Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Mandrak напиша:
Не е ова USA или Шведска, Македонија е и без цигара нема шанса да седнам у кафана.
Bespolezeno skopche malo, dali si ti svesen kolku golema vistina kazha? To est, ha kolku glupo prashanje. Normalno deka ne si, posho si slaboumen podvid. Vidi vaka da te prosvetli Svetovid. Otkako vo Amerika, Shvedska i ostanatite poraneshni oklonijalni sili se donesoa najstrogi zabrani protiv pushenjeto, tamoshnite trgovci so smrt, Filip Moris, Japan Tobaco i ostanatite shverceri se dadoa vo potraga po novi pazari (chitaj kolonii so zavisnici/robovi) kaj slaborazvieni zemji vo koi ne vazhi ni red ni zakon, kade bez nekoi osobeni problemi kje prodolzhat da go seat semeto na smrtta! Tie svoite novi zavisnici, to est svoite pokorni robovi si gi najdoa vo zemji kako Kina, Indija, Pakistan i ostala bagra megju koi za moja najgolema zhal se naogja i Makedonija i toa tokmu zaradi skudoumni bespolezni skopchinja kako tebe i onoj chandler. Normalno Amerikanskata vlada nema nishto protiv toa da se trujat tamu nekakvi si dolni chovekovi podvidovi, pa duri i ja subvencionira prodazhbata na cigari nadvor od USA so danochni olesnuvanja za izvoznicite na smrt! Jas inaku sluchajno lichno se poznavam so trojca dileri so smrt, to est kako samite miluvaat da se narekuvaat, pretstavnici (pazi pretstavnici, ej!) na tutunskite kompanii i nitu eden od niv ne pushi! Shto mislite zashto, a skopchinja bespolezni? Zatoa shto znaat kakvi se hemikalii stavaat vo tutunot so cel da ve drzhat zavisni od toj smrtonosen proizvod. Tuku aj be navistina sho se zamaram ja? Pushete be bagro jaglenosajte se!

Opsta zaklucok lugeto koj pusat se mnogu nervozni slabi na karkter (nekoi mislat deka ke oslabat (nekoi se cool))
Pusenjeto e mnogu sebicna rabota sprema vasta okolina
sozdavate pasicni pusaci
I se najloso zosto tolku se inatite koga nekoj ke vi kaze deka mu preci cadot od vasiot cigar

I sovet koga se lutite ne bidejte tolku samouverni deka postapuvate pravilno toa e mnogu prosto ako mislte deka ne mi preci vasiot cad

Togas sigurno nema da vi preci edna moe tupanica na sekoj vas ispusten dim
Jebiga mnogu e prosto da se pusi
mrzam koga ke vidam devojka na ulica da pusi i da odi (mislam na cigari)

Световид и Чендлер прекинете тука!

Ja probav da prekinam nekolku pati ama Svetovid imase problem "sa sobom" pa ne prestanuvase. Od mene, tolku...

Јас преземам од тука. Кој писне, бришан е! Световид, дај пробај да се контролираш малку. И не биди толку директен со навредите упатени на неколку мина на темава. Ве молим те.

IGI напиша:
Абе не за друго, туку не усмрдувате и нас непушачите. Ке влезам негде кај што има пушачи и после цела облека и косата ми смрдат на цигари. Немам намера да трошам пари на такви работи. Ке си купам чоколадо ке си направам поголемо задоволство од тоа. :bip:

Ama taka pa sekerot ti ripa....Aj sea...

Abe luge ja otvoriv temava za samo da kazete mislenja a ne navredi! I daj be luge nemojte tolku ratoborni daj maklu EASY!

боли вистината, а дека свето е прав, прав е , и вие си знајте, ама полесно е човек мутав да се прави , него да се соочи сам со себе, со своите грешки.

И како да ви тури чоек сосила ум? ќе се отвори тема, вие ќе прочитате ФАКТИ кои не ви одговараат, и ќе паднат дури кабадајчарски муабети ко некои тука „пушам бе, шо ми мојте, и ќе пушам кај шо сакам...”

со таков начин, никаде...

поточно, со таков начин само ќотек за вас, изгледа чивијата робовска предлабоко е влезена, не сте вие Македонци, Склави и Серви сте.

Готово - ако ти "зачурам" еднаш во фаца ќе те стегне срцев удар. Најлесен начин да убиеш човек. Совршено злосторство. Хук во фаца. :)

Pearl драга, реченициве кои ги читам од тебе ми се премногу Сорос-ки, USAID-ски, МЦМС-ски, НВО-вски... И по малку владини. Кампањски. Убаво "излиени", но сепак застрашувачки. Совршено. :wink:

VMRO напиша:
Ama taka pa sekerot ti ripa....Aj sea...
Барем не ги трујам другите окулу мене.
И фала богу немам проблеми со шекерот. :icon_bigg

Не ќе е лошо сите вие грлати непушачи кои толку голема врева кревате околу нас „неодговорните пушачи” како што Pearl не нарекува, малку повеќе да се завртите кон сеопштото загадување на воздухот. За пример ќе го земам Скопје. Кога половина од пушачите во главниот град би излегле на улица и бо запалиле цигара во исто време сите, не би произвеле загадување на воздухот и емисија на материи опасни по здравјето на луѓето колку што тоа го прави само еден градски автобус додека поаѓа од станица или семафор. Погледнете па ќе се уверите.-А колку автобуси имаме секојдневно по улиците во Скопје? И на колку станици ќе застанат во еден ден додека се во сообраќај на своите линии? Смешни сте! Или пак можеби сакате да кажете дека издувните гасови од издрнданите дизели кои се возат на секаде во државава се помалку штетни од чадот од цигарите? Не само што сте смешни туку сте и слепи! Кога ќе сфатите конечно дека пушачите никогаш неможат да ви ја загадат околината колку што тоа секојдневно го прават другите загадувачи околу вас(многу често и вие самите, само што знам дека никогаш нема да го признаете тоа)? Ова испаѓа сега „видела жабата...” па и вие така, без да го употребите лешничето што ви е под черепот.

Задржувајте се конкретно на темава. Сердарот, за јазикот расправајте со дезертфокс во другиот подфорум. Може?:wink: Не за друго, забегувате од темава ќе треба да ве бришам.

Продолжете понатаму сега..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom