Провокации

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ретко се случува да испровоцирам некого,а инаку лично јас не паѓам лесно на провокации.Ми треба многу за да изреагирам.:wink:

Реагирам на провокации онолку колку што е нивниот интензитет. Сепак не сум провокатор по природа, се разбира ако како провокации се земат само оние кои што имаат за цел некого да извадат од контакт. Доколку се земат како провокации и покачувањето на адреналинот на луѓето кои ми значат нешто со провоцирање со цел да се случи нешто убаво и позитивно тогаш да, провокатор сум.

Обожавам да провоцирам...ама некоја личност шо ми се гади од неа и шо ми има многупати згрешено во животот.. онака не се замарам да провоцирам некој..

Љубите ли да провоцирате?
Во друштво, на шала или пак на некого на кого му мислите лошо и барате повод за караница. :)

И уште едно прашање, дали лесно потпаѓате на провокации?
Лесно запаливи материи, кои и на најситна провокација реагираат премногу импулсивно или имате челични нерви и ништо не може да ве испровоцира... и така.

Повелете.

Provokacija samo ako nekoj me zapali na prv pogled, pa ke treba malku da se potrudam da go provociram da me legne
Ne , se zezam , mislam deka i nema potreba od provokacii koga moze rabotite da se odvivaat normalno :)

A da,mora da priznaam deka odma reagiram koga nekoj me provocira , ali ne e srasno , so zezok sex se ke se resi

Tuuu sto mi e, izgleda sum preterala vo nesto , c c c, sram me bilo :icon_redf

Хмм, па може да се каже оти сам провокатор, дали на шала, дали со цел да изнервирам некој, голем провокатор сам, и мислам оти успевам. :)
Порано ного лесно се провоцираах, сега веќе сватих оти не треба да подлегнувам на провокации и не ставам на акл. Вежбам контрола на чувства и ладнокрвност. :)

Се сретнувам често со провокации по Скопјево особено во местата кај што се движат "браќата". Веќе ми е нормала кога поминувам дали со девојка дали со дугари, по кеј (кај нерези и сред центар), на плоштад или слично да наидам на провокации во вид на довикувања свиркања и слично. Лесно паѓам на провокација, и знам да изреагирам избрзано, но кога бројот на тие што провоцираат е значитено поголем, знам и да си преќутам и да се направам како да не сум слушнал ништо. Дали јас сум провокатор?? Кога сакам да испровоцирам некого, умешно го правам тоа, и скоро секогаш ми успева. Последиците се....:)

Љубите ли да провоцирате?
Во друштво, на шала или пак на некого на кого му мислите лошо и барате повод за караница. :)

И уште едно прашање, дали лесно потпаѓате на провокации?
Лесно запаливи материи, кои и на најситна провокација реагираат премногу импулсивно или имате челични нерви и ништо не може да ве испровоцира... и така.

Повелете.
Не провоцирам и не паѓам на провокации. Провоцирањето е обид на слаб ум да изгледа интелигентно и надмоќно. Силниот ум ја постигнува својата цел без да провоцира.

Припаѓам на онаа група на луѓе кои повеќе ги обсервираат настаните и се смеат од страна, отколку да провоцираат. Ги провоцирам само поблиските во ситуации каде што знам дека ќе бидам сфатена, никој нема да биде навреден и нема да има потреба да се извинувам потоа.

Кога неко ме провоцира на зафрканција, знам и јас да вратам со иста мера, но повторно, само колку да биде интересно. Во случаи каде што намерно ме провоцираат со не баш толку добри намери, игнорирам или враќам три пати повеќе, без да ме интересира дали се нашле навредени или не.

Никогаш немам провоцирано, а не ни планирам. Не сум таков тип на човек.
А за потпаѓање, многу лесно се нервирам и многу пати си го добиле тие што ме испровоцирале.
Едноставно, живеам со филозофијата - Сакам да ми го прават тоа што јас го правам, ни помалку ни повеќе. Не провоцирам и не сакам да ме провоцираат.

провокација на заебанција секако... инаку не.. осим ако некој имам у близина шо ми пречи или нешо лошо шо ми напраил е тогаш со мерак провоцирам.. ! а ретко ко може да ме испровоцира мене :)

Сакам да провоцирам, али само на заебанција, а да се карам не.

Порано како помал многу паѓав на провокации, но сега малу потешко.

Супер тема... Не, воопшто не паѓам на провокација и скоро ниеднаш не сум бил испровоциран од некој лесен човечки ум ... А за провоцирање ... Тоа да ... Едноставно уживам кога полека влегувам во неговиот лесен ум и го распарчувам му ги кинам живците и едноставно се насладувам со неговата нервоза предизвикана од моето ладно зајадливо лаконско говорење ...

Супер тема... Не, воопшто не паѓам на провокација и скоро ниеднаш не сум бил испровоциран од некој лесен човечки ум ... А за провоцирање ... Тоа да ... Едноставно уживам кога полека влегувам во неговиот лесен ум и го распарчувам му ги кинам живците и едноставно се насладувам со неговата нервоза предизвикана од моето ладно зајадливо лаконско говорење ...

Не,зошто?Ја би само да му се исмеам у фаца чисто за да сфати со кој со има работа и на кого продава глупи финти и провокации...едноставниот ладен,одбивен одговор не ми прави ќеф.Мора да го зачинам со ароганција и иронија.

кога сум нервозен и за да го изнервирам и другиот го провоцирам :pipi:
инаку онака на заебанција со друштво, а лично за мене тешко паѓам на провокации

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom