Првиот Македонски автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата lilmiss
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
сте размислувале ли за прв Македонски автомобил? made in Macedonia? мислам, не југо, фиче, застава, него кола што е буквално направена од А до Ш во Мк. ?

до сеа колку што знам, Скопска chop-shop сервис, ( САТРА ) имаат направено нешто слично, успеав и некои слики да извлечам ..али сепак, не ви се врти низ глава да се направие некое masterpeace и кај нас? хелооу, доста време Германија и Италија праеа марки, дајте и ние нешто да направиме ..да имав троа повише ќеш ко лани, би си платила да ми направат за мене, по мој терк шо би се рекло :) ..ваљда, и да праам ќе содржи ДНА од некои топ количиња според моите женски критериуми ( ликсуз како во Мерцедес, спорт како Bmw, изглед како Ауди р8, и уште ред други трапаташки )

инаку, еве слики подолу, неможат онака да се стават ..

http://www.satra.com.mk/Album_Proekt.aspx

или ќе си купам Ферари реплика :D

Како што знам ова беше само концепт уште пред 5-10 години и ништо не се случи си остана само концепт јбг треба пари за да се направи нешто повеќе...

naprotiv Audi bea spremni da investiraat i ako ti e poznato duri i se napravija nekolku modeli vo Makedonija na Audi a4 racno sklopeni ama koncenot od nekoi pricini zamina za hrvatska ili ungarija mislam

naprotiv Audi bea spremni da investiraat i ako ti e poznato duri i se napravija nekolku modeli vo Makedonija na Audi a4 racno sklopeni ama koncenot od nekoi pricini zamina za hrvatska ili ungarija mislam
Ни Хрватска ни Унгарија...Словачка.

А се разбира заминаа затоа што нашиве беа лакоми и бараа огромна сума за да произведуваат овде и голем процент од секоја продадена кола ....

Хмммм, пропаднатиот проект....

Како што знам ова беше само концепт уште пред 5-10 години и ништо не се случи си остана само концепт јбг треба пари за да се направи нешто повеќе...
Od ostanatite aktivnost bea
nagradeni pobednicite na INOMAK 2005.
fudbalskata ekipata na MFS od sponzorot
JSP - Skopje dobi podarok fudbalska topka.
Sojuz na voza~i gi nagradi Studentskiot avto
klub i studenstskoto vozilo VEDA.
Sekako,
neizostana i tradicionalniot poklon za
na{ite kom{ii, za ETF. Ovaa godina tie
dobija kniga za bonton odnesuvawe.
http://www.mf.ukim.edu.mk/system/files/I N F O R M A T O R br.47.pdf

Што се случи со Веда?

сте размислувале ли за прв Македонски автомобил? made in Macedonia? мислам, не југо, фиче, застава, него кола што е буквално направена од А до Ш во Мк. ?

до сеа колку што знам, Скопска chop-shop сервис, ( САТРА ) имаат направено нешто слично, успеав и некои слики да извлечам ..али сепак, не ви се врти низ глава да се направие некое masterpeace и кај нас? хелооу, доста време Германија и Италија праеа марки, дајте и ние нешто да направиме ..да имав троа повише ќеш ко лани, би си платила да ми направат за мене, по мој терк шо би се рекло :) ..ваљда, и да праам ќе содржи ДНА од некои топ количиња според моите женски критериуми ( ликсуз како во Мерцедес, спорт како Bmw, изглед како Ауди р8, и уште ред други трапаташки )

инаку, еве слики подолу, неможат онака да се стават ..

http://www.satra.com.mk/Album_Proekt.aspx

1958 година (ако се сеќавам добро) беше направен прототип на првиот македонски автомобил со име Вардар.

После тоа во 1969 година на саемот во Белград беше претставен Вардар 2. Откако доби позитивни оценки и голема веројатност за почеток на производство на враќање од Белград имаше сообраќајка и целата кола беше тоталка. Љубителите на конспирации викаат дека била местена работа јас мислам чиста случајност.

Како би изгледала колата?

Darek.jpg

1946-m20-15.jpg

Многу е тешко да се направи автомобил кај нас и истиот да биде потполно македонски, од а до ш затоа што тогаш би чинел сигурно повеќе и од бугати вејрон. Сепак постои можност за формирање на мали работилници кои би работеле ограничени серии возила, рачна изработка но итоа бара голема инвестиција.

1958 година (ако се сеќавам добро) беше направен прототип на првиот македонски автомобил со име Вардар.

После тоа во 1969 година на саемот во Белград беше претставен Вардар 2. Откако доби позитивни оценки и голема веројатност за почеток на производство на враќање од Белград имаше сообраќајка и целата кола беше тоталка. Љубителите на конспирации викаат дека била местена работа јас мислам чиста случајност.

Како би изгледала колата?

Darek.jpg

1946-m20-15.jpg

Сепак не е чист македонски дизајн , краден е од Татра Т600 , зарем не ??

Сепак не е чист македонски дизајн , краден е од Татра Т600 , зарем не ??

ГАЗ М20 Победа, Т600 попозната како Татраплан... дизајн на доцни 30-ти...макар што мислам дека идејата е пред се Победата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom