Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
За да ги одвои праведниците од неправедниците...Односно, секој да добие според својатаа вера и дела. Моралниот закон, кој му е вроден на човекот, повикува на наше Богобојажливо однесување а не на неразумно брлавеење.

А кој ќе му суди на Бог оти не ги направил подобри луѓето?
Кај е неговата одговорност?

Не заборавај една работа: дека денешните евреи, преку нивните добро платени спикери-идеолози, промовираат мешани бракови меѓу денешните различни народи и вери, но самите евреи не се мешаат со други народи и вери! Не е ни чудно што денешните евреи, за да ја запазат изворноста и да го запазат своето богатство, се мажат и женат на ниво‘ од блиски роднини, а истражувачите на конспирацијата добро забележуваат дека сите до скоро познати моќни евреи, редовно умираат не од природна болест и смрт, туку од различни облици од рак, кој е последица од таа нивна блиска сродност.

Со овие две работи не се слагам,како прво не постои природна болест,туку болест е производ на пореметување на функциите на организмот.А за ракот,тоа е последица од погрешниот начин на живот на денешницата,погрешна исхрана,загадување и тој е еднакво процентуално застапен кај сите раси,а додека кај жолтата раса е со помал интензитет.

За да ги одвои праведниците од неправедниците...Односно, секој да добие според својатаа вера и дела. Моралниот закон, кој му е вроден на човекот, повикува на наше Богобојажливо однесување а не на неразумно брлавеење.

И ти среќен ќе бидеш да речеме си отишол во рајот, а 90% од луѓето отишле во пеколот?

А кој ќе му суди на Бог оти не ги направил подобри луѓето?
Кај е неговата одговорност?

Сам Христос Бог Е праведниот Судија, оти Он ќе ни‘ суди според верата и според делата а не пристрасно, и "над" Него нема друга "виша сила".

Он не Е одговорен за моето однесување, туку јас сум си одговорен за самиот себе: Бог ми дал се‘ што е потребно за мое Богоугодно живеење, а мој избор и одлука се дали тоа ќе го употребам или злоупотребам.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:02 ---
Со овие две работи не се слагам,како прво не постои природна болест,туку болест е производ на пореметување на функциите на организмот.А за ракот,тоа е последица од погрешниот начин на живот на денешницата,погрешна исхрана,загадување и тој е еднакво процентуално застапен кај сите раси,а додека кај жолтата раса е со помал интензитет.

Сепак, не дискутираме за малите „жути„ и нивниот начин на исхрана, туку зборуваме за денешите евреи. Прочитај по нешто од денешните истражувачи на конспирацијата и ќе видиш кои имиња за споменати и од што умираат тие ликови...

--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:02 ---

Сепак, не дискутираме за малите „жути„ и нивниот начин на исхрана, туку зборуваме за денешите евреи. Прочитај по нешто од денешните истражувачи на конспирацијата и ќе видиш кои имиња за споменати и од што умираат тие ликови...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tay-Sachs_disease Да,но сепак оваа е таа болест која е најзастапена кај Евреите заради нивните бракови со блиски,а додека ракот исто така и сидата ги има кај сите народи.

И ти среќен ќе бидеш да речеме си отишол во рајот, а 90% од луѓето отишле во пеколот?

Не се работи за проста среќа во овосветовна смисла, туку се работи за тоа кон кого сум се приближил а од кого сум се оддалечил, што значи, дали сум близок до Бога или сум далечен за злото и неговиот татко.

Сам Христос Бог Е праведниот Судија, оти Он ќе ни‘ суди според верата и според делата а не пристрасно, и "над" Него нема друга "виша сила".

Он не Е одговорен за моето однесување, туку јас сум си одговорен за самиот себе: Бог ми дал се‘ што е потребно за мое Богоугодно живеење, а мој избор и одлука сее дали тоа ќе го употребам или злоупотребам..

бог требаше да му даде на луѓето и крила да летаат како птици и шкрги да дишат под вода како риби за да не се дават при бродоломи и гинат во авионски несреќи, требаше да им даде и ласерско трето око да можат да убиваат диви зверови и грба на грбот како кај камилите да не умираат по пустини без вода, и не требаше да ги дели на мажи и жени и со секс да се размножуваат туку како амеби и парамециуми да се размножуваме со проста делба за да нема прељуба и љубомора.
значи бог не му дал на чоекот се што му треба да преживее и биде сигурен така да треба и тој малце да седни на обвинителната клупа и да даде некои одговори за аљкаво и површно направена работа. Да беше тој некој бог од прва категорија ќе не направеше побрзи, појаки, поиздржливи, повешти. Нема никој да одговара ради туѓа некопетентност и аљкавост

http://en.wikipedia.org/wiki/Tay-Sachs_disease Да,но сепак оваа е таа болест која е најзастапена кај Евреите заради нивните бракови со блиски,а додека ракот исто така и сидата ги има кај сите народи.

Не спорам дека има болести кај сите народи, но битно е да разликуваме од што и во кој обем/процент боледуваат „модерните„ а од што „немодерните„ народи...
--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:13 ---
бог требаше да му даде на луѓето и крила да летаат како птици и шкрги да дишат под вода како риби за да не се дават при бродоломи и гинат во авионски несреќи, требаше да им даде и ласерско трето око да можат да убиваат диви зверови и грба на грбот како кај камилите да не умираат по пустини без вода, и не требаше да ги дели на мажи и жени и со секс да се размножуваат туку како амеби и парамециуми да се размножуваме со проста делба за да нема прељуба и љубомора.

Најдобриот македонски филм на сите времиња, кој никогаш не е снимен, насловен е како „Што се‘ требаше...„.

http://www.youtube.com/watch?v=TUq9FoytDyc

Не се работи за проста среќа во овосветовна смисла, туку се работи за тоа кон кого сум се приближил а од кого сум се оддалечил, што значи, дали сум близок до Бога или сум далечен за злото и неговиот татко.

Сега ќе те прашам нешто,после овој пост.Дали Бог има поставено црвена линија,за да ги ограничи праведните од неправедните?Колкава е разликата меѓу двајца праведници,бидејќи секој од нив имал свој живот,свои дела,свој начин на посветеност и побожност,некој повеќе некој помалку,а освен тоа и двајцата имале понекое неправедно дело.Како што и неправедниците прават добри дела низ својот живот,па тогаш чуму таков критериум(праведници и неправедници) кога секој од нас како единка е релативен во својот живот.

Не ми кажа...среќен или тажен?

значи бог не му дал на чоекот се што му треба да преживее и биде сигурен така да треба и тој малце да седни на обвинителната клупа и да даде некои одговори за аљкаво и површно направена работа. Да беше тој некој бог од прва категорија ќе не направеше побрзи, појаки, поиздржливи, повешти. Нема никој да одговара ради туѓа некопетентност и аљкавост

Ако не постои Бог, ниту ти немаше да постоиш и целата земја вселена итн.
Бог човекот го создал по природа слична на неговата човекот има се што му е потребно дарено од Бог и негова промисла.

Бог човекот го создал по природа слична на неговата човекот има се што му е потребно дарено од Бог и негова промисла.

По таа логика на постов,Бог е совршен,и човекот го создал во својот лик,па затоа човекот е совршен.А каде е тоа совршенство во човечката природа?

Сега ќе те прашам нешто,после овој пост.Дали Бог има поставено црвена линија,за да ги ограничи праведните од неправедните?Колкава е разликата меѓу двајца праведници,бидејќи секој од нив имал свој живот,свои дела,свој начин на посветеност и побожност,некој повеќе некој помалку,а освен тоа и двајцата имале понекое неправедно дело.Како што и неправедниците прават добри дела низ својот живот,па тогаш чуму таков критериум(праведници и неправедници) кога секој од нас како единка е релативен во својот живот.

Црвената линија е самиот Бог. оти Он ќе суди праведно, а критерим за праведноста се нашата вера и делата од таа вера, а не Божјата пристрасност кон некој поединец.

Точно е дека секој од нас како поединец има и добри и лоши дела, а тоа во Црквата е одамна е познато, но битно е дали нашата лична склоност е посилна кон добрите а послаба кон лошите дела. Конечно, за нашите лоши дела, Бог ни‘ остави начин за нивно очистување, а тоа е Светата тајна исповест, на која секој верник треба да ги искаже и признае своите злодела кои ги спротил со помисла, со збор и со дело.

Исто така, Црквата учи дека секој од нас е грешник, поголем грешник од сите груги грешници, а дали некој е праведен или не, тоа ќе го одлучи сам Бог. Залудно е да помислам дека токму јас сум праведниот а сите други се лошковци...

scale.jpg

Божјата мудрост и природа за нас луѓето е недостижна и неразбирлива.
Ако прашањето ти е во смисла на судењето Господово, ќе се суди според тежината на верата и делата.

Најдобриот македонски филм на сите времиња, кој никогаш не е снимен, насловен е како „Што се‘ требаше...„.

Жално е што на еден обичен смртен човек му текна што све му треба а на некој си “создател“ не му текна.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:32 ---

јас не сум задоволен. кој ќе одговара за тоа. Ете ќе земиш патики кои ќе се распаднат по 3 месеци, тренерки шо ќе се искинат за недела дена, кола шо ќе зариба мотор за 6 месеци... се си е покриено о одговорности, кој ќе му суди на Бог заради незадоволството на луѓето?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom