Публиката - 12 играч?

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не знам зошто воопшто е направена оваа тема кога за успех на еден тим или репрезентација навивачите или т.н. 12 играч немаат некаква голема улога во истото..имаат во одредени случаеви но кај нас е друг проблемот а не навивачите..за публиката можам да напоменам дека ние македонците сме многу прост народ и менталитетот ни е таков што ама од апсолутно ништо не сме задоволни и многу тешко дека некогаш ќе се промени тоа....и достате со тоа дека играчите играле како ''педери''..Ме интересира дали некогаш сте се запрашале зошто тие играат баш како ''педери''????..па дали гледате дека пола од нашите иргачи во составот се без клубови или па играат за некои од пониска лига во странство..зарем не ви кажува тоа нешто??.... дека не се доволно физички подготвени??..не ги гледате на пример и Пандев и Новевски кои иако играат во врвни лиги а спори се како желки двајцата??..дали ги имате видено на телевизја на вестите репрезентативците какви тренинзи одржуваат?...па кога ги дадоа на пример ерменците тие тренираа скокање на гуми а нашите си играа серва и си лежеа на тревата.......па 80% од играчите во тимот се неспремни и неможат да истрчаат 7 км на натпревар а вие очекувате да оставаат срце на теренот:kesa:..па пандев да влези три пати во жесток дуел на еден обичен натпревар за репрезентацијата, ризикува повреда и воедно златна кариера во Интер ....кој да остави срце??..Игор митревски кој две години не играше никаде и каде шот беше резерва цел живот во русија?...величе каде игра 2 пати годишно во Испвич?..деспотовски?..попов кој не знај еден обичен пас по земја да даде и само нурка со глата нанапред а интелегенција нула??..наумовски кој дете од осмо оделение ќе го претрча?..тасевски кој повеќе мисли на ноќниот живот околку на фудбалот?...размислете малце нашите неможат да одат а камоли па срце да оставаат на теренот!..

Значи според логиката на Сајберчо, утре сите фанови кои навиваат за Вардар да идат на стадион и да пеат, '' играјте педери '', зашто најтрофејниот мак.клуб у моментов се бори за опстанок.
Не го даваат максимумот на терен, не покажуваат никаква борбеност, мора да играат подобро маме им еам педерско и дезертерско ...

Па уште и прозива ние интерашите сме биле најпаметни, он, фанот на Депортиво па уште попаметен испадна, ебате простата раја, ако си фраер иди собери 100 души пред ФФМ и протестирај, иди прави банери на секоја утакмица у првенство и на мечеви од националниот тим контра Хари, што може Пандев или Попов да направат, они да назначат тренер ? Они да собираат делегати кои ке гласаат контра Хари ? Каде си сретнал бе ти у Светов играчи да диригираат вакви работи ? Они во случајов се марионетки и ништо повеќе, марионетки по кои у моментов најмалце треба да се плука. Очигледно малце луѓе тука сваќаат која е всушност улогата и значењето да имаш добар тренер на клупа, па идат на картата играчиве не биле борбени и слично, а тактички у минус влагаат од старт. :wink:
Еден Михајлович за Интер лани, кога Катанија ги совлада 3-1 а Мурињо беше суспендиран вика дека Интер без него се 50% послаби, Интер со Ето, Снајдер, Милито, Маикон, Лусио и остали се 50% послаби без нивниот тренер на клупа, ондак што е со Мкд и Јонуз на нивната клупа ?!

п.с. Според горенаведената логика ( Ако во Македонија публиката не е 12 играч тогаш не знам каде е ), свирење на свои играчи под дифолт значи и 12ти играч на терен, уствари добро што не потенцираше чив 12ти играч, бидејќи последни 10 мин беа 12ти играч за Ерменија, Попов наместо да игра лево, пцуеше цела трибина 15 мин, при секој прекин не прошушти момент да ја прокоментира таа атмосфера, онаа од нивниот дванаесети играч. :tv:

Публиката е кај нас 12 играч ама од кај противникот, мислам ова се однесува конкретно на Градски

Значи според логиката на Сајберчо, утре сите фанови кои навиваат за Вардар да идат на стадион и да пеат, '' играјте педери '', зашто најтрофејниот мак.клуб у моментов се бори за опстанок.
Не го даваат максимумот на терен, не покажуваат никаква борбеност, мора да играат подобро маме им еам педерско и дезертерско ...

Па уште и прозива ние интерашите сме биле најпаметни, он, фанот на Депортиво па уште попаметен испадна, ебате простата раја, ако си фраер иди собери 100 души пред ФФМ и протестирај, иди прави банери на секоја утакмица у првенство и на мечеви од националниот тим контра Хари, што може Пандев или Попов да направат, они да назначат тренер ? Они да собираат делегати кои ке гласаат контра Хари ? Каде си сретнал бе ти у Светов играчи да диригираат вакви работи ? Они во случајов се марионетки и ништо повеќе, марионетки по кои у моментов најмалце треба да се плука. Очигледно малце луѓе тука сваќаат која е всушност улогата и значењето да имаш добар тренер на клупа, па идат на картата играчиве не биле борбени и слично, а тактички у минус влагаат од старт. :wink:
Еден Михајлович за Интер лани, кога Катанија ги совлада 3-1 а Мурињо беше суспендиран вика дека Интер без него се 50% послаби, Интер со Ето, Снајдер, Милито, Маикон, Лусио и остали се 50% послаби без нивниот тренер на клупа, ондак што е со Мкд и Јонуз на нивната клупа ?!

п.с. Според горенаведената логика ( Ако во Македонија публиката не е 12 играч тогаш не знам каде е ), свирење на свои играчи под дифолт значи и 12ти играч на терен, уствари добро што не потенцираше чив 12ти играч, бидејќи последни 10 мин беа 12ти играч за Ерменија, Попов наместо да игра лево, пцуеше цела трибина 15 мин, при секој прекин не прошушти момент да ја прокоментира таа атмосфера, онаа од нивниот дванаесети играч. :tv:

Убаво си кажа. најтрофејниот клуб се БОРИ за опстанок. Последни см, но младите наши играчи гинат на теренот, и затоа секоја утакмица се поздравени со голем аплауз! Нема што да кажам повеќе, вие секогаш сте во право :)
Мојот став е тој и е доиста реален, за разлика од вашиот кои си го браните Пандев како играч на Интер. Си ја ризикувал кариерата поради репрезентација. Па кој кур игра ондак??? Која е целта да игра ако се чува од повреди???
Пошто не си запознаен со состпојбата во Мак фудбалот, прашај наоколу колку Комити досега се споритставувале на ФФМ, па после ќе правиме муабет. Ако е толку лесно да правиме протести, еве организирај го ти, па јас ќе ти донесам група од 100 души, може???

--- надополнето ---

Публиката е кај нас 12 играч ама од кај противникот, мислам ова се однесува конкретно на Градски
Да, да сигурно е така...

Јас не знам зошто воопшто е направена оваа тема кога за успех на еден тим или репрезентација навивачите или т.н. 12 играч немаат некаква голема улога во истото..имаат во одредени случаеви но кај нас е друг проблемот а не навивачите..за публиката можам да напоменам дека ние македонците сме многу прост народ и менталитетот ни е таков што ама од апсолутно ништо не сме задоволни и многу тешко дека некогаш ќе се промени тоа....и достате со тоа дека играчите играле како ''педери''..Ме интересира дали некогаш сте се запрашале зошто тие играат баш како ''педери''????..па дали гледате дека пола од нашите иргачи во составот се без клубови или па играат за некои од пониска лига во странство..зарем не ви кажува тоа нешто??.... дека не се доволно физички подготвени??..не ги гледате на пример и Пандев и Новевски кои иако играат во врвни лиги а спори се како желки двајцата??..дали ги имате видено на телевизја на вестите репрезентативците какви тренинзи одржуваат?...па кога ги дадоа на пример ерменците тие тренираа скокање на гуми а нашите си играа серва и си лежеа на тревата.......па 80% од играчите во тимот се неспремни и неможат да истрчаат 7 км на натпревар а вие очекувате да оставаат срце на теренот:kesa:..па пандев да влези три пати во жесток дуел на еден обичен натпревар за репрезентацијата, ризикува повреда и воедно златна кариера во Интер ....кој да остави срце??..Игор митревски кој две години не играше никаде и каде шот беше резерва цел живот во русија?...квеличе аде игра 2 пати годишно во Испвич?..деспотовски?..попов кој не знај еден обичен пас по земја да даде и само нурка со глата нанапред а интелегенција нула??..наумовски кој дете од осмо оделение ќе го претрча?..тасевски кој повеќе мисли на ноќниот живот околку на фудбалот?...размислете малце нашите неможат да одат а камоли па срце да оставаат на теренот!..
:toe:

Убаво си кажа. најтрофејниот клуб се БОРИ за опстанок. Последни см, но младите наши играчи гинат на теренот, и затоа секоја утакмица се поздравени со голем аплауз! Нема што да кажам повеќе, вие секогаш сте во право :)
Мојот став е тој и е доиста реален, за разлика од вашиот кои си го браните Пандев како играч на Интер. Си ја ризикувал кариерата поради репрезентација. Па кој кур игра ондак??? Која е целта да игра ако се чува од повреди???
Пошто не си запознаен со состпојбата во Мак фудбалот, прашај наоколу колку Комити досега се споритставувале на ФФМ, па после ќе правиме муабет. Ако е толку лесно да правиме протести, еве организирај го ти, па јас ќе ти донесам група од 100 души, може???

Прво, од кај испадна вака темава ич не ми е јасно :|, ја мислев терам у онаа за Пандев, изглеа некој средуел сеа тотално ме збуни, а и мој пост прв, мајндфак тежок ми се деси.

Него сеа за твојов пост, па тоа ми е поентава де, не ни помислувам некој да плука по моменталниов кадар на Вардар што игра на терен, ама они колку и да се трудат, да гинат и слично, пак толкав им е капацитето, пак сликата ке биде лоша, пак ке се прават пацерски грешки и слично ...
Друга работа што ептен ме курчи во вашиве постови е тоа што генерализирате, ти очигледно не си прочитал дел од моите ставови а ме ставаш во кошот каде ја го бранам Пандев.
1. Пандев никад немал намера да се откаже од националниот дрес, никогаш, така да на таа тема веќе немам намера да дискутирам бидејќи зачетокот на истата е измислен медиумски муабет.
2. Јас, во 100 наврати се согласив дека Пандев е лош за репрезентацијата но тоа и го објаснив со одредени факти и негови слики за Интер или Лацио баш зашто е тоа така, и за разлика пример од тебе, кој се разочарува од Пандев а очекува да го гледа Меси, јас воопшто не сум разочаран, бидејќи тоа за мене е очекувано, што не значи дека он не го давал максимумот. Затоа реков, ете, Мунтари го дава максимумот на терен па е дрво, моменталниве играчи на Вардар гинат на терен, па се '' дрва '' и резултатите им се лоши, но пак ке кажам, што има сега да фантазирам и очекувам резултати кога 11те на терен одат по замислите на Јонуз, тоа им е репер, фудбалски водич ...
3. За протестот реков, јас за жал не сум кадарен да го организирам, го потенцирав тоа, но ако има ке дојдам гарант, затоа и реков зашто некој од навивачкиве групи не организираат нешто помасовно и слично. Јас једино што можам е да зеам банер да направам сега со Русија, да договорам со Иосоно и преку fcinter.com.mk да се пишува за очајната состојба во мак фудбалот и толку, тоа е мојот капацитет и можности во врска со овој проблем.

И во еден од постовите на оваа тема напишав, секоја чест за дечките од Комити што се спортиставуваа, пред Се кога дојде Платини, ама масовност ич немаше тој нивни протест, подршка од народов немаа никаква, нивниот збор слабо беше слушнат, влијание нула ... ( воопшто не ги обвинувам за тоа ).

Да, да сигурно е така...
Колку и да не се согласуваш со ова така испаѓа дека е, 80та мин публиката тераше мајки у три лепе на своите играчи и скандираше '' Играјте Педери '', не можеш да ми кажеш дека тоа е вистинската слика од дванаесетиот играч.
Фановите на Ливерпул на 3-0 во Истамбул на полувреме ја пееа '' you will never walk alone '', пример само давам ...

Не видов дека темата била поврзана за нашата репрезентација и односот на навивачите кон неа. По мое најголем виновник за таа ситуација се медиумите, како прво се нереалните очекување и прогнози од незнам кој причини (највероватно од незнаење). И по не знам колку циклуси константно завршуваме на 4 место нашите спортски медиуми и стручњаци прогназираат дека Македонија ќе се бори за пласман на Европско или Светско првенство. Таков нонсенс е како вирусна реакција за полуписмените орди кој фудбал гледаат на канал 616 од хрватскиот телетекс и се палат како млади мајмуни на тоа.
Кога ќе не звекне реалноста по глава дека навистина сме по квалитет на тоа место во групата (мислам не е завера мајку му, се гледа), тие истите орди кој влегуваат со разни навивачки групи на гаге почнуваат да јачат и скандираат навреди на цела екипа. Тоа е само иницијална каписла за и останатите заминат разочарани, да не спомнувам и колку шпекулации има за наместени напревари на репрезентацијата од страна на медиумите така што уште повеќе резултира со дисидентско однесување од страна на ордите.
Ако медиумите известат објективно и кажат дека Македонија ќе се бори со Ерменија за борба на четвртото место и дека секој освоен бод во групатаосвен со Андора е подвиг, тогаш ќе се радуваме и на нерешениот исход со Ерменија.

Во Македонија има најлоши спортски опинион мејкери, полоши дури и од англиските таблоидни пишувачи

Да не цитирам пошто ти е долг постот... :)
Се согласувам дека квалитетот на нашиот тим е лимиитран, но немој да ми кажеш дека играчки не сме поквалитетни од голем дел од репрезентацииите кои ги набројав погоре. Вардар ги губи двоите мечеви, но има шанси, младите гинат, но ете одбраната нема никакво искуство и примаме голови после наши грешки, иако ситуацијата на теренот скоро секогаш е израмнета., али ќе тргне возот верувај :)
И немој да кажеш дека македонската публика секогаш негодувала кога тимот губел. Губевме и од Англија два пати на Градски па никој не запеа против. Да, навистина некогаѓш не сме кадарни да се спротиставиме, но такво незалагање во дрес на национална репрезентација е недозволив. Мило ми е барем што за незалагањето на Пандев се согласуваш со мене...
И вчера кажав, ќе кажам и сега, ( а и Џену ти даде чист доказ од реалноста), протестите кај нас не успеваат (а и набројав грст причини поради кои ние како група не се вклучуваме во една таква иницијатива). А сосема друго е ако играчите сами се побунат против ФФМ и Хари, еден колективен бојкот и ајт ќе си останат со курот во раце нашиве....
Се додека повлијателните ликови од државава не се вклучат во борба против ФФМ, ништо не правиме, барем ние обичниве граѓани. Незнам колку сте вие свесни, али притисоците врз Комити се огромни на секое поле (на последниот домашен меч не ни дозволуваа ни знамиња да поставиме на трибина) а камоли па да организираме еден таков протест. Затоа при посетата на Платини се работеше потајно, и идејата беше добра, но се наиде на критики во јавноста.
За тоа што велиш за Ливерпул. Како прво успесите на Ливерпул и на Македонија неможе да се споредат. И Ливерпул е во криза, но навивачите неможе да им замерат биодејќи зад нив секогаш ќе остане богатата иднина. Ние сме една голема НУЛА, и на народот веќе му е смачено од ветувања. Неможе пред секој циклус да изјавуваат сешто, а потоа пак да си дојде се на старото. Нека кажат немаме амбиции, и да си знаеме што да очекуваме. Не дека ние не знаеме кои им се можностите, ама од една ѕвезда како пандев секогаш се очекува повеќе отколку лежење на терен уште пред да ја пипне топката, и страв да не му ги скршат нозете.
Додека идеа НГ на утакмици се знаеше, навивање цел меч, бодрење на екипата, и свирење во заслужени моменти (нема пак да набројувам). Колку патти само се пеело И ДА ИЗГУБИТЕ, НЕМА ДА ВЕ ОСТАВИМЕ...
Не сте во право сите што тврдите дека Македонската публика не знае да цени. Стварно има фаци кои се додјдни да играат курташак, и цело време нешто плампорат ама покрај целата таа маса луѓе тие немаат никаков одраз врз целите случувања...

Ако медиумите известат објективно и кажат дека Македонија ќе се бори со Ерменија за борба на четвртото место и дека секој освоен бод во групатаосвен со Андора е подвиг, тогаш ќе се радуваме и на нерешениот исход со Ерменија.

Во Македонија има најлоши спортски опинион мејкери, полоши дури и од англиските таблоидни пишувачи

Алелуја! Во 100 теми пишуваме за ова. Оние кои го креираат јавното мислење се тотални дудуци. Пошто поголемиот дел од луѓето (секаде е така) не мислат со црпката туку преземаат од медиумите, нормално е што после викаат: Ерменија не можеме да ја тепаме, алооооо!!!

А екзјуз ми, во што сме ние појаки од Ерменија?

Во тоа што играме прва лига на ливади?
Во тоа што до крај на сезоната пола од клубовите не можат да им дадат плати на играчите?
Во тоа што имаме најмногу 1-2 полупрофесионални клубови?
Во тoa што играчите ни растураат (од седење) по клупите во најјаките лиги на Азербејџан и Кипар?
Во тоа што имаме селектор кој после секоја измена ја влошува играта за нови 33%?

ЈБТ, во што сме тоа ние добри? Во публиката, публиката ни е закон! Треба да има едно место на светско за тимот со најдобра публика, таму влегуваме сигурно. :tapp:

На сето ова, секој јадник што има мака да игра на Филип II е под константен притисок да не утне неколку додавања за да не го прогласат за педер. Како не беше Гути македонец...

А екзјуз ми, во што сме ние појаки од Ерменија?

Во тоа што играме прва лига на ливади?
Во тоа што до крај на сезоната пола од клубовите не можат да им дадат плати на играчите?
Во тоа што имаме најмногу 1-2 полупрофесионални клубови?
Во тoa што играчите ни растураат (од седење) по клупите во најјаките лиги на Азербејџан и Кипар?
Во тоа што имаме селектор кој после секоја измена ја влошува играта за нови 33%?

ЈБТ, во што сме тоа ние добри? Во публиката, публиката ни е закон! Треба да има едно место на светско за тимот со најдобра публика, таму влегуваме сигурно. :tapp:

На сето ова, секој јадник што има мака да игра на Филип II е под константен притисок да не утне неколку додавања за да не го прогласат за педер. Како не беше Гути македонец...
Ниеден од играчите не доаша од македонската лига, така да првите ти прашања ти паѓаат во вода. И Србија има слаба прва лига, и Хрватска, за Босна и Словенија да не правиме муабет, оа види до кај стигаат сите...
пандев игра во Интер и беше еден од најдпобрите поединци во освојување на светски врв, Новески капитен на Мајнц лидер на Бундеслигата со скор 7-0-0, Попов игра за Динамо Киев, а лани беше еден од поистакнатите во Оксер, другите горе доле играат во посилни клубови од Ерменците. Плус предност на домашен терен...

Сајбер

Eпа Пандев лежи на терен и во Интер, Пандев и во Интер паѓа на секој втор дуел, зашто ете не ги споредите тие две слики, во принцип ке укапирате дека разлика во неговата игра нема, со тоа што во Интер покрај Снајдер, Милито и Ето ке се изшлепа и ке блесне, ке го скрши пример 1 од овие тројца мразот и тоа е тоа, а во Македонија покрај кого ? Пандев покрај ваков '' квалитет '' има дебело ограничен капацитет.
И не, не се согласувам дека Пандев не се залага, никаде такво нешто не реков ( се согласив дека партиите му се просечни ), тоа всушност и никој не може да го знае колку он дава на теренот, затоа и реков, во фудбалот максимум на терен не значи и добра игра под дифолт, затоа и ги споредувам и неговите партии од Интер и оние со Македонија.
Кога детално ке ги изанализираш ке сватиш дека разлика нема, во првиот пост од темава дадов само 1 мал пример за тоа дека и фановите на Интер не се задоволни од него, само за разлика од нас тука, таму владее согласност дека е борец на терен односно дека го дава својот максимум, но формата му е далеку од онаа вистинската, а и игрите му се тежок просек, слично некогаш се постира и за Станкович на пример каде годините полека си го прават своето.
Затоа и не ми е јасно кога некој ке ми каже тука дека Пандев паѓа при секој дуел иако и во Интер буквално исто игра.

А бидејќи Пандев е трнот у око, Новевски со Ерменија беше играч мање во одбраната, кариера направи оној ерменецон против него, а со еден Мајнц се носи со Џеко, Клосе и компанија, Попов такоџе е првотимец за украински гигант, а во Македонија е тежок просек и тн и тн. Све си има свое Ја бе, но, јас воопшто не се сомневам во моментот '' давање на максимум '' од нивна страна, доволно јасно ми е кој ке биде резултатот од стратегиите и замислите на Мирсад.

Ниеден од играчите не доаша од македонската лига, така да првите ти прашања ти паѓаат во вода. И Србија има слаба прва лига, и Хрватска, за Босна и Словенија да не правиме муабет, оа види до кај стигаат сите...
пандев игра во Интер и беше еден од најдпобрите поединци во освојување на светски врв, Новески капитен на Мајнц лидер на Бундеслигата со скор 7-0-0, Попов игра за Динамо Киев, а лани беше еден од поистакнатите во Оксер, другите горе доле играат во посилни клубови од Ерменците. Плус предност на домашен терен...

Предност на домашен терен :pos: Господ здравје да ти дае ме насмеа :pos:

Да расчистиме неколку работи: ниеден играч не доаѓа дирекно од првата лига, скоро сите (исклучоци како Наумовски) доаѓаат од истата. Колку повеќе таа лига тоне толку помалку играчи излегуваат толку помалку можност да се засили тимот и да се пополнат дупките толку поголем очај и катастрофа... Хрватска и Србија може се лоши ама Динамо цревата им ги извади на Виљареал и Партизан игра во ЛШ. Работнички губи од втор тим на Ливерпул без борба. Толку сме ние полоши...

Горан Попов никогаш не играл за Оксер, брат му играше. И не беше воопшто ни меѓу поистакнатите ни меѓу истакнатите.

Македонија има еден играч од европска класа, Горан Пандев. Има неколку солидни играчи кои можат да одиграат добро со посилни противници. Има одбрана која е далеку од времето кога играчите беа во топ форма. Има среден ред кој е благо речено очаен. Има еден куп играчи во слаби екипи и првенства и играчи кои се резерви во клубовите. Имаме катастрофа од тренер. Немаме голман. Имаме таман екипа за борба за 4-то место. Тоа е реалноста. Тешко е да се прифати, но тоа е во моментов...

Предност на домашен терен :pos: Господ здравје да ти дае ме насмеа :pos:

Да расчистиме неколку работи: ниеден играч не доаѓа дирекно од првата лига, скоро сите (исклучоци како Наумовски) доаѓаат од истата. Колку повеќе таа лига тоне толку помалку играчи излегуваат толку помалку можност да се засили тимот и да се пополнат дупките толку поголем очај и катастрофа... Хрватска и Србија може се лоши ама Динамо цревата им ги извади на Виљареал и Партизан игра во ЛШ. Работнички губи од втор тим на Ливерпул без борба. Толку сме ние полоши...

Горан Попов никогаш не играл за Оксер, брат му играше. И не беше воопшто ни меѓу поистакнатите ни меѓу истакнатите.

Македонија има еден играч од европска класа, Горан Пандев. Има неколку солидни играчи кои можат да одиграат добро со посилни противници. Има одбрана која е далеку од времето кога играчите беа во топ форма. Има среден ред кој е благо речено очаен. Има еден куп играчи во слаби екипи и првенства и играчи кои се резерви во клубовите. Имаме катастрофа од тренер. Немаме голман. Имаме таман екипа за борба за 4-то место. Тоа е реалноста. Тешко е да се прифати, но тоа е во моментов...

Се извинувам за Оксер, мислев на Херенвен, ама испомешав работите...
Играчите почнале во нашата лига, но овде не останале долго време, и цело фудбалско знаење го стекнуваат надвор од неа, така тоа што нашата лига е хаварија, нема толку голем удел (ти дадов примери со лигите на Србија, Хрватска, Словенија...). Конкретно ми правеше споредба за Ерменија како противник. Повеќето играчи им се од нивно првенство, а и нивните екипи немаат никакви успеси....
Македонија имаше поддршка од гледалиштето во текот на целиот меч освен крајните 20-тина минути, и тоа не можеш да го оспориш. Врти сучи, на хартија сме класи подобри од Ерменија, ама на терен не се покажавме баш. Ако сметаат дека не се кадарни, подобро нека не излегуваат со такви оптимистички изјави...

--- надополнето ---

Сајбер

Eпа Пандев лежи на терен и во Интер, Пандев и во Интер паѓа на секој втор дуел, зашто ете не ги споредите тие две слики, во принцип ке укапирате дека разлика во неговата игра нема, со тоа што во Интер покрај Снајдер, Милито и Ето ке се изшлепа и ке блесне, ке го скрши пример 1 од овие тројца мразот и тоа е тоа, а во Македонија покрај кого ? Пандев покрај ваков '' квалитет '' има дебело ограничен капацитет.
И не, не се согласувам дека Пандев не се залага, никаде такво нешто не реков ( се согласив дека партиите му се просечни ), тоа всушност и никој не може да го знае колку он дава на теренот, затоа и реков, во фудбалот максимум на терен не значи и добра игра под дифолт, затоа и ги споредувам и неговите партии од Интер и оние со Македонија.
Кога детално ке ги изанализираш ке сватиш дека разлика нема, во првиот пост од темава дадов само 1 мал пример за тоа дека и фановите на Интер не се задоволни од него, само за разлика од нас тука, таму владее согласност дека е борец на терен односно дека го дава својот максимум, но формата му е далеку од онаа вистинската, а и игрите му се тежок просек, слично некогаш се постира и за Станкович на пример каде годините полека си го прават своето.
Затоа и не ми е јасно кога некој ке ми каже тука дека Пандев паѓа при секој дуел иако и во Интер буквално исто игра.

А бидејќи Пандев е трнот у око, Новевски со Ерменија беше играч мање во одбраната, кариера направи оној ерменецон против него, а со еден Мајнц се носи со Џеко, Клосе и компанија, Попов такоџе е првотимец за украински гигант, а во Македонија е тежок просек и тн и тн. Све си има свое Ја бе, но, јас воопшто не се сомневам во моментот '' давање на максимум '' од нивна страна, доволно јасно ми е кој ке биде резултатот од стратегиите и замислите на Мирсад.

Не викам дека само пандев не дава максимум. За игрите во Интер неможам многу да зборам, бидејќи нормално знаеш подобро од мене. Тоа што фановите на Интер, се согласни дека е голем борец, не мора ништо да значи, бидејќи репрезентација и интер е многу различно. Тоа што навистина навредува, е што кога му требаше клуб, даваше се од себе за репрезентација а сега се вклопува во сивилото. И не беше цело време Јонуз тренер. И под палка на Катанец беше на исто ниво во квалификациските мечеви. Ти текнува на утките еден на еден???

За уделот на Новески на претходниуот меч си пишав по мечот, ако те интересира побарај малку во темата за репрезентацијата...

Значи поентата ми е дека Пандев ја дава истата слика од Интер, играта му е таква, таква му била таква и ке му биде ( стилот на истата ), со тоа што таму нит го сметаат за лидер, нит очекуваат да ја прави разликата на терен, впрочем Мурињо не го ни купи за тоа ...
Во Македонија он е оној Пандев од Интер, истиот, со тоа што тука за негова жал е првата виолина, што е доволен доказ за капацитетот на овој тим, нормално дека тука ке игра различно кога нема класа пред и позади него, колку пати треба да споменам дека е зависен од квалитет ко џанак од крек ( поздрав до Џака ). Тоа е едно, а за максимумот пак исто важи, од каде тоа дека не давал Се од себе ? Ете, ке кажете вака онака играл, па исто игра и у Интер, реков, од кога тоа во фудбалот давање на маскимум значи и добра игра под дифолт, кој ве лажел за истово ?!

Нема врска бе Интер, кој не го мрзи нека побара во архивите, истите муабети се вртеа и за Лацио кога играше Пандев. Таму трчал, овде не трчал. И таму и овде Пандев знае од средина да им ја нацрта топката на тацна, ама таму батките растураат, а овде нашиве нема топка што не можат да ја покакаат. И после крив е Пандев што не ја земал сам топката од средина па да ги помине сите и да даде гол. Крив е нема што...

Да се вратиме на публиката. Се сетив на една епизода со Хрватска кога игравме 1:1. Дебитираше Ванче Трајчев, играч од Вардар. Ништо посебно, ама дебитант ко дебитант, го фати трема од тоа имињата кај третите на светско... и одигра 2-3 лоши додавања. По тоа му се нафрли цела јужна да го пцуе, а по некое време и да му свири кога топката е кај него. Детето се изгуби тотално, Хрватите почнаа да идат преку него. На полувреме го извадија за да не доживее тотален распад.

Бек ту Итали, дебитира Биабини кај Интер, го фаќа трема, греши во додавањата... публиката станува и го бодри во стилот: ајде дете, само полека, ќе биде подобро...

Сега, не знам кој од кој треба да учи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom