Работа во Авганистан

• Креатор на темата Креатор на темата equinoX
  • Време на започнување Време на започнување
главната финта во то се состои што, ти не аплицираш за работна позиција туку во резимето си пишуваш кои се твоите професионални активности.

главната финта во то се состои што, ти не аплицираш за работна позиција туку во резимето си пишуваш кои се твоите професионални активности.

Не е така , на сајтовите од DynCorp, Fluor, KBR аплицираш за конкретна работна позиција што е објавена.

Работни позиции има од игла до локомотива

Здраво на сите. Ова е мојата прва тема на кајгана. Пред некој ден на оглас најдов број, контакт за работа во Авганистан. Имам еден пријател кој работи таму, како шеф на кујна. Ама се немам видено со него веќе 7месеци. Добро е платен па сакав повеќе да се информирам за таа работа, па се јавив на бројов. Човеков толку брзо зборуваше што збор не го разбрав. Пробав некако да се разбериме, но без успех. Се што разбрав е дека се ти е платено. Па им пишав на нивната емаил адреса. Се нарекуваат International Managing Corporation не најдов ни веб страна ни ништо. Прашав за информации. Но добив емаил дека треба CV да им пратам на англиски.
Мене ми требаат информации. Е сега ве прашувам вас, ако некој знае. Како е работава, што се е потребно за таму. Каде се работи и такви слични информации. А јас ќе пробувам некако да се разберам со чоеков :D Поздрав

Mozes li da iskontaktiras so covekot sto ti e prijatel-sef na kujna, nekako ako mozes, pa da te zamolam posle i na mene da mi dades kontakt od toj covek, jas sum iskusen kuvar, a mnogu sum zainteresiran za Avganistan, ama nikako da najdam nekoja konekcija, osven preku FLUOR sto aplicirav, ama tamu gledam deka tesko odi, zatoa te zamoluvam za ovaa rabota ako sakas????
eve ti mejl moj ako sakas, pa pisi vgorgievski@yahoo.com
Pozdrav, i fala ti odnapred

Fluor

за да аплицираш за флуор треба да имас добро резиме и да аплицираш на нивниот сајт. Резимето треба да биде направено на нивен начин значи на врв твоите лични податоци име, презиме, број на телефон, емаил адреса. Summary page направи го добро зошто тука прво гледаат зошто баш ти ке одговараш за работното место. Искуство таргетирај една работа значи наведи се што имаш работено ако треба и наштелувај го и пробај да најдес потврда од ресторани каде што си работел тоа помага. Работно искуство треба да биде по хронолошки редослед значи од доле нагоре годините треба да се зголемуваат. Јас му направив резиме на другар ми и го викнаа наредниот ден. одоздола стави education, потоа skills значи се сто знаес да работиш и наведи какви препораки или сертификати имаш.
Кога ке пишуваш за искуство искористи ги зборовите од нивниот сајт кои ги има на job description. регрутерите прават search барајки одредени зборови кои најчесто се содржани во job description.

Koga e slednoto intervju za vo Afganistan, i dali se primaat zenski za rabota vo kujna?

и да има интервју утре ти неможеш на него да идеш ако не си повикан. а за да бидеш повикан, ке треба да аплицираш прво на сајтовите, па после кога ке те извлечат од купот во следниот план за МК интервју ке те повикаат.

и да, има во авганистан работа за женски особи. таму не се делат работите на машки и на женски туку само на професионалци и не професионалци, т.е. на такви кои си ја знаат работата и такви што не сија знаат. има и девојки за обезбедување, па девојки има и со пушка во рака и за вокујна и за сегде, ама баш сегде. ако си со мисла да идеш таму, аплицирај одма, не губи време, а ако се предомислиш додека дојде моментот за интервју, лесно е да кажаш дека си се предомислила или едноставно да не отидеш на интервјуто или пак извести ги дека си имала некоја незгода (на пример скршена нога) и дека нема да можеш да присуствуваш. со тоа си оставаш шанса до следниот пат повторно да се предомислиш. они не доаѓаат на интервју за 5 души. стотици луге проагаат за неколку дена на интервју... еден мање више не мења ништо.

и да има интервју утре ти неможеш на него да идеш ако не си повикан. а за да бидеш повикан, ке треба да аплицираш прво на сајтовите, па после кога ке те извлечат од купот во следниот план за МК интервју ке те повикаат.

и да, има во авганистан работа за женски особи. таму не се делат работите на машки и на женски туку само на професионалци и не професионалци, т.е. на такви кои си ја знаат работата и такви што не сија знаат. има и девојки за обезбедување, па девојки има и со пушка во рака и за вокујна и за сегде, ама баш сегде. ако си со мисла да идеш таму, аплицирај одма, не губи време, а ако се предомислиш додека дојде моментот за интервју, лесно е да кажаш дека си се предомислила или едноставно да не отидеш на интервјуто или пак извести ги дека си имала некоја незгода (на пример скршена нога) и дека нема да можеш да присуствуваш. со тоа си оставаш шанса до следниот пат повторно да се предомислиш. они не доаѓаат на интервју за 5 души. стотици луге проагаат за неколку дена на интервју... еден мање више не мења ништо.

A moze li da mi dades bar eden sajt kaj sto se prijavuvaat za rabota?

A moze li da mi dades bar eden sajt kaj sto se prijavuvaat za rabota?

повели:
http://www.fluor.com/pages/default.aspx

само спреми си некакво резиме за искуство на англиски јазик. во процесот на аплицирање има едно место кај што ти бараат да си закачиш резиме за досегашното искуство. немој да брзаш, аплицирањето е во неколку етапи (мислам дека 5 или 6) и трае околу 20 минути. биди релаксирана и полека. нека трае и пола саат ако треба, само немој да утнеш нешто...

Ја аплицирам од 2007. Најголем баксуз сум. Ама добро ја не аплицирам за кујна него за електричар или АјТи.

електричар немој да аплицираш треба да имаш Американски сертификат нема никогаш да те примат IT може.

Татко ми работи во Авганистан како кувар. Во декември прави 2 години откако е отиден.
Е сега сплет на околности јбг, него сами го викнаа таму да работи по препорака на наши познати луѓе, затоа што имаше искуство со работа во Унпрофор ( Унпредеп) и Нато додека своевремено имаа бази тука кај нас.
Фирмата за која работи се вика Sodexho Universal и го плаќат околу 40 000 долари годишно. Да ви дадам само до знаење дека отиде таму за помала почетна плата и 2 пати до сега му ја покачија ама сепак мислам дека тоа зависи индивидуално од самиот работник.

Со среќа нека им е на тие што сакаат да одат, а вие што сте таму чувајте се

Ме интересира,некои ми имаат кажано дека треба повеќе пати да аплицираш и тоа од различни и-мејл адреси..дали има тоа врска или не..и дали можеш да аплицираш во исто време со исто CV за повеќе работни позиции

Ме интересира,некои ми имаат кажано дека треба повеќе пати да аплицираш и тоа од различни и-мејл адреси..дали има тоа врска или не..и дали можеш да аплицираш во исто време со исто CV за повеќе работни позиции

знам луѓе што аплицираат за 10 работни места и никад не ги повикале, а упорни се со аплицирање на секои 3-4 месеци од ново аплицираат. а знам и луѓе што во 2008 еднаш аплицираа, па втор пат во 2009 и сега се во авганистан веќе... значи како ке те опали среќа, а мислам и дека оние што прават мулти апликации се елиминирани... не пијат нафта ни тие... како може да аплицираш и за кувар, електричар, копач, боди гард, вратар, ебач, дудлач.... неможеш да бидеш профи во ниедно од нив... уствари ти си профи за нешто, ама они не знаат за што и автоматски си во аут... тоа е моја логика...

со исто ЦВ? па ако ти пишува во цв-то дека си одличен кувар, како можеш да аплицираш за електричар да речеме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom