Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
30
Локација
Струга
Избистрете го умот убаво.... и да ве видам "ископајте" го најстарото... т.е. првото сеќавање кое воопшто го имате :icon_lol:

- Мислам бев околу 3 (и пол) или 4 години.... брајќата нешто се распораваа меѓусебе.... а сестрами хистерично се дереше и лупаше на вратата да престанат со карање... и така таа лупајќи го скрши стаклото и ја пресече раката :ija: (оваа е мое најстаро сеќавање)

Баш ме интересира вашите какви се.... т.е. каков тип на сеќавање останува врежано како "прво".... среќно.... трагично... или....

hej..interesna tema..
vaka sea,mislam deka najstaroto na koe se sekavam,e koa bev okolu 3,4 godini,so moite na odmor vo Ljubanista!Imase mnogu paraglejderi,a jas so sestra mi trcavme za da gi gledame kako sletuvaat..taka,vo guzvata ja se izgubiv,t.e. nemozev da ja najdam dada!Po 2,3 casovno talkanje niz plazata i placenje se razbira,najdov edna prijatelka na majka mi i me odnese vo kampot.Znam deka posle toa mlekoto so go ispiv mi bese najslatkoto vo mojot zivot,a sestra mi dobi kotek!

Кога го праев третиот роденден...тоа беше шема хаос праев знам ми текнуе со еден другар по дома балони дупнувавме

Ja у зоолошка, и даам трева на зебра али многу ми е страв, али и ја даам и ми ја лиже раката. И почнуам да плачам.

Убаво ке е при кажување отприлика да кажете колку години сте имале.... и колку што може повеќе детаљи.... комплетно секавање :icon_lol:

ПС: Доколку по одредено време се сетите на некое постаро (по-прво) секавање од тоа што сте го кажале, слободно направете апдејт тука.

Ууухх.. шознам.. мислам дек сум имала негде 2-3 години.. и се загинав в чаршија.. и ги прашвев сите Кј е мама? и еден чичко ми рече а која ти е мајка? и јас реков Мама. и не памтам појќе :)

Хм..интересно Еко..интересно!
Моето прво сеќавање,слика,се однесува на едно летно попладне,кога имав 3,5 - 4 години.
Наеднаш се разбудив од спиење и сватив дека мајка ми не е дома. Толку многу се исплашив што ме оставила сама,па почнав панично да викам,да ја барам и да плачам. Не поминаа веројатно ни 30 секунди, кога го слушнав гласот на мајка ми од двор како ме смирува,а во истиот момент, татко ми дотрча во мојата соба,да ме смири.
Долго не можев да престанам да липам.Таа слика ми е врежана во сеќавањето...
Мислам дека овој момент е многу важен за мене,а особено за понатамошното однесување на моите родители кон мене.
НЕ МЕ ОСТАВИЈА БРЕ НИ НА ТЕЛЕФОН ДА РАЗГОВАРАМ КО ЧОВЕК,ОСТАРЕВ ВИШЕ!!! :pishtoldz

Мислам дека имав негде 5 години и бев со моите во прага и ме однесоја во една зоолошка и тамо имаше еден ут и не мрдаше а на чешки мрдат значи д'пење и така јас на цел глас викав мамо зш не мрдат буфон а луѓево не гледет округло и мама ми викаше да престанам а ја ко за инет уш толку се дерев “ не мрдат“
и така не помислија тамо дека сме некој :lud:

Имав 4 и пол години кога се роди брат ми. Памтам, беше 12 или 13 декември, со татко ми и баба ми ојдовме на болница да ги земиме мајка ми и брат ми. Брат ми беше многу црн, и беше завиткан во плетено жолтеникаво ќебенце.

ovoa go pamtam samo spored moite nema prichina zoshto da go pamtam poshto 2 godinki sum bila. befme na pedalinkite so moite u ohrid i jas od pedalinkata se maanav glavechki u voda, ali guma nosev. i gumata ne mi davashe da se ispravam i jas taka so glavata pod voda si stoev, go ispiv pola ezero, a so nozete u vazduh pretav ko riba na suvo. i tatko mi me vide posle 10tina sekundi i dojde i me izvade. chudno mi e shto go pamtam poshto stvarno na 2 godinki retko koj pamti neshto, ali ushe pamtam kako od ustata i od nosot mi isleguvaa meurchinja so vozduh, a nagore si gi vidof nozete, gumata u vid na shatka, i sonceto mn jako pecheshe...abe komedii

Хм....(=

Супер тема:kez:

Паа не знам точно колку години имав, 4 мислам и беше лето на одмор бевме во охрид. И таму на плажата јас нешто се шлапкав во водата. Иииииии тогаш ме касна оса:nesvest: Се истурив од плачење и после цел одмор на плажа нејќев да идам, цццц.:icon_lol:

Ја се секавам коа гинекологот ме фати за глава и почна да ме влече а јас инаетлив несакам да испаднам :bip:
ехех се зезам

имам мала црна Дупка у секавањето ја добив на 4 години коа преживеах една мала несрека со жица бутнах у штек само на тоа се секавам а друго нема

2-3 години беф коа ја уништиф на татко ми видео лентата да си напраам ѓердани.... и викањето шо следуваше после тоа.... најпрво сеќавање :)

najstaro sekjavanje mi bese koga ziveev u germanija pred 13 god . se sekjavam deka jadev pica so majkami ja pravese drugo slabo

Според датумот на сликата сум бил 3 год. и 2 месеца. Кога ке ја видам, ме обзема едно интересно чувство. На сликата сум јас, со малку поцрвенети очи од плачење, сликан во некое фото студио. (1981 год.) Се сеќавам дека татко ми после работа ќе ме шеташе. тоа беше секојдневна рутина. И ми рече дека ке ме носи да ме слика. Јас појма немав што е тоа сликање. Влеговме кај сликарот, и татко ми ми соблече палтото. Го видов оној за мене огромен чадор(на блицот или што и да е), се исплашив и почнав да плачам. татко ми доста време не можеше да ме смири, а кога конечно успеа, излезе таа фотографија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom