Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
Павле нема врска со Исус

Кога и ти - иншалах - ќе се разбудиш за Првороденото Чедо БОЖЈЕ во тебе, тогаш ќе се страмиш за глупоста што ја тресеш! :)

.
--- надополнето: 31 јули 2013 во 22:07 ---
Како деца игравме една игра, не знам точно како беше, ама нешо се пееше "Пет часот помина, вештерката ја неееема!"
И ова со Антихристот ме потсетува на тоа...2000 години поминаа, Антихристот го нееема! :D

Мислиш дека си многу умна? o_O

И ќе направи на сите - мали и големи, богати и сиромаси, слободни и робови - да им се стави белег на десната рака или на челата нивни,та никој да не може ни да купува, ниту да продава, освен оние што го имаат тој белег, или името на ѕверот, или бројот на името негово.
Тука е мудроста. Кој има ум, нека го пресмета бројот на ѕверот, бидејќи е број на човек, и бројот му е шестотини шеесет и шест.

(Откровение 13:16+)

barcode_666.jpg

.

Кога и ти - иншалах - ќе се разбудиш за Првороденото Чедо БОЖЈЕ во тебе, тогаш ќе се страмиш за глупоста што ја тресеш! :)

.

.

Ти треба да се срамиш шо си писмен а не се потруди да ја проучиш историјата и да видиш колку луди и неверојатни ти се пишувањата. Немаат блага врска со реалноста, то е само фантазија и мечтаење.

Сето тоа е направено од страна на луѓе кои имаат длабок џеп кој сакаат да го наполната ете јас сум од околината на Битола ниту во градските ниту во селските цркви се наплаќа влез.

Не те разбирам? зборуваме за црква, кој луѓе со длабок џеп наплаќаат карта за влез во црква? сум бил свети наум се наплаќа влез, исто така и света софија. јас не знам кој го одобрил тоа но тоа се коси со христовото учење и според мене е дело на антихристот.

Тоа се коси но мислам дека собираат пари за одржување на храмовите и тоа се врши под јурисдикција на Завод и музеј бидејки тие се покрај храмови и историски споменици и споменици на културата.Исто како одењето во музеј но со една разлика која никако да ја сфатат дека храмот божји не е музеј туку дом за молитва.

Тоа се коси но мислам дека собираат пари за одржување на храмовите и тоа се врши под јурисдикција на Завод и музеј бидејки тие се покрај храмови и историски споменици и споменици на културата.Исто како одењето во музеј но со една разлика која никако да ја сфатат дека храмот божји не е музеј туку дом за молитва.
Не може да функционира така, без разлика колку е стара црквата таа ја имам истата фунција како и онаа која е изградена во 21 век. И тоа треба да се исправи.

зашто се наплаќа влез во црква? домашни 50 денари странци 100 денари? јас не знам кога рекол господ исус христос да се наплаќа влез во божја куќа која треба да служи за молитва.

Ако влегуваш у стадион на утакмица или пак на концерт може ќе ти наплатат!

МПЦ е отворена за сите што сакаат да учествуваат на молитва!

.

И ќе направи на сите - мали и големи, богати и сиромаси, слободни и робови - да им се стави белег на десната рака или на челата нивни,та никој да не може ни да купува, ниту да продава, освен оние што го имаат тој белег, или името на ѕверот, или бројот на името негово.
Тука е мудроста. Кој има ум, нека го пресмета бројот на ѕверот, бидејќи е број на човек, и бројот му е шестотини шеесет и шест.

(Откровение 13:16+)

barcode_666.jpg

.

ова не ми е јасно?

Името Исус на хебрејски ShM IHShVH (hwchy sc) има вредност 666
--- надополнето: 31 јули 2013 во 23:02 ---
Дали сте се замислиле што ќе се добие, ако имињата на оперативните компјутерски системи се преведат во ASCll-код ?

Внимавајте :

M S - D O S 6 . 2 1
77+83+45+68+79+83+32+54+46+50+49 = 666

W I N D O W S 9 5
87+73+78+68+79+87+83+57+53+1 = 666

S Y S T E M 7 . 0
83+89+83+84+69+77+32+55+46+48 = 666

Совпаѓање ? Не веруваме !
Вистинското име на Бил Гејтс е Вилијам Гери Гејтс lll . Во Невада тој е познат како Бил Гејтс lll . При превод во ASCll-код на името на Бил Гејтс се добива следното :

B I L L G A T E S (lll)
66+73+76+76+71+65+84+69+83+3 = 666 (!!!)

Многу од вас ќе се запрашаат: "Од каде Бил Гејтс доби толкава моќ и власт на компјутерскиот пазар ? "

зашто се наплаќа влез во црква?.

Не знам зашто наплаќаат „влезница„ за црковен храм...Јас сум 12 г. во Црквата и се‘уште никој не ми наплатил влезница.

princot dzordz,
mnogu astrolozi mu predvidele deka ke bide zenskaros, bludnik sto e satanska izopacenost, precedatel ke stane na anglija , mozi i na cel svet 2044 sto znaci, roden 2013, vo 2043 ke ima 30 godini,

zosto imeto na princot mal e dzorc
, odgovor.
toe e ime koe go nosele SEST kralevi , brojot 6 igra uloga,

Dajana-Kejt.jpg

majka so dete , toa potsejka na nesto
9k=

no sepak ova nisto ne dokazuva ova se moi pretpostavki,

Не знам зашто наплаќаат „влезница„ за црковен храм...Јас сум 12 г. во Црквата и се‘уште никој не ми наплатил влезница.

епа треба некој да даде одговор и тоа да се исправи. значи ако сакам почесто да одам во света софија во охрид што е црквата треба секој пат по 50 денари влезница да платам, или може ќе требва да извадам месечен билет. со овој чин само ги затвараат вратите за верниците но и за било кој човек кој утре можеби ќе осети и ќе го спознае бога токму во тие цркви.

Инаку мое мислење за антихристот е дека е далеку од негово појваување затоа што не е формирана светска влада и светска религија па за може тој да седне на божјиот престол кој верувам ќе биде во рим и со тоа да се исполни словото божје дека ќе се прогласи за бог. ова е далеку затоа што сирија која не можат да ја освојат ги спречува да почне напад на иран кој е последниот огромен призводител на анфта и гас и ги има најголемите залихи неопхофмни дас се завладее со целиот свет.

.

Ти треба да се срамиш шо си писмен а не се потруди да ја проучиш историјата и да видиш колку луди и неверојатни ти се пишувањата.
Немаат блага врска со реалноста, то е само фантазија и мечтаење.

.

Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасени на сите - отелотворена во Исуса Христа е безкрајно повеќе од сите човечки проучувања и истории заедно! :)

Небото и земјата ќе преминат, но зборовите Мои нема да преминат!

(Ев. Матеј 24:35)

.
--- надополнето: 1 август 2013 во 00:49 ---
ова не ми е јасно?

Името Исус на хебрејски ShM IHShVH (hwchy sc) има вредност 666

Е во овој случај имаш уште многу исправно да учиш, додека вистински да ти се разјасни и ја осознаеш вистинската Вистина! :)

dscn0403.jpg

Можеби за евреинот ова е и точно, но не и за тебе.
Let 3 за тебе зборуваше, не за евреинот.

Ти се поистоветуваш со евреинот?
Сине, ти си Исус? :cautious:

Ништо не е повеќе од човекот. Да не забораваме! Без човекот - нема богови!
Исус нели велеше Синот Човечки?

Ако не беше битен човекот - Исус ќе си велеше Бог! :D
На земјата Милоста и мудроста не се отелотворени во евреинот твој...
Исуса христа, премина и се придружи на заедницата ѕвезди од кои и дојде :)

Мудроста вели биди силен! Не ти треба спасител. Никој не смее да бара во својот страв друг да му ги носи гревовите!
Не бидет бедни аман!
Кукавици!
--- надополнето: 1 август 2013 во 00:56 ---

Те лажат!
Името е Јуд Хе Шин Вав Хе - ОГНОТ додаден на Неизговорливото име на евреите!
Твојот Исус нема врска со ова!
Отпадник е Исус во врска со еврејската традиција! Затоа и не е спасител (напишан вака) како што ти тука си го раскажуваш!

.

:)

Кој има уво, нека чуе, што им зборува Духот на црквите.
И на ангелот на Филаделфиската црква напиши му: вака вели Светиот, Вистинскиот, Оној, Кој го има клучот Давидов, Кој отвора, и никој нема да затвори – и Кој затвори, никој не ќе отвори -
ги знам делата твои. Ете, ти дадов врата отворена, и никој не може да ја затвори; ти имаш мала сила и сепак го запази словото Мое, и не одречувај се од името Мое.
Ете, ќе ти дадам некои од сатанската зборница – оние, што велат дека се Јудејци, а не се, туку лажат – ете, ќе направам да дојдат и да се поклонат пред нозете твои и да познаат, дека Јас те засакав.

Откр. 3:6-9

епа треба некој да даде одговор и тоа да се исправи. значи ако сакам почесто да одам во света софија во охрид што е црквата треба секој пат по 50 денари влезница да платам, или може ќе требва да извадам месечен билет. со овој чин само ги затвараат вратите за верниците но и за било кој човек кој утре можеби ќе осети и ќе го спознае бога токму во тие цркви.
.

Условно, можам да се согласам: храмот Св. Софија, ѕа беља, претворен е во објект од нашето културно наследство, кој се користи дури и за световни дејанија во склоп од охридското лето, а се третира и како музеј, но не и храм, во кој редовно треба да се служи.
--- надополнето: 1 август 2013 во 01:59 ---
Инаку мое мислење за антихристот е дека е далеку од негово појваување затоа што не е формирана светска влада и светска религија па за може тој да седне на божјиот престол кој верувам ќе биде во рим и со тоа да се исполни словото божје дека ќе се прогласи за бог.

Очигледно е дека не ги следиш тековните глобални и глобализациски процеси, од кои може да се увиди дека Светов се движи токму во тој правец: во создавањето услови за појавата на антихристот, оти на оние кои го чекаат, почнува да им недостасува време...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom