Ме барате, и како што им реков на Јудејците: каде одам Јас, вие не можете да дојдете, и вам ви го велам тоа сега..
.
..
.

ПА СЕПАК ДОШЛЕ !
го прифатиле предизвикот !
МОЖЕЛЕ И ДОШЛЕ ТИЕ ШТО ИМАЛЕ ХРАБРОСТ !
.
Дела Ап.: 2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.

Ефесјани
5:23 како што е и Христос Глава на Црквата,
5:24 И како што Црквата Му се покорува на Христа
5:32 Оваа тајна е голема - а јас зборувам гледајќи на Христос и на Црквата..
.
.
црква = комуна , самоуправа , кибуци .

ХРАБРИТЕ СЕКОГАШ ДОАЃАЛЕ .
БИБЛИЈАТА НЕ Е ПИШУВАНА ЗА ТИЕ ШТО НЕ МОЖАТ ТУКУ ЗА ТИЕ ШТО МОЖАТ ..ХРАБРИТЕ .

Откровение: 21:8 А на страшливците и на неверните, и на гнасните и на убијците, и на блудниците и на вражалците, и на идолопоклониците и на сите лажци, нивниот дел им е во езерото, кое гори со оган и сулфур; тоа е втората смрт.

Храбрите што умираат од глад во Северна Кореја.
Или храбрите кубанци со 30 долари месечно што возат коли од шеесетите.
Или па мислиш на храбрите шивачки што работат за 80 долари месечно 6 дена во неделата по 10 саати во комунистичка Кина.

КАНДИДАТИ ЗА РАЈОТ :

Откровение: 21:27 И во него нема да влезе НИШТО НЕЧИСТО

Јаков: 4:8 Приближете се кон Бога, и Тој ќе се приближи кон вас; Исчистете ги рацете, грешници, и ОЧИСТИСТЕТЕ ги срцата, луѓе со разделена ДУША!

Исаија: 1:16 измијте се, ОЧИСТЕТЕ СЕ .

Пословици: 20:9 Кој може да рече: „Го ОЧИСТИВ своето срце, јас сум ЧИСТ од мојот грев?”

Евреите: 10:2 Инаку би престанале да ги принесуваат, зашто не би биле свесни за гревови оние кои служејќи така, еднаш се очистени.
10:22 да пристапуваме со искрено срце во полна увереност на верата, со срца кои преку попрскување се ОЧИСТЕНИ од зла совест

ОЧИСТУВАЊЕ ОД ШТО ?

Езекиел: 4:14 Јас му одговорив: „О Господи, Боже, ете, мојата ДУША НЕ Е ИЗВАЛКАНА,

2 Коринтјани: 6:17 ”Затоа, излезете од меѓу нив и одвоете се - говори Господ, и не допирајте се до нечисто; и Јас ќе ве примам;

Псалм: 10:3 Безбожникот се фали со желбите на својата душа; среброљубецот се одречува од Господа и Го презира.
22:29 Сите богати на земјата ќе јадат и ќе почитуваат; пред Него ќе се поклонат сите, што слегуваат во правта, а што не можат да ја ЗАПАЗАТ својата душа во живот.
24:4 Оној, кој има чисти раце и невино срце; КОЈ НЕ И ЈА ПРЕДАДЕ СВОЈАТА ДУША НА СУЕТАТА

ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА = е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството.
.
.

ОЧИСТЕНИ - БЕЗСУЕТНИ а тоа се комунистите анархистите и филантропите

Исаија: 48:2 Зашто вие се наречувате по Светиот Град и се потпирате на Израелевиот Бог, Господ на Силите Му е Името.
Ерусалим - град -општество на мирот-безконфликтните меѓучовечки односи

меѓу бесмртните несмее да има конфликтност
а таа безконфликтност СЕ ДОГОВАРА унапред по кој основа би одела .

Евреите: 11:10 зашто бараше град со основи, кому Бог му е Градител и Творец.
11:16 но сега, копнеат по подобра, односно по небесната. Затоа Бог не се срами од нив, да се НАРЕЧЕ нивни Бог, зашто ИМ ПРИГОТВИЛ ГРАД.

акој каков град.

Евреите:
13:14 зашто тука немаме траен град, туку го бараме идниот.

Галатјани: 1
4:26 Но небесниот Ерусалим е слободен, тој е наша мајка,

Евреите: 12:22 Туку, вие пристапивте до Сионската Гора, и до градот на живиот Бог, Небесниот Ерусалим: до десетици илјади ангели,

Откровение: 3:12 Оној, кој победува ќе го направам столб во храмот на Мојот Бог и нема веќе да излезе надвор и на него ќе го напишам името на Мојот Бог и името на градот на Мојот Бог - Новиот Ерусалим, кој слегува од небото, од Мојот Бог; и Моето ново име.
21:2 Тогаш јас, Јован, го видов Светиот Град - Новиот Ерусалим, како слегува од небо, од Бога, стокмен како невеста, која е украсена за својот маж.
21:10 И ме одведе духом на голема и висока гора и ми го покажа светиот град Ерусалим, како слегува од небото од Бога
ерусалим - град општество на мирот-безконфликтните меѓучовечки односи

НЕМА СОМНЕЖ
рајот ако вопшто постои такво нешто им припаѓа на безсуетните
а единствени безсуетни што ги знаеме и со борба си ја докажаа безсуетноста се комунистите и анархистите (и филантропите и дел од атеистите )

непостојат други .

Храбрите што умираат од глад во Северна Кореја.
Или храбрите кубанци со 30 долари месечно што возат коли од шеесетите.
Или па мислиш на храбрите шивачки што работат за 80 долари месечно 6 дена во неделата по 10 саати во комунистичка Кина.

ете и тука па си ми пишал порака и на профил

а јас ти ја исполнив желбата ти отворив тема во подфорум филозофија

Жртвите на Социјализмот и на Капитализмот

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=49678

.
.
.

ама ти бе батка ....усвет фаќаш бегаш до немај каде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom