Првата плата...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
уффф уште не сум стигнала до неа ама секако право во шопинг би отишла!

Мојата прва дневница во случајов, 600 денари, на 29 јуни. Ги споебав другиот ден, ги частев сите шо беа со мене на кафе :pipi:

Првата плата мислам дека ќе ја потрошам за да купам некои ситници за најблиските, да ги частам и за крај ако нешто остане би си купила некое парче облека.
Ама веќе од втората ќе почнам да штедам за да си купам моја кола:pipi:
Па ќе видиме колку ќе ми успее:pos2:

Па од мојата прва плата частев дома и после тоа излегов со друштво.Многу е подруго чувството кога нешто сам си заработил отколку да се чека од мама и од тато.

Работев само 6 дена и си зедов 3000 ден, ги почастив домашните, си купив неколку козметички производи и фармерки :) што убаво е кога ќе си заработиш сам:)

Работев само 6 дена и си зедов 3000 ден, ги почастив домашните, си купив неколку козметички производи и фармерки :) што убаво е кога ќе си заработиш сам:)

И јас сакам за 6 дена 50 евра...

Памтам дека заминав на одмор со тие пари... ехеее пред 5 години.

сеуште не сум стасал за да заработам своја плата, но ако би заработил сега би купил нешто за најблиските и за мене фармерки,блузи

И јас сакам за 6 дена 50 евра...

Памтам дека заминав на одмор со тие пари... ехеее пред 5 години.
Ама пред 5 години 3000денари пари беа и сеа се ама не како со вредеа порано

Првата плата (досега биле 4 на број) ја добив во септември оваа година. Си имав зацртано, знаејќи дека ќе работам 4 месеци, колку да трошам, а колку да штедам. Сега 7000 денари се таман кога се работи за мене, нешто заштедив, а останатото го потрошив на...си земав јакна, некои книги, највеќе на искачање, кафиња, кафана, цигари и тоа :).

Сеуште не сум во работни односи ама кога ке ја фатам таа прва плата (дај боже) на цела фамилија по една штека цигари, частење мастење бла бла и ако остане нешто за мене. :vozbud:

Од првата плата еден дел потрошив на частење, излегување, купив некое поклонче на најблиските и останато го потрошив на книги и некое парче гардероба. Денарче не оставив на страна, се потрошив а сега веќе гледам нешто и на страна да тргнам.

Ја опнав цела на друштвото...после тоа отидов дома и им реков еве колку ги ценам парите пизда ви матер комунистичка :icon_mrgr
Ама тоа беше пред скоро 7 години, сега демек знам да штедам...

Првата плата.. оддамна беше ама најубаво чувство свои пари, можеш да им праиш што сакаш, излеговме се почастивме, и нормално си купив еден куп долна облека тоа ми е ептен онака кеиф на тоа и ги трошам најчесто парите. Сепак свое си е свое сам си се трудел и си заработил пари, и затоа ти е лезет кога си купуваш нешто без на некому да му даваш отчет зошто како и каде ти требаат пари нели ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom