Рафаело топчиња

  • Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Киндер Буено доаѓа нешто како чоколадна варијанта на рафаело речиси исти им се вкусовите ,крцкавото вафли и течната крема ,и девте превкусни ,али рафаело незаменливи

кој по што си е ствар укуса
 
Рафаело бомбици (со обично млеко)

DSC_05151-800x533.jpg

Состојки

  • 200 гр. шеќер во прав
  • 100 гр. маргарин
  • 50 гр. кокос
  • 50 гр. млеко со 3.2 % масленост
  • 100 гр. мелени бисквити
  • Потребно е плус
  • 50 гр. кокос
  • 50 гр. лешници или приближно на 30 лешници
Подготовка

1. Во тенџерче стопете го маргаринот. Тргнете го од оган и додадете го шеќерот во прав.

2. Оставете сосема малку да се излади и додадете го млекото. Мешајќи додадете ги кокосот и мелените бисквити.
3. Оставете ја смесата во фрижидер да се излади околу половина час.
4. Земајте со рака од смесата, ставете лешник внатре. Формирајте бомбици и валкајте ги во кокос.
Од оваа доза излегуваа околу 25-30 рафаело бомбици. Вие може да ја прилагодите според ваши потреби.

Овие бомбици се лесни, едноставни, а премногу вкусни.

--- надополнето: 31 август 2013 во 20:48 ---

Едноставни Рафаело топчиња со пудинг

Стандардниот рецепт за Рафаело топчиња не содржи крем од пудинг, но сепак и оваа модификација на неодоливите бели бомбици е неверојатно вкусна. Задоволството е речиси исто, за многу помалку време и вложен труд.
ednostavni-rafaelo-topcinja-so-puding-01.jpg

Состојки:
  • 2 пудинзи од ванила
  • 120 гр путер
  • 5-6 лажици шеќер
  • Половина литар млеко
  • Лешници
  • Брашно од кокос
Подготовка:
Во поголем сад за готвење, на тивок оган ставете ги двете кесички пудинг, додајте шеќер и полека мешајте. Потоа, истурете го половината литар млеко и путерот и чекајте додека не се растопи.
Сите состојки мешајте ги пет минути. Смесата треба да е доволно густа за да можете да формирате топчиња.
Оставете ја смесата нека се олади во фрижидер околу 2 часа.
На крај, извадете ја изладената смеса и правете мали топчиња во кои ќе вметнете по еден лешник, а потоа ќе ги извалкате во кокос.
Доколку сакате да ги комбинирате со малку чоколадо, нема да погрешите ако покрај во кокос, ги извалкате и во топена чоколада.
ednostavni-rafaelo-topcinja-so-puding-02.jpg
 
Eдни од најубавите слатки колачиња кој сум ги јадел .
Кога сум одел на слави најчесто сум ги среќавал ваквите слатки по масите наредени и ај не пробај.
Ем слатки за гледање ем за јадење ,но ги има и готови во продажба вакви
raffaelo.jpg


не знам која е фирмата што ги прави ,ама знам дека се ептен фкусни .

држи линк
ми текна на времето ко мал кога јадев киндер сапрајс :vozbud:

инаку рекламата е преслатка или до женската е :P
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom