Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Приватен, државен исто ти се фаќа. Ако сакаш да учиш, ќе си учиш и на приватен и на државен универзитет. Ако сакаш со пари да проаѓаш, ќе пројдеш секаде. Единствена разлика е во тоа што на приватен имаш подобри услови за студирање, ама затоа и си плаќаш повише :helou:

Тоа е тоа... Добро размислување.
И плус што јас на државен ги бркам професорите и никој не те "рецка" тие се богови таму.

Убаво си разбрал, но пропушташ нешто: другарот се` положи со 6, а не знае ништо, на државен факултет, со неучење нема да добие 6. Поентата ми е, на ЕУРМ не учат а си добиваат прелазни оцени, додека некој на државен со добро учење не може да добие ни 6, па види сега каде подобро те спремаат.

А да си учаш како што треба, и од двете места ќе научаш, нели? :)

Кој ти кажа? Кога бев во понеделникот документите да оставам, ми рекоа дека на први октомври почнуваме со наставата.

By the way, нешто слушнав за Александар Палас ќе треба да се оди? Точно ли е тоа?

(планирам утре да се јавам, да прашам подетално, но можеби некој тука знае)

Првиот студентски час ќе ни биде во Александар Палас заедно со нашите родителите мене така ми кажаа од таму.:)

Првиот студентски час ќе ни биде во Александар Палас заедно со нашите родителите мене така ми кажаа од таму.:)

A на која дата е ? 15 септемви или 1 октомври ?

А да си учаш како што треба, и од двете места ќе научаш, нели? :)
Не. Пошо јас сум на информатика и не сум задоволен од програмата што се учи а и колегите сите ми се ботови и тоа што го учиме е ептен скратено према на државните. Така да јас зеам презентации и предавања од електро и од пмф дупло се поопширни и има 100 пати повеќе примери.

А нешто за униформите... Мерки треба да одаме во факултетот да ни земат?

Vaka sega jas koga se zapisav mi kazaa deka prviot akademski cas ke ni bide na prvi oktomvri.Nemora so roditelite mozes celo drustvo da si odneses tamu ako sakas.:)
A za uniformite znam deka treba da ni se javat i da ni kazat koga da odime vo fokabo merki da ni zemat.

^ Exactly.

Бев вчера, девојката што работи тама во студентски прашања ми рече дека ќе ни се јават по телефон за тоа кога и каде треба да се оде за мерки да ни земат за униформите. И ќе бидеме писмено известени, а.к.а. ќе ни стигне писмена покана за да одаме во Александар Палас на први, следниот месец.

Тоа е тоа. :)

мене ми рекоа да се јавам после 1ви септември за да ми кажат конкретно за кога да отидам во Фокабо

Ќе ја посетува некој подготвителната настава (за прва година)?

Распоред за подготвителна настава за студентите од прва година запишани 2009/10 на Факултетот по информатика

22 септември
11-13h Компјутерски Алатки
13-15h Математика

23 септември
11-13h Компјутерски Алатки
13-15h Математика

24 септември
11-13h Програмирање
11-13h Вовед во организација на компјутери

25 септември
11-13h Вовед во организација на компјутери
13-15h Пренос на податоци

28 септември
11-13h Програмирање
13-15h Пренос на податоци

Официјален старт на учебната година е на 1ви октомври, као и увек. Академскиот час е истиот ден. За униформите би требало овие денови да ви се јават, ама и вие пак растрчкајте се зашто ќе останете без униформи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom