Punk Rock

• Креатор на темата Креатор на темата ForFokSake
  • Време на започнување Време на започнување
Првиот музички стил шо почнав "сериозно" да го слушам беше панк-рокот. Иначе највише ги поштувам Ramones,Exploited и Misfits, а и AFI у последно време. Bad Religion се ок, али премелодични за мој вкус. И да не ги заборавам Bad Brains едни од пионерите на хардкор панкот.
Мада од кога ме пројде пубертетлискиот "бес" онака поише ми лежи гранџот.

а слуша некој од тука Тотак Кеос, Кеос УК, Кежлтис, Тхе Вибраторс, Блоди Клиторис, ноефикс?

Necrophilia напиша:
а слуша некој од тука Тотак Кеос, Кеос УК, Кежлтис, Тхе Вибраторс, Блоди Клиторис, ноефикс?
Од бендовиве Chaos UK ми се нај ок. Од нив највише ми се свиѓа скоро се од Making Half a Killing, а у последно време го слушам Live in Japan(али оној од 1991).
А шо се тиче NOFX, они се нешо као skate-punk, melodic hardcore...Некако ми се многу мелодични и "лесни" за да бидат у категорија со другиве бендови шо ги наброја.

Necrophilia напиша:

Ja gi slusam ovie a od ovie najvise mi se svigjaat Casualties.Site se top ama CAsualties mi praat najvise merak.Aj moze vo idnina da gi vidime i u MK.Toa malce potesko :pos2:

ada напиша:
Од бендовиве Chaos UK ми се нај ок. Од нив највише ми се свиѓа скоро се од Making Half a Killing, а у последно време го слушам Live in Japan(али оној од 1991).
А шо се тиче NOFX, они се нешо као skate-punk, melodic hardcore...Некако ми се многу мелодични и "лесни" за да бидат у категорија со другиве бендови шо ги наброја.

od chaos uk bitch,bitch,bitch... e najnenormalnanta pesna sto ja imam slusnato vo Street punk-rockot.

A dali ste gi slusale ili slusate The Partisans ili The Restarts il i Aus Rotten.Nesto prema street se oni.Mene najvise od ovie mi se svigjaat The Partisans.Ajt pozdrav

restarts se zakon bre.imaat pesna na edna kompilacija,mislam se vika age of fear:)super e pesnata,onaka mokna:) a aus rotten ne se bas street de.nekoj opasen pank ova ona:)ipak mene poise mi se svigaat behind enemy lines,toa e so faci od aus rotten mislam,ama sepak legendaren bend se aus rotten.
fuck nazi symphathy:)

ej zakon se ovie coveCE...kolku samo glumite...bidete si prirodni i ne se praite nesto i dosta mi e od ovie ufilmani zapaleni faci punkrockeri...SO POCIT KON ONIE KOI STVARNO SI IMAAT RESPECT KON OVAA MUZIKA A NE SE FILMAAT I NE JA KORISTAT ZA DOKAZUVANJE...ne mislam na tebe ''rebel kid''
inace bi go izdvoil albumot ''LET'S GO'' na RANCID sekogas me raspolozuva i me prai onaka...happy:tapp:

shura напиша:
ej zakon se ovie coveCE...kolku samo glumite...bidete si prirodni i ne se praite nesto i dosta mi e od ovie ufilmani zapaleni faci punkrockeri...SO POCIT KON ONIE KOI STVARNO SI IMAAT RESPECT KON OVAA MUZIKA A NE SE FILMAAT I NE JA KORISTAT ZA DOKAZUVANJE...ne mislam na tebe ''rebel kid''
inace bi go izdvoil albumot ''LET'S GO'' na RANCID sekogas me raspolozuva i me prai onaka...happy:tapp:

Ова не знам на кој се однесува.Јас како што знам на оваа тема нема нафурани фекјери што се пуваат демек панкери се.А тоа што имаме исто мислење со некои други не мора да значи дека праиме лице или само викаме аха закон се.Нема врска.Не знам од кај таа помисла и тој заклучок.Ама тотално си грешка :nenene:

ОК/ондак моја грешка:raz:.Вие сте тука подолго си се знаете,јас сум нов...бар си признавам

regulations se isto taka mrdnat bend,pankerki rnr.oldschool do daska./me blast restarts-age of fear.shura?napaleni deca so furaat ova?barem za mene ne bi rekol deka sum toa,mislam,jbg.mislam,jas slusam i rap,metal,hc,pank,emo i sea ufilman panker?wtf?barem razgledj malce,ne me ni znaes,a zboris deka sum ufilman.jbg

А некој ги слуша Рамонс-Blitzkrieg bop,The KKK took my baby away,Somebody put somethink in my drink,Pet sematry,I wanna be sedated...?Според мене ова една од најбољите панк рок групи а можеби дека им ги знам скоро сите песни.

Casualties се многу закон , ми се свиѓа ептен песната Get off my Back , би ја посветил на мајка ми ( Мамо те сакам :back:) .
После тоа, Секс Пистолс иако више се култ него музика (посебно Сид, немал појма од бас) .
aFi ( Пред 2001 , после тоа стануеват нешо Алтернатив ) ми се убедливо најфенЦи.

punk e super muzika, na vremeto gi slusav a i seuste Anti-Nowhere League,G.B.H, Discharge, Disorder, Chaos UK,Angelic Upstarts, P.T.T.B,
Uk Subs,Exploited,Ejected, Adicts,Opressed,4 Skins, Infa Riot, Riot Clone, Insane,Abrassive Wheels,demob, Crass, Dead Kennedys, a od ex Yu Niet, U.B.R,Otroci Socializma,Pankrtri, Pekinska patka,Otpadki civizacie, Paraf...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom