Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Abe so ima vrska koj ti pravel intervju za kolku pari da ti nudat.I mene mi bese brazilka pa ne mi nudi ona kompanijata ti nudi tie se vraboteni za intervju.So samo gi razocaruvate lugeto.Za so si apliciral toa ce odis e sega tamu ako ne se dokazes moze da odis i nadole pa i da te izbrkaat.Vazno imas sansa da se dokazis.Od tebe zavisi.

Прво се глада каков пасош имаш. После платата...

Штом бразилка ти праела интервју со среќа. Ќе добиеш понуда за 400-500 долари месечно
neka mi dadat i 300 $ samo so pobrgu da otidam :)))))[DOUBLEPOST=1401417419][/DOUBLEPOST]inace platata vo aplikacijata bese 628 $

Зашто така е

Не е така. Штом некој дошол во Македонија и понудил таква и таква позиција за вработување верувај дека ако исполнуваш услови ќе ја земаш истата плата како и сите други што се на таа позиција.
Големите компании со коишто Македонија официјално соработува нудат плата според позиција, а не според пасош.

Не е така. Штом некој дошол во Македонија и понудил таква и таква позиција за вработување верувај дека ако исполнуваш услови ќе ја земаш истата плата како и сите други што се на таа позиција.
Големите компании со коишто Македонија официјално соработува нудат плата според позиција, а не според пасош.
Официјално ДА неофицијално не. Не земаат сите иста плата на една позиција

Официјално ДА неофицијално не. Не земаат сите иста плата на една позиција

За која компанија ми збориш?

Ја работам на Carnival и кај нас сите земаме иста плата според позиција значи и Македонецот и Филипинецот и Американецот, безразлика.

Јас работам за Имиџ, и сум распореден на Дизни брод и можам да ти кажам дека и кај двете компании важи плата според позиција а не според пасош. Тоа плата според пасош го прави САМО ЕДНА компанија, според она што го имам слушнато, и не трескај глупости веќе.

got the job e sea uste datum dali znae nekoj celebrity i royal dali moze da si sredis lekarsko i viza pred datumot ili prvo datum treba da dobies pa posle da sreduvas toa ?

got the job e sea uste datum dali znae nekoj celebrity i royal dali moze da si sredis lekarsko i viza pred datumot ili prvo datum treba da dobies pa posle da sreduvas toa ?
Прво датум, лекарско и виза се прават во исти ден, на некои десетина дена пред заминувањето... Дај боже што побрзо да добиеш датум, али да не те разочарувам јас за Селебрити чекам уште од декември месец, кој знае и кога ќе биде...

Прво датум, лекарско и виза се прават во исти ден, на некои десетина дена пред заминувањето... Дај боже што побрзо да добиеш датум, али да не те разочарувам јас за Селебрити чекам уште од декември месец, кој знае и кога ќе биде...
mozam da predpostavam snack attendant epa znam ja koa aplicirav mi rekoa deka ke se ceka mn poso premnogu ima vo sistem :))) jas sum royal cafe attendant

Cekaj prvo datum definitivno.Zatoa sto ako go napravis sega, a ke cekas na pr.5 meseci ili 1 ne e bitno ce ti tece lekarskoto.Slucaj na moj drugar mu istekuva lekarskoto za eden mesec pred odenje doma zamisli go pracaat nadvor na port da vadi novo koe go cinese 800 dolari.Sakam da ti kazam sekoj den ti e vazen.Lekarskoto trae 2 godini mislam, taka da gledaj da go iskoristis maksimalno.

Preporacajte nekoja agencija da apliciram za rabota na brod I do koga moze da se aplicira

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom