Првиот Македонец што јавно зборува за промена на полот

• Креатор на темата Креатор на темата kokoskar
  • Време на започнување Време на започнување
Со камења да се мава , да не му текне пак да глуми пичица
Јас сум еден од тие кој е против хомосексуалците/педерите/гејојте/лезбејќите (како сакаш наречи ги), но најголема грешка е тоа ти што го викаш, да искажуваш насилство кон нив.
Се додека искажуваме насилство врз нив, тие секогаш ќе бидат во јавноста и ќе се борат за сопствените права, башка незнам што добиваш ако ги удриш.
Вака едноставно не им давај значење за тоа дека знаеш нешто за нив и дека ги поддржуваш. На тој начин тие секогаш ќе бидат нешто неприфатено и непознато за народот, па може ќе се свестат.

Ах таа европа какви испревртени вредности ни сервира а тие европски ориентираните што по секоја цена сакаат во неа како добро утро ги прифаќаат.

Да се симне Господ и да види какви чуда се дешаваат по земјата односно еу и сад па повторно да направи содома и гомора.
За ова целосно се согласувам со тебе. Тие европски и американизирани стилови(срања) на мода и начин на живот го пореметија и Балканов:)

Ау, немој вакви ниски удари жити све, испод ниво ти се.

Вака, пред да ме цитираш, прочитај убаво, не знам која е поентата да разгоруваш непотребни дискусии со мене.
Ја не го осудувам за тоа што го направил, ја не мислам дека треба да биде запален блабла, не му се мешам во приватниот живот, а уште помалце ме заболе како што он се осеќа. Ја не му се ситам на тоа што страда и не кажувам дека треба да го обесиме.
Дури и ако е ок фаца, не ми смета да сум другарче со него.
Што ЈА кажувам, е дека не е цура, не може да биде цура и со сегашната технологија нема да може да биде во блиска иднина.
„Цура“ е поим кој е детерминиран од генетика. Нема ХХ, не е цура.
Искрено, он може да се осеќа и ко носорог, индиго дете или гласник на Аллах. Неговото субјективно чувство за тоа што е, калемењето/создавањето на полови органи, ставањето силикони и чат пат некоја друга операција, не може да го смени ПОЛОТ дури и ако од „надвор“ изглеа ко идеална жена и мене тоа би ме палело (ко тие две слики што сите ги пуштаат кога сакаат да докажат дека некој го сменил полот).
Биолошкиот циклус, способноста да раѓа и 3000 други фактори се генетски детерминирани, а не се исти кај обата пола.

Одма рипате на заклучоци. Мора да веруем дека е цура иначе ќе бидам шупак?
Не веруем дека е цура, не го осудувам, а ниту го дискриминирам, ок?
Ако утре може генетски да го модифицираат цел организам и ги задоволува сите критериуми за да биде жена, ДО ЕДЕН, нема да ми е проблем да мислам дека е женско. За мене, дур не е комплетна жена, во секој поглед и на секој начин, не е жена.

Никој не ти брани на тебе да веруваш дека делумно калемење на органи и „чувство“, дека е жена се доволни за да смени пол.
Значи, според твојата дефиниција за жена, личностите кои страдаат од Amenorrhoea, или неплодност не се жени?

Години поминаа, а ти уште не научи дека оцените во школо/на факс не даваат вистинска слика за тоа кој каков човек е...
Ако на 33 години уште си студент на Машински факултет - тешко дека некој може да замисли добра слика за било кој човек.

Значи, според твојата дефиниција за жена, личностите кои страдаат од Amenorrhoea, или неплодност не се жени?
Не, тоа се болни жени. Аналогијава ти е иста ко да кажеш дека човек без рака не е човек пошто луѓето имаат две раце. Ова е аргумент кој игра со семантика и даваш погрешни аналогии за да постигнеш поента без да се задржиш на основниот проблем.
Неполодна жена =/= на маж кој физички создава нешто налик на вагина и тврди дека е жена.
Како што пишав погоре, у питање е генетика.
Кога кажав „да ги задоволува сите критериуми за да е жена,“ не мислев „да биде здрава и способна жена, без никакви болести.“
Подразбирав генетика и одредени биолошки индикатори за одредување на пол кои сега за сега не можат да бидат променети или модифицирани.

Последно уредено од модератор:
Јас сум еден од тие кој е против хомосексуалците/педерите/гејојте/лезбејќите (како сакаш наречи ги), но најголема грешка е тоа ти што го викаш, да искажуваш насилство кон нив.
Се додека искажуваме насилство врз нив, тие секогаш ќе бидат во јавноста и ќе се борат за сопствените права, башка незнам што добиваш ако ги удриш.
Вака едноставно не им давај значење за тоа дека знаеш нешто за нив и дека ги поддржуваш. На тој начин тие секогаш ќе бидат нешто неприфатено и непознато за народот, па може ќе се свестат.

За ова целосно се согласувам со тебе. Тие европски и американизирани стилови(срања) на мода и начин на живот го пореметија и Балканов:)

Е како да ги искорениме тие двоцевки (ми се чини дека не спомна погоре), ако не со насилство?
Сигурно нема да ги снема сами од себе, ако земиме да му ги испушиме наутро пред да заминат на работа.
Мислам дека токму со некаква метода на шамарење и ќотек ќе се намали нивниот број.
Како во времето на УДБА, пред да замине на работа мора да се пријави во милиција и секој џандар што имал кавга со жената или пак некаков проблем да му се испразни сабајлето.

Е како да ги искорениме тие двоцевки (ми се чини дека не спомна погоре), ако не со насилство?
Сигурно нема да ги снема сами од себе, ако земиме да му ги испушиме наутро пред да заминат на работа.
Мислам дека токму со некаква метода на шамарење и ќотек ќе се намали нивниот број.
Како во времето на УДБА, пред да замине на работа мора да се пријави во милиција и секој џандар што имал кавга со жената или пак некаков проблем да му се испразни сабајлето.
Ти не си го створил за да го тепаш, па дури и ти да си го створил не треба да го тепаш.
Најдобро би било да се забрани со закон хомосексуалноста во државава, а секој оној кој ќе го прекрши законот да биде казнет со неколку месеци затвор.

Ние како народ нема рецка да му маваме, а они лека полека како избегнати и казнети ќе почнат да сфаќаат дека она што го прават не е во ред.

:)

Не, тоа се болни жени. Аналогијава ти е иста ко да кажеш дека човек без рака не е човек пошто луѓето имаат две раце. Ова е аргумент кој игра со семантика и даваш погрешни аналогии за да постигнеш поента без да се задржиш на основниот проблем.
Неполодна жена =/= на маж кој физички создава нешто налик на вагина и тврди дека е жена.
Како што пишав погоре, у питање е генетика.
Кога кажав „да ги задоволува сите критериуми за да е жена,“ не мислев „да биде здрава и способна жена, без никакви болести.“
Подразбирав генетика и одредени биолошки индикатори за одредување на пол кои сега за сега не можат да бидат променети или модифицирани.
За разлика од мојата, твојата аналогија го исклучува терминот „род“ (en. Gender) и става знак на еднаквост помеѓу него и терминот „пол“ (en. Sex).

Ти не си го створил за да го тепаш, па дури и ти да си го створил не треба да го тепаш.
Најдобро би било да се забрани со закон хомосексуалноста во државава, а секој оној кој ќе го прекрши законот да биде казнет со неколку месеци затвор.

Ние како народ нема рецка да му маваме, а они лека полека како избегнати и казнети ќе почнат да сфаќаат дека она што го прават не е во ред.

:)
Нема врска тоа дали сум го створил, јас не сум Тарас Буљба. Плус не викам да ги отепаат, онака малку да се зашамарат.
Ами ако појдат во затвор, тешко на обичните затвореници. Нема око да склопат навечер и кога се тушираат групно.

Не гледам дека седнал да јаде од нечиј леб, не гледам дека извадил очи на некој, не гледам дека е опасен за општеството...но ме нервира тоа докажувањето, видете ме јас сум “посебен“....а не е.
Јас какви трансексуалци знам, нема шанси да познаете дека некогаш биле мажи....но ниту еден од нив, не се докажува со тоа дека е различен, демек бил поголема жена и сл, како што видов дека пишал Клаудија на фб....тие се докажуваат со други квалитети и способности, а промената на пол е само стапка до поисполнет и комплетен живот...но зборам за прави жени.
Кај овој, и кај сите што се појавуваат во медиумите кај нас, се гледа дека се машки, незнам како хирурзите се согласуваат да им прават операции кога имаат доминантни машки особини....
Да беа вакви никој немаше да има против...ова се веќе жени.

За разлика од мојата, твојата аналогија го исклучува терминот „род“ (en. Gender) и става знак на еднаквост помеѓу него и терминот „пол“ (en. Sex).
Комплетно си го утнал значењето на зборовите. Дебатата тука е околу „sex/пол“, a не „gender“ (извор , извор).
во Белград стана жена.(sex)
Преку невладините организации пто се занимаваат со правата на ЛГБТ-лицата успеала да дојде до информации за операција за промена на полот. Kај нас законите не дозволуваат промена на пол, затоа операцијата ја направила во Белград.
И да не идам даље, според изворот, го сменил ПОЛОТ.
Никој не ти збори за „gender identity“ туку неуспешен обид да го смени ПОЛОТ.

Последно уредено од модератор:
@RogerBacon душо, само првиот дел од мојот пост беше наменет за тебе. Ништо лично, мала шала. Не знам зошто се најде позван за да ми одговориш со пост и пол?! :oops:

Бреј ама сте сериозни. Ок не се лути, не те зезам више. :cenzura:

Бегај мори сотоно:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom