Прв приватен универзитет - Европски универзитет

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Cekaj, koj rece deka site se izlezuvaat na privaten. Rekov ako si se izlezuvan 3 godini nemozes da ocekuvas diploma od drzaven.

Privaten mnogu raboti se plakaat i mnogu raboti se servirani. Na drzaven treba poveke da se ispotis i bukvalno da se izboris za ocena vo edna neramnopravna bitka kade sto vie ste inferiorni.
А што ако јас си ги платам поштено сите испити кои можат да се КУПАТ на државен? Кој ќе се излежува...? Верувај на економски едно 50% можат буквално да се купат, цената и јас ја научив што не сум стапнал таму:helou:

Декс не си информиран добро,немам никаква врска со ФОН,ниту татко ми е таму,ако алудираш кон тоа,ниту луѓето зборени некогаш со тебе.Во други води е одамна...Кажувам од искуство на студенти,од искуство на мои блиску луѓе.Твојот ќар кој е во случајов не ми е јасно или пристрасното е во прашање.Да бидеме реални...ама морам да забележам униформите би се каде-каде подобри :smir:

Немам воопшто ништо против Европски, ако смета дека добро функционира нека функционира и понатаму се додека има заинтересирани студенти. Си има квалитети и европски.
Фон моментално може е подобрар (не дека таму студирам:)) него има одлична реклама, мноооогу поголем кадар од Европски и тродупло повеќе студенти, а и имаат најдобри простории за студирање:)
Сепак многу се слични.

а за тоа што кажа Немирна за повлекување на документите од европски баш пишуваше во весници и даваа на вести
еве линк од а1 каде гледав
www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=97203

А што ако јас си ги платам поштено сите испити кои можат да се КУПАТ на државен? Кој ќе се излежува...? Верувај на економски едно 50% можат буквално да се купат, цената и јас ја научив што не сум стапнал таму:helou:

Aha, znaci za tebe Ekonomski Fakultet e definicija za UKIM. Za tebe postoi samo ekonomski? Pa i plati gi tie 50%, kaj i da e drugata polovina ke mora da ja naucis. Nemoj da mi kazes deka na EURM poveke treba da vlozis trud za da zemes diploma. Bilo koj fax na EURM moze mnogu polesno da go pomines od Ekonomski na UKIM. Zboruvam za toa kolku polesno mozes da zemes diploma, a ne kolku ke naucis:smir:

Немам воопшто ништо против Европски, ако смета дека добро функционира нека функционира и понатаму се додека има заинтересирани студенти. Си има квалитети и европски.
Фон моментално може е подобрар (не дека таму студирам:)) него има одлична реклама, мноооогу поголем кадар од Европски и тродупло повеќе студенти, а и имаат најдобри простории за студирање:)
Сепак многу се слични.

а за тоа што кажа Немирна за повлекување на документите од европски баш пишуваше во весници и даваа на вести
еве линк од а1 каде гледав
www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=97203

Da ima pogolema reklama FON ima, nema dilema tuka, ama ne veruvaj se sto ke slusnes na A1, zasto A1 i FON se vo rodninski vrski :)

Епа ако толку многу знаеш кажи ни што треба еден Универзитет да има и да биде нели како оние од Европа. Никој не кажа дека нашиве приватни се исти како тие таму, да, нормално дека треба време да помине и безброј реформи, ама зашто споредуваш кога незнаеш што како е. Слушнав од другарка од оваму онаму, не збори така. И големината на предметот по страници нема врска дали тој предмет е тежок или не, тоа е основно и се знае. Сум имала предмети на државен и по 800 страни па ми биле најлесните, а тие што се мали по обем ми биле отровот.:helou:

Која антиреклама...пффффф... Се забележува премногу, барем да задскиреле малце.

Нели, ептен, а инаку нема врска ова, нормално се отпишуваат студенти од секаде па и од тука ќе се случи еден до два, ама толкава фама кревање:nenene:

Епа ако толку многу знаеш кажи ни што треба еден Универзитет да има и да биде нели како оние од Европа. Никој не кажа дека нашиве приватни се исти како тие таму, да, нормално дека треба време да помине и безброј реформи, ама зашто споредуваш кога незнаеш што како е. Слушнав од другарка од оваму онаму, не збори така. И големината на предметот по страници нема врска дали тој предмет е тежок или не, тоа е основно и се знае. Сум имала предмети на државен и по 800 страни па ми биле најлесните, а тие што се мали по обем ми биле отровот.:helou:

Treba da ima tradicija, cvrsti kriteriumi, kvaliteten sopstven kadar, naucno istrazuvacki instituti, opremeni predavalni i prostorii, i pred se, akreditacija vo i von drzavata.

Sto ima EURM a sto nema ne znam i ne me interesira. Ti oceni si sama, jas ti odgovoriv na prasanjeto. ;).

P.S.
Ne spomnav golemina na knigi, skripti itn. Od takvi pomagala najmalku se uci.

Ајде нека ми каже некој што е на државен што се предностите да учат на државен ко веќе ѓи напаѓате приватните?Јас ќе кажам што мислам за државните и ако грешам да ме исправи некој.На државните како прво ќе ти дадат 150 страни за колоквиум и ќе треба на памет да ги научиш оти незнаеш какво трик прашање може да падне на колквиум шо значи целта им е да те заебат а не да положиш а ти како луд ќе учиш само и само д аположиш така се учи тоа е целта?И друго на економски на државен полата се корумпирани почнувајќи од Шуклев завршувајќи со тој женскарот по математика ајде бее.На девојче да м уе страв да оде на консултации во канцеларија тоал ие однос професор студент?А додека на приватните ќе ти кажаат од прилика на што да обрнеш внимание и ако научиш те пушта без проблем и друго можеш во секое време да с епојавиш во канцеларија ил ида м у се јавиш телефонски ако имаш проблем.Шо значи гоелми разлики има од државните до приватните.Инаку јас сум на Европски и сум задоволна а тоа што го пишува А1 се знае ќерката на Велија е мажена со синот на Фиат(ФОН)и што очекувате да го пофали Европски:pos2:

моите ми рекоа сам да си изберам, дали на државен или на приватен. избрав приватен, но предходно убаво се распрашав и за едниот и за другиот.

за државниот слушнав многу гомнарии, кои професорите ти ги прават. да се запишев таму и така да ми сереа и мене, некој ќе загинеше. од приватниве изборот беше помеѓу европски и фон.

на фон ми рекоа дека лесно се поминувало ( ова ми го кажаа ученици кои студираат таму, без врски! ) , дека можело да се препишува и дека не било многу строго. за европски беше друга сликата. построго и се бара повеќе знаење. затоа и го избрав.

сакам да научам, а не само да учам! на дрчавниот да, навистина можеш да научиш, но да дозволам некој да си поигрува со мене? никако! поправо би го дотепал одколку да му дозволам на некој си шарлатан од комунизмот да си игра со мене и со мојот труд.

Treba da ima tradicija, cvrsti kriteriumi, kvaliteten sopstven kadar, naucno istrazuvacki instituti, opremeni predavalni i prostorii, i pred se, akreditacija vo i von drzavata.

.

И сеа овие новиве шо почнуваат како да створат традиција, да измислат? Мора да помине време за да имаат.

моите ми рекоа сам да си изберам, дали на државен или на приватен. избрав приватен, но предходно убаво се распрашав и за едниот и за другиот.

за државниот слушнав многу гомнарии, кои професорите ти ги прават. да се запишев таму и така да ми сереа и мене, некој ќе загинеше. од приватниве изборот беше помеѓу европски и фон.

на фон ми рекоа дека лесно се поминувало ( ова ми го кажаа ученици кои студираат таму, без врски! ) , дека можело да се препишува и дека не било многу строго. за европски беше друга сликата. построго и се бара повеќе знаење. затоа и го избрав.

сакам да научам, а не само да учам! на дрчавниот да, навистина можеш да научиш, но да дозволам некој да си поигрува со мене? никако! поправо би го дотепал одколку да му дозволам на некој си шарлатан од комунизмот да си игра со мене и со мојот труд.
Јас се запишав на ФОН, а има сератори многу за приватните факултети, едноставно не треба да им се обраќа внимание.
Патем ако има некој од ФОН да ми одговори, дали е излезена ранг листата, некои други информации... Малце офтопик:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom