A
ateist
Гостин
Јован: 7:34 Ќе Ме барате и нема да Ме најдете, и каде Сум Јас, вие не можете да дојдете.”
7:36 Што значи зборот, што го рече: ‘Ќе Ме барате и нема да Ме најдете;’ и: ‘каде Сум Јас, вие не можете да дојдете?’
8:21 И Исус им рече пак: „Јас си одам и ќе Ме барате, и ќе умрете во својот грев. Каде одам Јас - вие не можете да дојдете.”
8:22 Затоа Јудејците рекоа: „Да не се самоубие, зашто вели: ‘Каде одам Јас - вие не можете да дојдете?’”
13:33 Дечиња, уште малку сум со вас; ќе Ме барате, и како што им реков на Јудејците: каде одам Јас, вие не можете да дојдете, и вам ви го велам тоа сега..
.
..
.
ПА СЕПАК ДОШЛЕ !
го прифатиле предизвикот !
МОЖЕЛЕ И ДОШЛЕ ТИЕ ШТО ИМАЛЕ ХРАБРОСТ !
.
Дела Ап.: 2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.
Ефесјани
5:23 како што е и Христос Глава на Црквата,
5:24 И како што Црквата Му се покорува на Христа
5:32 Оваа тајна е голема - а јас зборувам гледајќи на Христос и на Црквата..
.
.
црква = комуна , самоуправа , кибуци .
ХРАБРИТЕ СЕКОГАШ ДОАЃАЛЕ .
БИБЛИЈАТА НЕ Е ПИШУВАНА ЗА ТИЕ ШТО НЕ МОЖАТ ТУКУ ЗА ТИЕ ШТО МОЖАТ ..ХРАБРИТЕ .
Откровение: 21:8 А на страшливците и на неверните, и на гнасните и на убијците, и на блудниците и на вражалците, и на идолопоклониците и на сите лажци, нивниот дел им е во езерото, кое гори со оган и сулфур; тоа е втората смрт.
7:36 Што значи зборот, што го рече: ‘Ќе Ме барате и нема да Ме најдете;’ и: ‘каде Сум Јас, вие не можете да дојдете?’
8:21 И Исус им рече пак: „Јас си одам и ќе Ме барате, и ќе умрете во својот грев. Каде одам Јас - вие не можете да дојдете.”
8:22 Затоа Јудејците рекоа: „Да не се самоубие, зашто вели: ‘Каде одам Јас - вие не можете да дојдете?’”
13:33 Дечиња, уште малку сум со вас; ќе Ме барате, и како што им реков на Јудејците: каде одам Јас, вие не можете да дојдете, и вам ви го велам тоа сега..
.
..
.
ПА СЕПАК ДОШЛЕ !
го прифатиле предизвикот !
МОЖЕЛЕ И ДОШЛЕ ТИЕ ШТО ИМАЛЕ ХРАБРОСТ !
.
Дела Ап.: 2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.
Ефесјани
5:23 како што е и Христос Глава на Црквата,
5:24 И како што Црквата Му се покорува на Христа
5:32 Оваа тајна е голема - а јас зборувам гледајќи на Христос и на Црквата..
.
.
црква = комуна , самоуправа , кибуци .
ХРАБРИТЕ СЕКОГАШ ДОАЃАЛЕ .
БИБЛИЈАТА НЕ Е ПИШУВАНА ЗА ТИЕ ШТО НЕ МОЖАТ ТУКУ ЗА ТИЕ ШТО МОЖАТ ..ХРАБРИТЕ .
Откровение: 21:8 А на страшливците и на неверните, и на гнасните и на убијците, и на блудниците и на вражалците, и на идолопоклониците и на сите лажци, нивниот дел им е во езерото, кое гори со оган и сулфур; тоа е втората смрт.