Tonchie
BATTERY +
Декстер... 
Бродски сленг е тоа... не разбираш ти тоа. Држи си се до ИТ темите.
#фалачаопријатно

#фалачаопријатно
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Декстер...
#фалачаопријатно
Зависи од позиција до позиција и од компанија до компанија.која е старосната граница за работа на брод ?
Затоа што пишуваш на латиницаZosto nemoze za IT pozicija da si pomlad od 21 godina?
Да, има, обично се еден до двајца на брод и тие што добиваат позиции тераат повеќе договори. Полесно е да се добие позиција во некој друг департмент (најсроден е Рецепција) па од таму да се префрлиш во сметководствените позиции.Има ли некоја работа за економисти на брод?![]()
Дечки здраво на сите, како нов овде ве поздравувам сите вас кои споделувате искуство и ги олеснувате работите на тие што сакаат да заминат на брод ( ги прочитав сите страни од прва до последна )
Е сега мојава прича е следна:
На почеток на Ноември отидов во Мајоми и наидов на супер прием од Јелена и Јовка, отидов чисто информативно да видам дал со мојата возраст од 36 год можам да заминам на брод и дали преку мојот работен рекорд можам да најдам соодветна позиција на брод. Сакав да пробам со позиција cage cashier но по сугестија на Јелена , ме убеди за Asst. Houskeeping manager Trainee.
Брзо на 9-ти Ноември имав интервју во Подгорица , кој го пројдов и потпишав договор. Пред 15-тина дена добив датум на укрцување 16-ти Март на Carnival Sensation, направив медикал, останува уште виза и да се полета и плови.
Доколку некој има да сподели искуство за позицијата Asst. Houskeeping Manager или пак пловел со Sensation, секое инфо е добредојдено. Друго што ме интересира е бродскиот интернет? Колку чини? Има ли WiFi во кабините? Дали е од корист носење мобител ? ....
Ке имам и други прашања , засега толку
За Мајоми тимот ( Јелена и Јовка ) би се изразил најпозитивно за нивната професионалност, ангажман, начин, насоки интрепретација и одговор на сите прашања кои ги поставував до нив.
Dečki,
Ve molam za mala pomoš ako nekoj e zapoznaen!
Dobiv rabota za sales u retail na MSC,mi baraat da izvadam novi STCW sertifikati zosto od NCL ne mi bile važecki a gi imam site.Dali nekoj znae druga opcija po bliskive državi u okolina koja e najeftina varijanta posto u kouzon mi baraat 550 evra sto e premnogu.i isto za medical kade e najeftino da se napravi?
Дечки здраво на сите, како нов овде ве поздравувам сите вас кои споделувате искуство и ги олеснувате работите на тие што сакаат да заминат на брод ( ги прочитав сите страни од прва до последна )
Е сега мојава прича е следна:
На почеток на Ноември отидов во Мајоми и наидов на супер прием од Јелена и Јовка, отидов чисто информативно да видам дал со мојата возраст од 36 год можам да заминам на брод и дали преку мојот работен рекорд можам да најдам соодветна позиција на брод. Сакав да пробам со позиција cage cashier но по сугестија на Јелена , ме убеди за Asst. Houskeeping manager Trainee.
Брзо на 9-ти Ноември имав интервју во Подгорица , кој го пројдов и потпишав договор. Пред 15-тина дена добив датум на укрцување 16-ти Март на Carnival Sensation, направив медикал, останува уште виза и да се полета и плови.
Доколку некој има да сподели искуство за позицијата Asst. Houskeeping Manager или пак пловел со Sensation, секое инфо е добредојдено. Друго што ме интересира е бродскиот интернет? Колку чини? Има ли WiFi во кабините? Дали е од корист носење мобител ? ....
Ке имам и други прашања , засега толку
За Мајоми тимот ( Јелена и Јовка ) би се изразил најпозитивно за нивната професионалност, ангажман, начин, насоки интрепретација и одговор на сите прашања кои ги поставував до нив.