Пушачи... Unite yourself!

• Креатор на темата Креатор на темата Handsome
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пушите??

• Да

Гласови: 106 37,2%
  • Не

Гласови: 179 62,8%

• Вкупно гласачи
    285
Мајка ми после 25 години пушење цигари се откажа, толку, наеднаш, крај! :) А јас, па имам пушено пред 4 години, во младата младост :) ама ги баталив, оти нели, фрлаш пари за да си наштетуваш уствари, а и ти смрди здивот :wink:

Ептен харкдор непушач:)
Огромен противник сум на цигарите, чадот ми смета, се гушам.И не викајте мал ова-она и други рекле така па сега пушеле.Имам цврст карактер и за нешто кога ќе речам не и така е.Нема да пушам.

А татко ми пушеше долги години, и еден ден рече е нема повеќе не пушам.И толку беше, после не ни можеше да намириса цигара:)

И да, воопшто ништо не пушам, не само цигари:)

ja pusam cigari veke 2-3 godini gi mrazam ama ete ne mozam da se otkazam glupava navika

Чисто да се преброиме....
јас пушам (цигари) скоро една година,пред тоа тренирав 8-9 год фудбал па извинете што вака касно се приклучив на клубот...:helou:
може да се искажете како почнавте,па некој случки со вашите дома додека не ве фатија со цигари :),кој ве научи....

И за малку ќе заборавев...Под Да спаѓаат и цигари и све остало :)
ееее,шо си ти не зафркна гадно,ја гладав да-ама само да дека пушам ЦИГАРИ(Родео,Вест,...)и нишо остало да се разбереме!иначе пушам од 14г,сум се криела од секој и сењкого,дома на таван одев да пушам,у подрум,а ме фати мама на 16-17г и ми се расцрка и ми рече да ги оставам зш нишо нема да видам од пари,и вистина ни за нашколо не ,ми дваше пари,али ја од баба си земав и се така додека не ме фана уше 10пати и сеа и она дури ми дава од нејзините цигари,ссамо да не сум земела од други,да не ми потметнеле нешо!знам дека не е во ред да се пуши и штетно е по здравје,но едноставно сум зависна од цигарите и немам доволно цврста волља за да ги оставам!:icon_frow:icon_frow

Луѓе што е со анкетава? Баш ме чуди..Мислев дека само неколку сме што не пушиме цигари...Малку смешно звучи,,но во животов ни дим немам земено,,воопшто не сум ни пробала,,не сум сакала и не ни сакам.....Јас наместо тоа јадам чоколадо и ем ми е вкусно ем не ми е штетно а и ми влијае на подобро расположение хеххе пробајте и вие..:pipi:

Анкетава е многу добра :pos:

Дали пушите цигари:
Да
Не
САМО ЦИГАРИ

Ахахахахаа, закон!

Иначе не поднесувам цигари

Јас имам пробано али не видов задоволство во цигарите и не пушам. Можам само ретко да запалам кога пијам али тоа се дешава во годината по 3-4 цигари.
Потполно истото се дешава и со мене.

Јас пушам цигари и НЕ се гордеам со тоа.

А кој се гордее??? Мислам да ги има и такви ама тоа се почетници кои што пушат затоа што им е интересно, ама кога ке поминат година две тогаш дали ке мислат исто како на почетокот.

Иначе како што реков во некој претходен пост пушам и тоа 3 години и не сум ни малку горд на тоа. Неколку пати имам пробувано да оставам но едноставно немам доволно цврст карактер за тоа.
Се надевам дека некогаш ке престанам да пушам

не сум пушел не сакам да пушам нема ни да пушам
голем протвник сум на пушењето

od 15 godini pocnav da pusham ..zasega edno pet godini teram taka ..ne sum probal do sega da gi otkazam a najverojatno ni vo bliska idnina ...nekad i ponekoj joint ke zapalam :salut:

пушев шест месеци. одеднаш, еден ден се замислив зошто воопшто пушам кога не ми прават кејф? тоа нема смисла ( кај мене се мора да ми прави кејф и скоро се да има смисла )

ја дадов кутијата на другар ми, кој пафка ко турчин и од тогаш повеќе не пушам :nenene:

Пушам од 7-8 одделение негде,мајка ми ме фати одма татко ми ме фати после скоро 2 години кога се вратив дома пијан и заспав со цигара на уво ставена, до ден денес се каам што ме фати(како напиња тоа е ненормално не знам како му успева :) )
Иначе пушам многу по 2-2 и пол кутии на ден.Почнав со Лаки Страјк на Родео па пак Лаки од Бит Пазар и последниве 2-3 години пушам Бос меко-згужвани :)

Ептен многу многу многу ме нервираат непушачи што умараат со муабети “Од цигари ке умреш’’ и слични такви реченици што немаат никаков ефект а им помагаат на нив само,пошто они уствари мислат дека ако не пушат голема работа завршиле во животот :)......и така

пусшам едно 1година и неколку месеци
па случки има како ме фајкале дома моите и тоа неколку пати сеа и двата знаат дека пушам али тато не ми дава да пусшам пред него

1. бевме у играчница и отиде што отиде кутијата и последната цигара ја стаив за уше за да тресам у кутијата си дојдов дома си легнав, по едно саат време ме буди татко ми и ми ја покажува цигарата а мене ич не ми текна дека си легнав со цигара на уше.
2. искачам на тараса да испушам една цигара али моите ја затвориле врата од тарасата и си тропам, отвара мајка ми, и го испуштам димот без да ми текне што ку* праам :vozbud:
3. Таман моите мислеа дека не пушам више бевме кај баба ми у битола на гости и сеа средува она масата стара жена се и смета раскрева се и ми вика никола прибери си ги цигарите татко ми се изгази од смеење

иначе пушам West light или се гребам од мајка ми Marlboro Light а кога ќе падне стандардот си пушам Boss Light

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom