Рафаело топчиња

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.548
Поени од реакции
8.703
Eдни од најубавите слатки колачиња кој сум ги јадел .
Кога сум одел на слави најчесто сум ги среќавал ваквите слатки по масите наредени и ај не пробај.
Ем слатки за гледање ем за јадење ,но ги има и готови во продажба вакви
raffaelo.jpg

не знам која е фирмата што ги прави ,ама знам дека се ептен фкусни .

Кога сум одел на слави најчесто сум ги среќавал ваквите слатки и секој пат не можев а да не јадам од нив ,но ги има и готови во продажба вакви
raffaelo.jpg

Ги обожавам :love:

Преубави се сепак не се исплаќаат купечкиве 40-50 денари за 4 мали бомбици, мора да ги натерам дома да прават деновиве..

Има и вакво пакување во кутија метална
fotografija0144.jpg

само што вакво пакување не сум виде до сега во маркетиве .

Преубави се сепак не се исплаќаат купечкиве 40-50 денари за 4 мали бомбици, мора да ги натерам дома да прават деновиве..
Али домашниве неможат со купечкиве што ги прави незаменливи спојот на крцкавото вафли и течниот крем ,што кај домашно правените го нема:)
--- надополнето: 30 август 2013 во 23:14 ---
Има и вакво пакување во кутија метална
fotografija0144.jpg

само што вакво пакување не сум виде до сега во маркетиве .
Не сум сигурна али мислам дека сум видела во веро

Абе ајде, домашниве се 100 пати повкусни, внатре лешник претходно потопуван неколку пати во млечна чоколада. :love:

Само што тешко се наоѓа квалитетно млеко во прав и многу е скапо, како и квалитетен кокос што нема вкус на пластика.

Се сложувам дека домашните се уште болји, мајка ми на времето ги правеше ги има запоставено одамна, треба да се потсете :icon_lol:

Е сега да стајте рецепт како се прават домашните рафаело. Само ме стрвите, срам да ви е.:P
Турајте рецепт. Кој прв ќе го напише има четвртина од тие што јас ќе ги направам.:sneaky:

Кога сум одел на слави најчесто сум ги среќавал ваквите слатки по масите наредени и ај не пробај.
Ем слатки за гледање ем за јадење ,но ги има и готови во продажба вакви
raffaelo.jpg

Истата компанија која го прави Нутела Киндер Буено и оние Мон Шери

Истата компанија која го прави Нутела Киндер Буено и оние Мон Шери
Киндер Буено доаѓа нешто како чоколадна варијанта на рафаело речиси исти им се вкусовите ,крцкавото вафли и течната крема ,и девте превкусни ,али рафаело незаменливи

Убави се купечките, ама домашните мене ми се поубави :)

Јас го мразам вкусот на млекото во прав, па затоа готовите рафаело никогаш не ми биле слабост. Ама благодарение на Олимпија имам правено рафаело во многу едноставна форма, а се превкусни. Еве ја рецептата која е одлична замена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom