Раѓањето на антихристот

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
За да ги одвои праведниците од неправедниците...Односно, секој да добие според својатаа вера и дела. Моралниот закон, кој му е вроден на човекот, повикува на наше Богобојажливо однесување а не на неразумно брлавеење.
А кој ќе му суди на Бог оти не ги направил подобри луѓето?
Кај е неговата одговорност?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Не заборавај една работа: дека денешните евреи, преку нивните добро платени спикери-идеолози, промовираат мешани бракови меѓу денешните различни народи и вери, но самите евреи не се мешаат со други народи и вери! Не е ни чудно што денешните евреи, за да ја запазат изворноста и да го запазат своето богатство, се мажат и женат на ниво‘ од блиски роднини, а истражувачите на конспирацијата добро забележуваат дека сите до скоро познати моќни евреи, редовно умираат не од природна болест и смрт, туку од различни облици од рак, кој е последица од таа нивна блиска сродност.
Со овие две работи не се слагам,како прво не постои природна болест,туку болест е производ на пореметување на функциите на организмот.А за ракот,тоа е последица од погрешниот начин на живот на денешницата,погрешна исхрана,загадување и тој е еднакво процентуално застапен кај сите раси,а додека кај жолтата раса е со помал интензитет.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
За да ги одвои праведниците од неправедниците...Односно, секој да добие според својатаа вера и дела. Моралниот закон, кој му е вроден на човекот, повикува на наше Богобојажливо однесување а не на неразумно брлавеење.
И ти среќен ќе бидеш да речеме си отишол во рајот, а 90% од луѓето отишле во пеколот?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А кој ќе му суди на Бог оти не ги направил подобри луѓето?
Кај е неговата одговорност?
Сам Христос Бог Е праведниот Судија, оти Он ќе ни‘ суди според верата и според делата а не пристрасно, и "над" Него нема друга "виша сила".

Он не Е одговорен за моето однесување, туку јас сум си одговорен за самиот себе: Бог ми дал се‘ што е потребно за мое Богоугодно живеење, а мој избор и одлука се дали тоа ќе го употребам или злоупотребам.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:02 ---
Со овие две работи не се слагам,како прво не постои природна болест,туку болест е производ на пореметување на функциите на организмот.А за ракот,тоа е последица од погрешниот начин на живот на денешницата,погрешна исхрана,загадување и тој е еднакво процентуално застапен кај сите раси,а додека кај жолтата раса е со помал интензитет.
Сепак, не дискутираме за малите „жути„ и нивниот начин на исхрана, туку зборуваме за денешите евреи. Прочитај по нешто од денешните истражувачи на конспирацијата и ќе видиш кои имиња за споменати и од што умираат тие ликови...

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:02 ---

Сепак, не дискутираме за малите „жути„ и нивниот начин на исхрана, туку зборуваме за денешите евреи. Прочитај по нешто од денешните истражувачи на конспирацијата и ќе видиш кои имиња за споменати и од што умираат тие ликови...
http://en.wikipedia.org/wiki/Tay-Sachs_disease Да,но сепак оваа е таа болест која е најзастапена кај Евреите заради нивните бракови со блиски,а додека ракот исто така и сидата ги има кај сите народи.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И ти среќен ќе бидеш да речеме си отишол во рајот, а 90% од луѓето отишле во пеколот?
Не се работи за проста среќа во овосветовна смисла, туку се работи за тоа кон кого сум се приближил а од кого сум се оддалечил, што значи, дали сум близок до Бога или сум далечен за злото и неговиот татко.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Сам Христос Бог Е праведниот Судија, оти Он ќе ни‘ суди според верата и според делата а не пристрасно, и "над" Него нема друга "виша сила".

Он не Е одговорен за моето однесување, туку јас сум си одговорен за самиот себе: Бог ми дал се‘ што е потребно за мое Богоугодно живеење, а мој избор и одлука сее дали тоа ќе го употребам или злоупотребам..
бог требаше да му даде на луѓето и крила да летаат како птици и шкрги да дишат под вода како риби за да не се дават при бродоломи и гинат во авионски несреќи, требаше да им даде и ласерско трето око да можат да убиваат диви зверови и грба на грбот како кај камилите да не умираат по пустини без вода, и не требаше да ги дели на мажи и жени и со секс да се размножуваат туку како амеби и парамециуми да се размножуваме со проста делба за да нема прељуба и љубомора.
значи бог не му дал на чоекот се што му треба да преживее и биде сигурен така да треба и тој малце да седни на обвинителната клупа и да даде некои одговори за аљкаво и површно направена работа. Да беше тој некој бог од прва категорија ќе не направеше побрзи, појаки, поиздржливи, повешти. Нема никој да одговара ради туѓа некопетентност и аљкавост

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
http://en.wikipedia.org/wiki/Tay-Sachs_disease Да,но сепак оваа е таа болест која е најзастапена кај Евреите заради нивните бракови со блиски,а додека ракот исто така и сидата ги има кај сите народи.
Не спорам дека има болести кај сите народи, но битно е да разликуваме од што и во кој обем/процент боледуваат „модерните„ а од што „немодерните„ народи...
--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:13 ---
бог требаше да му даде на луѓето и крила да летаат како птици и шкрги да дишат под вода како риби за да не се дават при бродоломи и гинат во авионски несреќи, требаше да им даде и ласерско трето око да можат да убиваат диви зверови и грба на грбот како кај камилите да не умираат по пустини без вода, и не требаше да ги дели на мажи и жени и со секс да се размножуваат туку како амеби и парамециуми да се размножуваме со проста делба за да нема прељуба и љубомора.

Најдобриот македонски филм на сите времиња, кој никогаш не е снимен, насловен е како „Што се‘ требаше...„.

http://www.youtube.com/watch?v=TUq9FoytDyc

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Не се работи за проста среќа во овосветовна смисла, туку се работи за тоа кон кого сум се приближил а од кого сум се оддалечил, што значи, дали сум близок до Бога или сум далечен за злото и неговиот татко.
Сега ќе те прашам нешто,после овој пост.Дали Бог има поставено црвена линија,за да ги ограничи праведните од неправедните?Колкава е разликата меѓу двајца праведници,бидејќи секој од нив имал свој живот,свои дела,свој начин на посветеност и побожност,некој повеќе некој помалку,а освен тоа и двајцата имале понекое неправедно дело.Како што и неправедниците прават добри дела низ својот живот,па тогаш чуму таков критериум(праведници и неправедници) кога секој од нас како единка е релативен во својот живот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не ми кажа...среќен или тажен?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
значи бог не му дал на чоекот се што му треба да преживее и биде сигурен така да треба и тој малце да седни на обвинителната клупа и да даде некои одговори за аљкаво и површно направена работа. Да беше тој некој бог од прва категорија ќе не направеше побрзи, појаки, поиздржливи, повешти. Нема никој да одговара ради туѓа некопетентност и аљкавост
Ако не постои Бог, ниту ти немаше да постоиш и целата земја вселена итн.
Бог човекот го создал по природа слична на неговата човекот има се што му е потребно дарено од Бог и негова промисла.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Бог човекот го создал по природа слична на неговата човекот има се што му е потребно дарено од Бог и негова промисла.
По таа логика на постов,Бог е совршен,и човекот го создал во својот лик,па затоа човекот е совршен.А каде е тоа совршенство во човечката природа?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сега ќе те прашам нешто,после овој пост.Дали Бог има поставено црвена линија,за да ги ограничи праведните од неправедните?Колкава е разликата меѓу двајца праведници,бидејќи секој од нив имал свој живот,свои дела,свој начин на посветеност и побожност,некој повеќе некој помалку,а освен тоа и двајцата имале понекое неправедно дело.Како што и неправедниците прават добри дела низ својот живот,па тогаш чуму таков критериум(праведници и неправедници) кога секој од нас како единка е релативен во својот живот.
Црвената линија е самиот Бог. оти Он ќе суди праведно, а критерим за праведноста се нашата вера и делата од таа вера, а не Божјата пристрасност кон некој поединец.

Точно е дека секој од нас како поединец има и добри и лоши дела, а тоа во Црквата е одамна е познато, но битно е дали нашата лична склоност е посилна кон добрите а послаба кон лошите дела. Конечно, за нашите лоши дела, Бог ни‘ остави начин за нивно очистување, а тоа е Светата тајна исповест, на која секој верник треба да ги искаже и признае своите злодела кои ги спротил со помисла, со збор и со дело.

Исто така, Црквата учи дека секој од нас е грешник, поголем грешник од сите груги грешници, а дали некој е праведен или не, тоа ќе го одлучи сам Бог. Залудно е да помислам дека токму јас сум праведниот а сите други се лошковци...

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580

Божјата мудрост и природа за нас луѓето е недостижна и неразбирлива.
Ако прашањето ти е во смисла на судењето Господово, ќе се суди според тежината на верата и делата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Најдобриот македонски филм на сите времиња, кој никогаш не е снимен, насловен е како „Што се‘ требаше...„.
Жално е што на еден обичен смртен човек му текна што све му треба а на некој си “создател“ не му текна.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 15:32 ---
јас не сум задоволен. кој ќе одговара за тоа. Ете ќе земиш патики кои ќе се распаднат по 3 месеци, тренерки шо ќе се искинат за недела дена, кола шо ќе зариба мотор за 6 месеци... се си е покриено о одговорности, кој ќе му суди на Бог заради незадоволството на луѓето?

Kajgana Shop

На врв Bottom