Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
После една кутија дневно,кај мене е навика,а инаку е преекрасно задоволство или како што многу љубат да кажат-зависност.

Пушењето е зависност.

Zavisnost.. Ali poveke psihicka odkolku fizicka.

ни едното, ни другото... лично за мене, задоволство! да, да, задоволство... се случува да не пушам со месеци, па одреден период да пушам по пола пакла на ден... зависи од повод, прилика, друштво (мн. битно, пошо не пушам со секој)... чинот на пушење (цигари) го поистоветувам со ритуал... самото палење на цигарата, првиот дим, играта на димот, вдишувањето и издишувањето на истиот, гасењето на цигарата... задоволство... ни повеќе, ни помлку...
Ride on...:vozbud::vozbud:

Дефинитивно зависност.
Познавам многу луѓе кои сакаат да ги остават цигарите, но не им успева затоа што се ЗАВИСНИ.
Цигарите содржат никотин, а никотинот е познат по тоа што предизвикува многу голема зависност за кратко време.

Повеќе е зависност отколку навика али пред се сатисфакција:toe:

Јас сум за тоа дека неможеш од зависност да пушиш...уствари дека неможе да ти прејде во зависност :toe: сите почнале од чалам да пушат па сега на сите им е потребна цигарата...не ги сваќам ама тие што пушат повеќе си знаат ваљда :toe:

Навика секогаш насабајле чим отворам очи цигарите запалката и......

И зависност и навика и задоволство....се.Никако неможам да се откажам,и најтрагично,не сакам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom