Пуканки?

Пуканки...мислам дека ретки се оние кои не ги обожаваат.Многу е убави бе,солени...ммм...само ич не ми се допаѓаат оние чоколадни.Не се ич убави.

Лесно се подготвуваат?

Иначе ги сакам, онака, ако има кој да ми ги напраи :pos:

Лесно се подготвуваат?

мрза :pos: Нема полесно нешто од правење пуканки

ЈАс ги обожавам со што повеке сол тоа подобро:vozbud:

Обожавам пуканки...
ама со путер попарени (амерички стил)
ама убај ми се пуканки со кашкавал...незнам дали има овдека ама преубави се..ако некој знае каде има,нека кажува одма!

:helou:

Порано ги јадев многу, амам во последно време прекинав незнам оти.

Пуканки...мислам дека ретки се оние кои не ги обожаваат.Многу е убави бе,солени...ммм...само ич не ми се допаѓаат оние чоколадни.Не се ич убави.
јас сум една од ретките што не ги обожаваат:kesa:
ги јадам онака по една рака, ама не ми прават нешто посебно ќејф, мене баш тие чоколадните повеќе ми се допаѓаат од обичните

Баш денес јадев :vozbud:
Јадам и солени и чоколадни...зависи кога како :)

Лесно се подготвуваат?

Па брат, не е баш лесно..долг процес...прати:
Соблакаш пижами, стануваш, си миеш лице и заби, се облакаш онака, трењерица, маалски, отвараш врата, искачаш, затвараш врата, закључуваш..
И сеа, имаш брат да бираш, дали да идеш по скали или лифт, ја би бирал лифт, ок, идеш со лифт, стискаш на нај долното копче, те носи на приземје, и сеа, искачаш од зграда брат, и тргаш накај најблиската продавницааа..
Стигаш у продавница, влагаш, глеаш една тетка, или чичко и прашуеш дали имаат пченка за пуканки, ако ти кажат да, дади пари, колку сакаш, зимаш робата и полека накај дома..
Бам! Стигаш дома, затвараш и закључуваш врата, зимаш едно тенџере, некое без длабого дно, добро некое за пуканки, и идеш зимаш зејтинот, го отвараш и ставаш сосема малце само колку да ја прекрие површината цела, е сеа можеш и сол однапред да стаиш, ама ја неставам, батали. И сеа, ја ставаш пченката со пуканки и палиш рингла на бајаги јако, али, види, боље е на плинско..и сеа, го затвараш тенџерето со капак, и мешаш од време на време, слушаш као пуцаат, коа ќе прекинат, гасиш плинското, не заборавај и боцата да ја завртиш за да не те караат олд-тајмерите дома, зимаш една кофа, претураш пуканките у неа, добро сеа влагаме у процес на сервирање а не правење, али да довршам, значи зимаш кофата, ставаш пуканки у неа, им ставаш сол, по мој а не твој фкус, мешаш, сол, мешаш, малце сол, мешаш, си праиш сокче некое јако, седнуеш пред тв и УЖИВАШ.

Вчера со друштво заклучивме дека најак прекар евр би бил "Пуфка".

Пуканки пред телевизор, прекрасна работа. Посебно со Лига на Шампиони како идат, лудило. Ама и со филмче се добри.

Него, ај кажете некои добри рецепти за пуканки, поразлични од стандардните.

Јадам пуканки ама ако се топли и многу солени, ладни несакам. :pipi:

Пуканки додека гледам фудбал:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom