Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зависи, без искуство почетната плата не е многу висока, од тоа што знам првите неколку недели ќе гледаш како се работи, и ќе ти дадат камион два после извесно време. Мислам дека се движат од $500-$700. А некој range на плата која газдите ја даваат е од $500 - $2500. Во моментов пазарот е многу слаб, и ова трае веќе година и пол без знаци за подобрување. Тоа влијае и на платите, доколку платата се зема како % од gross на шофери, од бројот на шофери, колку повеќе толку повисока плата, и од тоа дали има кратенки или не во фирмата. Кога беше добар пазарот искусни диспечери некои месеци земаа и по $3000 - $3500, ова е најчесто мал дел од нив, top performers. Моментално за искусни диспечери од тоа што знам платите се движат од $1200-$2000, но погоре имаше оглас од фирма кои плаќаат повеќе. Работата е доста стресна, бара трпение и една негативна страна е работното време, кое е од 13:00 - 22:00, или до 23:00.Дали може некој искрено да напише како се почетните плати/услови за диспеч без искуство но со добро познавање на англискиот јазик.
Може ли од странство да се работи оваа работа? Како е регулирано со данокот? Препораки за курсот на Мирко? Се исплати или не?
Ти стварно сакаш да те истреси од гашти?ne e ova za tebe
Moram od pc da sednam da ti objasnuvam koga ke se vratam, ako te zaboravam cimni me po PP.Какво мислење имате за Driver Recruitment? Преку близок пријател ми нудат вакво нешто, немам до сега искуство со trucking, сум сакал од порано но ете не се погодило ситуација, немам проблем со комуникација со луѓе имам работено b2b sales cold calling, јас сакав повеќе dispatch да се пробам, али моментално имаат тука само отворено позиција/тренинг, е сеа платата е стандард мислам ми спомнаа околу 500 долари, на минималец пријавен, другото бонусите се пуштале по Wise/Payoneer и стандард тоа дека се зголемувала платата по неколку месеци, па ме интересираше како што се бонусите отприлика, дали искрено вреди да се работи 10 саата за ова, и што би се случило ако месецов не донесеш ниеден шофер, ваљда само на минималецот ќе бидеш така?
rabotish tamu druze ?Работа за диспечери со искуство, плата 2500-3000$
![]()
Road Legends: Experienced Dispatchers (Скопје, Штип или Кавадарци)
Оглас за вработување објавен од Road Legends за позиција Транспорт/логистика/шпедиција во Цела Македонија. Плата од 145.000 ден. до 175.000 ден.kariera.mk