Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo (y) na site shto se na forumov.
Pominav intervju shto beshe za na ccl na 31 januari preku agencijata Kouzon na pozicija ass.waiter i seushte mi se nemat javeno,cekam:( .Me interesira otprilika kolku vreme se ceka od intervjuto do zaminuvanje?o_O
Друже чекајнето секокогаш е различно зависи од потреба, али ако си поминал интервју стрпи се работата е 90% завршена. Не се секирај....

Никој нема искуство на речен брод низ Европа? Uniworld ? Viking ? Знам дека Коузон и др наши агенции не работат со овој вид компании, но гледам дека дека Хрватската компанија риверсајд го прави тоа, па си испратив апликација, иако незнам што како оди баш... ако има некој искуство повелеле... инаку долго време се токмам за на брод, ама некако не ми се оди по океаните, бескрајното синило ме плаши :oops: ....

Zdravo (y) na site shto se na forumov.
Pominav intervju shto beshe za na ccl na 31 januari preku agencijata Kouzon na pozicija ass.waiter i seushte mi se nemat javeno,cekam:( .Me interesira otprilika kolku vreme se ceka od intervjuto do zaminuvanje?o_O

Малку да те мотивирам. Не очајувај и не тажи. Како што знам за Коузон се чека бааги кај нив. Другар аплицираше лани ова време а тек сега отиде на брод на почетоков од Март. Се што треба е да им подосаѓаш малку и ако нема абер од една компанија, да си аплицираш во друга бродска компанија (нешто што другаров го направи).
Со среќа! :)
--- надополнето: 20 март 2013 во 21:39 ---
Потешко е ако сте на различна позиција.

Конечно гледам некое девојче кое има заминато на брод. Епа иако не сум во контекст на муабетот кој вие го имавте, сепак ме интересира вака од твоја перспектива да ми кажеш како си задоволна со работа, време, луѓе, агенција, брод (ово оно :))? Се спремам веќе некое време да аплицирам и да ги контактирам Мајоми за да ја здувнам на некое време ама никако да отидам. :) Па ете, бар да се најдам во муабет сега за истионт да ме “гурне“ кон агенција. :)

Ве молам за информации кога ќе биде наредно интервју преку Мајоми за Carnival,фала однапред. Тие ми рекоа дека сега имаат укрцај,значи праќаат персонал од претходното интервју,така да очекувам во Мај. Патем неќам да вршам нечија реклама али многу сум возбуден, се спремам психички ,па сакав да споделам со вас http://www.youtube.com/watch?v=YGeWP4S3Kb4 i like it from first impression. :)

Малку да те мотивирам. Не очајувај и не тажи. Како што знам за Коузон се чека бааги кај нив. Другар аплицираше лани ова време а тек сега отиде на брод на почетоков од Март. Се што треба е да им подосаѓаш малку и ако нема абер од една компанија, да си аплицираш во друга бродска компанија (нешто што другаров го направи).
Со среќа! :)

A za koja pozicija?Demek za ass.waiter imaat non stop baranja i se odi za brzo,taka ni rekoa ushte koga aplicirav.Gi pratam i drugite forumi shto se za rabota na brod I site razlicno kazuvaat koj go viknale za 2 meseca koj cekal mnogu.A sega da menuvam kompanija mislam deka ce mi bide duplo cekanje isto treba ponovo da odam na intervju pa neznam ni ja sto da mislam,a jas mozev da odam na NCL ama aj pocekaj na Celebrity e podobro i pobrzo se zaminuva,a nema vrska tia sto apliciraa za na NCL odma zaminaa posle intervju.A za nepravda i deka se ceka od kompanijata e pa kako da ne mislam deka ne e taka.Zosto?Zatoa sto koga bev na intervju imase 3 devojki koi se druzea zaedno normalno si sedevme po ekipi dodeka cekavme.I sto se slucuva,kako poslednata od niv trite vece izleva od intervjuto i vednas mu kazuvaat nastrana deka se pominati a nas ni soopstuvat da si proverime duri vo ponedelnik da vidime koj ce vlezel vo baza tamu neznam sto.I sega gledam trening na Celebrity za restoran i op tie zaedno tuka.Nemoj nekoj da mi rece deka e cista slucajnost.Neznam toa e moe mislenje i mislam deka e taka i deka Kouzon pravat sto sakaat a ne deka"cekajte ce ve povikame vednash shtom pratat pismo za vas" ili po moe e obratno tie cekaat Kouzon da im prati koj i koj pa da pushtat pisma.Ajde ako sum greshka ispravite me,daj boze da sum greshka ;)

Конечно гледам некое девојче кое има заминато на брод. Епа иако не сум во контекст на муабетот кој вие го имавте, сепак ме интересира вака од твоја перспектива да ми кажеш како си задоволна со работа, време, луѓе, агенција, брод (ово оно :))? Се спремам веќе некое време да аплицирам и да ги контактирам Мајоми за да ја здувнам на некое време ама никако да отидам. :) Па ете, бар да се најдам во муабет сега за истионт да ме “гурне“ кон агенција. :)

Од Мајоми сум презадоволна, дури и сеуште сум во кконтакт со нив иако не ми се потребни. Работа ко работа- воопшто не е лесна ама се гура. Иначе за Carnival работам.

Аплицирај, нема зашто да се двоумиш, само подготви се добро за интервју, немој да идеш на ризик и среќно (y).

A za koja pozicija?Demek za ass.waiter imaat non stop baranja i se odi za brzo,taka ni rekoa ushte koga aplicirav.Gi pratam i drugite forumi shto se za rabota na brod I site razlicno kazuvaat koj go viknale za 2 meseca koj cekal mnogu.A sega da menuvam kompanija mislam deka ce mi bide duplo cekanje isto treba ponovo da odam na intervju pa neznam ni ja sto da mislam,a jas mozev da odam na NCL ama aj pocekaj na Celebrity e podobro i pobrzo se zaminuva,a nema vrska tia sto apliciraa za na NCL odma zaminaa posle intervju.A za nepravda i deka se ceka od kompanijata e pa kako da ne mislam deka ne e taka.Zosto?Zatoa sto koga bev na intervju imase 3 devojki koi se druzea zaedno normalno si sedevme po ekipi dodeka cekavme.I sto se slucuva,kako poslednata od niv trite vece izleva od intervjuto i vednas mu kazuvaat nastrana deka se pominati a nas ni soopstuvat da si proverime duri vo ponedelnik da vidime koj ce vlezel vo baza tamu neznam sto.I sega gledam trening na Celebrity za restoran i op tie zaedno tuka.Nemoj nekoj da mi rece deka e cista slucajnost.Neznam toa e moe mislenje i mislam deka e taka i deka Kouzon pravat sto sakaat a ne deka"cekajte ce ve povikame vednash shtom pratat pismo za vas" ili po moe e obratno tie cekaat Kouzon da im prati koj i koj pa da pushtat pisma.Ajde ako sum greshka ispravite me,daj boze da sum greshka ;)

Во тој поглед јас неможам да ти помогнам бидејќи сеуште се немам обратено до никаква агенција за да замина на брод. Ти кажувам од муабтот што другаров ми го правеше. Он замина за NCL, тоа како второ интервју. А првата апликација му беше за друга бродска компанија. Но виде дека нема абер да чека таму зашто скоро година помина од кога аплицираше, па после толку време отиде на второ интервју за оваа компанија и веднаш доби работа. Можда сепак има врска до која бродска компанија е. Иако не испаѓа можноста дека можеби сепак “мама-тато“ може и тука да имаат улога. Тоа мислам во стилот “да ги чуваме најдобрите места и компании за нашите најблиски и да ги бутнеме нив таму.“ Како и да е, ќе кажам пак, ова е само мое мислење. Јас сеуште немам контактирано некоја агенција, но планирам да започнам процедура во Мајоми зашто од многу страни слушнав добри зборови за нив и дека многу побрзо те праќаат на брод. :) Инаку да не заборавам, другаров замина таму како шанкер. Има бааги искуство и е добар во тоа. :)

Од Мајоми сум презадоволна, дури и сеуште сум во кконтакт со нив иако не ми се потребни. Работа ко работа- воопшто не е лесна ама се гура. Иначе за Carnival работам.

Аплицирај, нема зашто да се двоумиш, само подготви се добро за интервју, немој да идеш на ризик и среќно (y).

Фала ти нај! :) Да ти кажам право убаво е да слушнеш вака позитивни коментари а тие да не се од машка особа. Јас како што гледам слабо заминуваат девојчиња. Ама секако тоа не ме спречува за одење. И како и да е, секоја работа си бара напор, нели? За работа и одиме. Туку кажи ми што се бара толку на интервју што ме советуваш да не ризикувам? :)

Фала ти нај! :) Да ти кажам право убаво е да слушнеш вака позитивни коментари а тие да не се од машка особа. Јас како што гледам слабо заминуваат девојчиња. Ама секако тоа не ме спречува за одење. И како и да е, секоја работа си бара напор, нели? За работа и одиме. Туку кажи ми што се бара толку на интервју што ме советуваш да не ризикувам? :)

Зависи за што аплицираш, но најважно англискиот треба да ти е многу добар.

Интервју ко интервју. Аплицирање за работа за брод ти е ко аплицирање за работа во некој од телекомите или некоја од банките, со тоа што треба да си ведра личност, значи не треба да си претерано сериозен ;)

Ај со среќа па пиши како поминуваш ;)

Здраво момци и девојки едно прашање со 20 години се оди на брод? и ако се оди ако може да ми објасните што како е ..фала од напред

Zdravo...vaka sakam da prasam dali nekoj znae sto prasanja postavuvaat na glavnoto intervju,da mi kaze....zasto sum vo plan da odam...da rabotam ili giftshop ili nesto so housekeeping...valam mn odnapred :)

sto se slucuvat so noviot sistem na plakjanje na RCCL?
nekoi kolegi se zalat deka dobivaat pomalku pari od 99 procenti prepaid gosti
deka od nasite pari se plakjaat cafe attendant, room service attendant, team leader
zosto bas od nasite pari?

Ova go procitav na KOUZON'S CREW MEMBERS IN RCCL AND CELEBRITY na facebook,napisano od eden decko.Ima li nekoj nekoe soznanie nesto sto e ova,koj e ovoj nov sistem.Taman ce odam i eve.Abe sreka imam jas ne za drugo :D

Zdravo moze li nekoj da mi kaze kade se naoga Majomi agencijata za rabota na brod ve molam jas gi koristev na Kouzon uslugite ama ne sum zadovolna
--- надополнето: 13 мај 2013 во 14:18 ---
Zdravo Godness vidov deka si bila preku Majomi na brod te molam da mi odgovoris za nivna lokacija ili za nekakov kontakt
Pozdrav Dani

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom