Радио Слободна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Сега слушам ,пишува
Ravel Radio Mreza - Tetovo 90.0 MHz
Test programa - Tetovo
Тетово пошо сум од тој град ,да нема забуни .

Јас сум голем љубител на радио ,често слушам радио а ова вечерва супер ќе ми дојде додека не заспијам ,да слушам музиче ,нема реклами ,нема шпици и други додатни работи .

Ако има добра програма зошто да не би го слушал некад кога нема што да слушам на другите радија ,ама ако Миленко дрнда политика у негови емисии ,тогаш стварно нема се гонат у П**** Матер.

Ако има добра програма зошто да не би го слушал некад кога нема што да слушам на другите радија ,ама ако Миленко дрнда политика у негови емисии ,тогаш стварно нема се гонат у П**** Матер.

Затоа ти пишав Канал 103-ка нема реклами и нема политика. Кул нели? :D
Башка има за сечиј вкус музика. :)

Миленко Бумбаро само зуе.. не им треба програма и онака...
Весници, интернет, телевизија, радио што следно ќе запоседнат?

Затоа ти пишав Канал 103-ка нема реклами и нема политика. Кул нели? :D
Башка има за сечиј вкус музика. :)

Да ама го нема во мојов град тоа радио ,а на интернет да слушам радио немам навика.

За мене Равел беше најдоброто радио во Македонија...но по смртта на Радица....успеаја да го растурат

Сега за сега на 96.00 оди експериментална програма (музика)....но што глупости ќе почнат да пуштаат ќе видиме...времето ќе покаже

По се изгледа и покрај огромното влијание на власта...Македонско Радио и Радио 2 нудат најизбалансирана програма во моментов

Нема некоја соодветна тема па решив тука ќе пишам ,ако мислите дека не и е место тука или не и е место на форумов темава нека иде во канта
1491461_234569510045347_971050397_o.jpg

Ново провладино радио- „Слободна Македонија“, со своја емисија и Миленко Неделковски

При крај биле подготовките за старт на ново национално радио кое ќе биде финансирано од бизнисмени блиски на власта а ќе се вика Слободна Македонија, објавува порталот Либертас. Фреквенцијата за радиото е најверојатно од култното радио Равел – 96.00 ФМ.
Директор на ова радио најверојатно ќе биде поранешната сопруга на Горан Гаврилов, сопственикот на популарното радио Канал 77. За ова радио, како што објави претходно либертас, задача да направи концепт наводно добил главниот уредник на телевизијата Алфа, Коле Чашуле. Вестите на ова радио ќе ги прават провладиниот портал Курир и ТВ Алфа.
Шоуменот Миленко Неделковски на неговата Фејсбук страна стартот на радио Слободна Македонија го најавува за следната среда на 11-ти. Тој пишува дека ќе има своја емисија на радиото секој понеделник од 22 до 24 часот и секоја среда од 17 до 19 часот.
извор: Либертас

Прегледај го приврзокот 78867

Угх.. концепт за радио не се прави.. радио се ФОРМАТИРА.. welcome за уште еден cluster fuck во Македонскиот етер. Сите наши комшии саглам форматирани радио станици, само ние сме останати на исто ниво од 1994.

Маклу ОФФ Топик ќе пишам у темава
Не можам да најдам соодветна тема па тука ќе пишам.
Имам еден систем (за слушање музика тие како и да се викаат правилно) Аiwa
ваков http://img91.imageshack.us/img91/2155/aiwansxsz50uf6.jpg со мали измени ,ама истиот е .Сега пошо одамна неколку функции не му работаат ми користи само како за слушање на радио на работа :) .

Сакам да прашам пошо приметувам не фаќа доста радиостаници како што треба (Антена 5 не ми ја фаќа ,па и ова радио новово) ,шушти ,а и таа антената е крш ,дали може некако се среди тоа ?

Какво сакаат радио нека направат ама како 95.5 и 104.4 нема да можат ;):)

Зона радио :D и нивните смс пораки со Миле китиќ, запаличу пола зграда :D Шала на страна 104,04 како радио никогаш не ми било по мерак радио. Ова ново радио што ќе го прават радио слободна европа ми делува нешто ко од 90тите радија каде што ќе седиш и ќе слушаш политика или поточно да не биде радио за пензионериве? да им перат мозок тука со миленко? Ај тоа што миленко ќе води си некоја така наречена емисија ама што пак бара ивце пивце? навистина карма каша ќе биде радиото. Искрено јас иако сеуште не е почнато но штом во тимот е ивце - пивце, милековски со џоа тоа стомакот ништо посебно не очекувам.

Зона радио :D и нивните смс пораки со Миле китиќ, запаличу пола зграда :D Шала на страна 104,04 како радио никогаш не ми било по мерак радио. Ова ново радио што ќе го прават радио слободна европа ми делува нешто ко од 90тите радија каде што ќе седиш и ќе слушаш политика или поточно да не биде радио за пензионериве? да им перат мозок тука со миленко? Ај тоа што миленко ќе води си некоја така наречена емисија ама што пак бара ивце пивце? навистина карма каша ќе биде радиото. Искрено јас иако сеуште не е почнато но штом во тимот е ивце - пивце, милековски со џоа тоа стомакот ништо посебно не очекувам.

Сабајле слушам утринска, водат Викса и Елена. Викса ко Викса на моменти е интересен ама веќе му се излижани форите. Онаа девојката неможам да ја сварам. Лигавење до посерување. Трендот кој го воведе Цаци од Антена пред 15 години за жал е се уште присутен, и незнам зошто мора да има такво лигавење на Радио. Во овој аспект Македонските Радија (Радио Скопје и Радио 2) и Метрополис се некако најнормални.

Од технички аспект, clusterfuck - најавуваат една песна, оди нешто сосема друго па ја кратат па никаков звук 10 секунди па правата песна, вестите се снимани и не се форматирани за радио. Како да гледаш ТВ вести без слика. Ќе слушам во текот на целиот ден за да видам што друго се случува.

10:00 Почеток на бекстејџ радио едиција.. Сувопарна најава која не е соодветно за на радио. Фали визулениот момент кој може да анимира некој досаден водител. Од моментот кога рече почнуваме веднаш, до следниот говорен влез имаше 3 песни. Лошо за уво. Следеше ТВ прилог за таксират, ама пак, без слика. Не вред да се слуша. Следно е најава за Весна Бејби во 12:15

Весна бејби не е така лоша. Темите и беа интересни и што е најбитно не се лигавеше ко оние другите. Пред Весна бејби имаше некој тип кој читаше "занимливости" од некој портал вистина.мк. Звучеше одбратно а додатно влошување беше и квалитетот на микрофонот на кој било снимано.

Sent from my iPhone using Tapatalk
--- надополнето: 11 декември 2013 во 14:48 ---
од 14 10 до 16 30 елена сетинова сп ФМ врева. до сега кажува која песна кој број на албумот е и пушта нешто што можеше да се чуе на равел на времето. јас неможам да ја слушам и гасам. и да, удави со зборот "почитувани"

Видов слики во студиото имаат голем прозор што гледа право накај влада отворен целиот (без завеси ,без никакови други залепени реклами на прозорот) да ги види секој .

Еве во моментов Миленко има емисија кој сака да чуе бар нешто линк за онлајн шлушање
http://www.predavatel.com/mk/play/ravel_live

нема политика Миленко бар до сега што чув.

Видов слики во студиото имаат голем прозор што гледа право накај влада отворен целиот (без завеси ,без никакови други залепени реклами на прозорот) да ги види секој .

Еве во моментов Миленко има емисија кој сака да чуе бар нешто линк за онлајн шлушање
http://www.predavatel.com/mk/play/ravel_live

нема политика Миленко бар до сега што чув.
Од надвор прозорот е залепен со реклама за радиото. Баш приметив сабајле. Онака како автобусите на јсп. Од надвор реклама од внатре се гледа. Миленко е интересен сега за сега. И музиката е интересна. Баш онака ко да си правиш муабет со другар у кафана.

Повеќе некако концептов им е говор на водителот/водителката повеќе одколку музика музика и многу музика. Некако радиово не е како за помлада генерација слушатели како што се радио станициве Антена 5,Сити радио,Метрополис.. .

Повеќе некако концептов им е говор на водителот/водителката повеќе одколку музика музика и многу музика. Некако радиово не е како за помлада генерација слушатели како што е Антена 5,Сити радио,Метрополис.. .

се слагам. Дури ми се чини и викса и онаа од сабајле се пренекако. Напнати. И онаа од 2 до 4 30.
Ја мислам дека има доста радија за млади. Дај нешто и за нас. Овој формат на радио супер ќе функционира. Нема потреба од емисии ала вртелешка Миленко јанко и очи во очи да одат на ТВ. Радиото е сосема доволно да се иЗразат без да им ги гледаме мрсните фаци. Ваљда ќе дојде нешто подобро на ТВ, со повисока продукциска вредност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom