Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој искуство со работа во секторот финансии/сметководство на брод

@FLAC shto mislish kako mi e mene na Disney, 4 broda samo jas makedonec :/

[/quote]

опишими како се кај вас договорите, колку месеци траат и дали има трајни договори. Пример кај нас има три договори споени во еден и важи година и пол за техничар во ентертаинмент. Дали се ок кабините и ткн.
ај можи ке сме двајца од МКД таму :)

Последно уредено:
Se mislam i ja da pocnam so procedura za na brod, so ogled na toa deka mnogu se ceka a jas imam uste od fakultetov (dodusa ako uspeam pak ke mi ostane neso za posle vrakjanje de, ama se nadevam deka ovoj plan ke mi uspee za razlika od onoj za vo dubai). E sea kako prvo spored odgovorive ovde valda ke idam u majomi da se rasprasam, ama me interesira tamu koa ke otidam da si kazam se kako so e, deka nemam iskustvo nikakvo, ili use u pocetok da pocnam so lazenje? Drugo tie treninzi ili kako i da se vikat kade se desavaat? U sk ili dr drzava? Kazete mi za pocetok za kakva pozicija da se "boram"? I koe e najkratkoto cekanje so nekoj go doziveal duri da se kaci na brod??
P.s. dali nekoj go vide ona ba fb grupata "kouzon moreplovci" deka za balkancite od sea ke e mnogu tesko da se kacat, i dali ima vistina u ova??
Ve pozdravuvam

Se mislam i ja da pocnam so procedura za na brod, so ogled na toa deka mnogu se ceka a jas imam uste od fakultetov (dodusa ako uspeam pak ke mi ostane neso za posle vrakjanje de, ama se nadevam deka ovoj plan ke mi uspee za razlika od onoj za vo dubai). E sea kako prvo spored odgovorive ovde valda ke idam u majomi da se rasprasam, ama me interesira tamu koa ke otidam da si kazam se kako so e, deka nemam iskustvo nikakvo, ili use u pocetok da pocnam so lazenje? Drugo tie treninzi ili kako i da se vikat kade se desavaat? U sk ili dr drzava? Kazete mi za pocetok za kakva pozicija da se "boram"? I koe e najkratkoto cekanje so nekoj go doziveal duri da se kaci na brod??
P.s. dali nekoj go vide ona ba fb grupata "kouzon moreplovci" deka za balkancite od sea ke e mnogu tesko da se kacat, i dali ima vistina u ova??
Ve pozdravuvam
Кажи си како што е, знаат они дека ретко кој што аплицира има некакво искусво, ќе ти направат они лажно CV дека имаш претходно работено некаде. Тренинзите преку Коузон се одржуваат во Скопје, преку Мајоми не знам ама мислам дека и тие се во Скопје. За почеток обично сите одат или хаускипинг, бар департмент или во ресторан, зависи за каде има отворено позиции. Најкратко заминување е околу 3-4 месеци, најдолго околу година ипол, две...

Точно е тоа што се пишува низ групите, е сега не знам дали е точно тоа што го пишува Зоран или си наоѓа некаков изговор, али факт е дека во последните 1-2 години многу долго се чека за да се качиш на брод, јас еве влегов во десетти месец чекање за позиција за која порано се заминувало експресно брзо. Од групата што бевме на тоа интервју дали 50% имаат заминато досега..

Преку која агенција ?
Kouzon[DOUBLEPOST=1412885823][/DOUBLEPOST]
Chestitki mashko. So MSC Divina mojot brod deli gangway na nekolku pristanishta pa se nadevam ke se vidime na po edno pivo. Topli pozdravi od Disney Fantasy.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727
Da obavezno ako si na 25 ti vo majami ke se vidime

Последно уредено:
Konecno 25 oktomvri msc divina majami port trudot i nervozata se isplatese so srekja na ostanатите

Cestito Mornariste, imas super pozicija, uste podobro rabotno vreme, sloboden si vo site portovi i pocnuvas toj den duri kasno popladne pred da isplovi brodot i zavrsuvas vo 12 vecer i taka sekoj den. Za sea day posnuvas razlicno, ponekogas sabajle a ponekogas na pladne ama ne rabotis poveke od 8 saati. Vo vrska so opremata, nemas nekoja hi tech oprema, serijata na kamerite variraat od brod na brod. Pogolemiot del od vremeto ke go pominuvas na snimanje gangway, restorant, nekoi slucivanja kako Captains dinner, Sailaway i slicno. Del od vremeto ke go pominuvas na montaza na snimeniot materijal i del vo Photo prodavnicata zaedno so fotografite kaj sto ke prodavas sliki, aparati, blicovi, dvdija, memoriski karticki i slicno. Spremi si uste od tuka crni i svetlo sivi pantaloni, kupi gi od mkd oti ovie tuka nemaat blage veze. Ponesi si i beli kosuli, obicni i edna za leptir masna za Formal night, crba leptir masna, crno i temno plavo sako, na brod ke zemes samo obicna kravata so sliki od aparati na nea, i obavezno ponesi si crni konduri, nekoi udobni, nelakovani, ne mora da se klasicni. Ova ti go kazuvam za da ne frlis pari za dzabe tamu a uniformata da ti bide katastrofa. Imas sreka sto brodot ti e vo amerika, ke imas dobar tips i ke fakate procent. Samo brodovite vo Brazil i Amerika dostignuvaat ubavi targeti. Ne se sekiraj ima eden kup makedonci i srbi, ke ti se najdat so sigurnost. Kabinata ja delis so uste eden fotograf, jades vo staff mess, hranata e onaka, imas teretana i crew bar i toa e toa.
Pred se so sreka, imas odlicna rabota so dosta slobodno vreme, photo i video departmentot e sigurno eden od najrelaksiranite na MSC.
Cuvaj se tamu pa mozebi i ke se vidime tamu

Garnier, нешто повеќе за Program Hostess - MSC? Освен дека платата е $1560 и дека треба да си повторам Publisher, ништо друго не ми кажаа:tapp: Поминав интервју, ама ниту знам дали е crew дали е стаф позиција, ниту знам колку проценти од publisher треба да знам. До сега научив да речеме 80%..
Коузон закон:facepalm:

опишими како се кај вас договорите, колку месеци траат и дали има трајни договори. Пример кај нас има три договори споени во еден и важи година и пол за техничар во ентертаинмент. Дали се ок кабините и ткн.
ај можи ке сме двајца од МКД таму :)[/quote]
Хух... јас сум концесионер на Дизни, работам за Имиџ, и не знам баш како идат работите во Ентертејнмент Тек. Договорите им се од 4 до 6 месеци, и имаат сингл кабини, барем повеќето тек момци, кркаат во офисерс месс и дек 11. Имаше пред 2 години еден дечко од Кисела Вода, ама он ептен се курчеше, даде отказ и после коа сакаше да се врати му покажаа среден прст.

Морнариште, со Дивина сме заедно во Ст.Маартин, холандски/француски антили секој втор вторник.

Zdravo,jas dobiv rabota na brod vo stekhose, nemozam po forumive da najdam nisto podetalno za rabotava,kje moze nekoj da mi kaze kako e tamu,kolku se raboti,i dali e tolku strasno kako sto site pisuvaat[DOUBLEPOST=1413754257][/DOUBLEPOST]
Јас работам за Карнивал како Ass.Team Waitress и мојот дечко исто и само како информација да ти кажам дека уште од почетокот не ставија заедно на истиот брод. Ние бевме разлика од месец дена и прво јас се качив на брод, а после на наше барање и дечко ми дојде на истиот брод и од одма си добивме и couple кабина и се. Воопшто немаше никаков проблем околу тоа прашање и на крај дури и добивме ист sign-off day, така што сето тоа што ти кажале дека треба да сте во брак и бла-бла глупости не важи.
Jas so decko mi aplicirav ama nego go primija za pozicija ass waiter a mene vo steakhouse e sega jas treba da zaminam eden mesec pred nego i od Majomi mi kazaa deka nema zosto da se grizam i deka ima sansi da sme na ist brod ama jas uste sum vo misla dali taka kje bide zosto nesakam bez nego da ostanam....Sto mislis koj ni se sansite so ogled na toa deka sme na razlicna pozicija ?

Последно уредено:
Има ли некој што поминал на интервју Rest. Steward за NCL и чека виза?

Zdravo,jas dobiv rabota na brod vo stekhose, nemozam po forumive da najdam nisto podetalno za rabotava,kje moze nekoj da mi kaze kako e tamu,kolku se raboti,i dali e tolku strasno kako sto site pisuvaat[DOUBLEPOST=1413754257][/DOUBLEPOST]
Jas so decko mi aplicirav ama nego go primija za pozicija ass waiter a mene vo steakhouse e sega jas treba da zaminam eden mesec pred nego i od Majomi mi kazaa deka nema zosto da se grizam i deka ima sansi da sme na ist brod ama jas uste sum vo misla dali taka kje bide zosto nesakam bez nego da ostanam....Sto mislis koj ni se sansite so ogled na toa deka sme na razlicna pozicija ?

Мислам дека нема да биде проблем да ве стават на исти брод, а и да заминете на различен брод после дечко ти може да бара трансфер и да дојде на твојот брод. Не е проблем тоа. Good luck :).

Мислам дека нема да биде проблем да ве стават на исти брод, а и да заминете на различен брод после дечко ти може да бара трансфер и да дојде на твојот брод. Не е проблем тоа. Good luck :).
Se nadevam deka kje uspeeme,a kazi mi kako e da rabotis vo steakhouse?

Луѓе за вакцина од жолта треска која ја барат за на Карибите вчера се закренав дури до Загреб.
Кај нас нема Бугарија нема Србија нема. Скапав од по телефони вртење :facepalm: по сите држави и на крај од Загреб за среќа ми потврдија дека имаат и дека можам да ставам кај нив.
добро е што вакцината важи 10 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom