Prv.mk -Огласи за вработување

• Креатор на темата Креатор на темата Economy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јуни 2012
Мислења
39
Поени од реакции
10
PRV.mk е веб страна и апликација за огласи за работа, пракса и волонтирање формирана од страна на Агенцијата за вработување на Република Македонија и моментално има 1189 активни огласи. И не знам дали само мене ми се случува но се јавив на неколку огласи и повеќето од нив не се јавуваа или броевите не постоеа, успеав да добиам само два броја и тие ми рекоа дека немаат пуштено никаков оглас.
Успеал ли некој до сега да аплицира на некој од огласите на Prv.mk?
Зошто ставаат лажни огласи?

Разгледав огласи за низ Прилеп, повеќето беа за продавачи, келнери и чистачи, така да не ми звучи баш лажно, ќе се изненадев ако имаше 30тина огласи за економисти, 20 за банкари и 10 за правници. Ајде, друг нека кажи искуство, можда и се вработил преку странава. :)

нема врска оваа страна,како и онаа на АВРМ се се тоа лица кои веќе работат или ги реосигуруваат, и јас имам звонето на неколку и тие од другата страна како од марс да се паднати,таква тајност како да аплицираш за во ЦИА или ФБИ

Зошто ставаат лажни огласи?

Па не се лажни, најчесто се веќе пополнети работни места кои мора формално, ради закон, да ги објават.

Па не се лажни, најчесто се веќе пополнети работни места кои мора формално, ради закон, да ги објават.

Ми одговори едниот број дека немаат пуштено никаков оглас и дека најверојатно е лажен. Можеби местото веќе било потполнето па така ми рекла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom