главната финта во то се состои што, ти не аплицираш за работна позиција туку во резимето си пишуваш кои се твоите професионални активности.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
главната финта во то се состои што, ти не аплицираш за работна позиција туку во резимето си пишуваш кои се твоите професионални активности.
Здраво на сите. Ова е мојата прва тема на кајгана. Пред некој ден на оглас најдов број, контакт за работа во Авганистан. Имам еден пријател кој работи таму, како шеф на кујна. Ама се немам видено со него веќе 7месеци. Добро е платен па сакав повеќе да се информирам за таа работа, па се јавив на бројов. Човеков толку брзо зборуваше што збор не го разбрав. Пробав некако да се разбериме, но без успех. Се што разбрав е дека се ти е платено. Па им пишав на нивната емаил адреса. Се нарекуваат International Managing Corporation не најдов ни веб страна ни ништо. Прашав за информации. Но добив емаил дека треба CV да им пратам на англиски.
Мене ми требаат информации. Е сега ве прашувам вас, ако некој знае. Како е работава, што се е потребно за таму. Каде се работи и такви слични информации. А јас ќе пробувам некако да се разберам со чоековПоздрав
Koga e slednoto intervju za vo Afganistan, i dali se primaat zenski za rabota vo kujna?
и да има интервју утре ти неможеш на него да идеш ако не си повикан. а за да бидеш повикан, ке треба да аплицираш прво на сајтовите, па после кога ке те извлечат од купот во следниот план за МК интервју ке те повикаат.
и да, има во авганистан работа за женски особи. таму не се делат работите на машки и на женски туку само на професионалци и не професионалци, т.е. на такви кои си ја знаат работата и такви што не сија знаат. има и девојки за обезбедување, па девојки има и со пушка во рака и за вокујна и за сегде, ама баш сегде. ако си со мисла да идеш таму, аплицирај одма, не губи време, а ако се предомислиш додека дојде моментот за интервју, лесно е да кажаш дека си се предомислила или едноставно да не отидеш на интервјуто или пак извести ги дека си имала некоја незгода (на пример скршена нога) и дека нема да можеш да присуствуваш. со тоа си оставаш шанса до следниот пат повторно да се предомислиш. они не доаѓаат на интервју за 5 души. стотици луге проагаат за неколку дена на интервју... еден мање више не мења ништо.
A moze li da mi dades bar eden sajt kaj sto se prijavuvaat za rabota?
A moze li da mi dades bar eden sajt kaj sto se prijavuvaat za rabota?
Ме интересира,некои ми имаат кажано дека треба повеќе пати да аплицираш и тоа од различни и-мејл адреси..дали има тоа врска или не..и дали можеш да аплицираш во исто време со исто CV за повеќе работни позиции