- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.026
- Поени од реакции
- 86.432
И да се бунвет и да се небунвет, исто им се фајча. Јаска се некријам, море.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не викам дека делењето е решение ама само за информација дримот ја дели Струга буквално само чаршијата е заеничка
Викаш нешто треба да превземиме ..... што ?
Ги делат децата уште од градинка па после им текнало во средно ќе се заеднобаш тогаш им се "мувите" во глата и се чудите што има проблеми . Јас не учев нико нестор не можам да кажам како е тамо ама другариве многу добро ми имаат опишано како беше тамо .
Си одат од на школа а зад нив 10 души и им се пуштаат да ги тепаат , до на суд работата другарите мој јадеја кривична пријава и за малце не ги избркаја од на школа а нив ништо ..... кај е правдата ? или малцинство се оправдано е да прават што сакаат
Ај сврти неколку страни назад ке видиш дека од секогаш се тепале и дека не е од лани проблемот .... со години е , а пред 4-5 години тие сакаа етнички смени ама не беше одобрено ама сега се сврти кругот на децата им е преку глава
Јас под политичка пропаганда :pos2:
Ме заболе таквото ти дали ќе ме вервиш или не јас кажав моја случка а има без број такви провокаци од нивна страна
П.С пак ќе нагласам дека не се сите исти и дека и дека и ние не сме цвеќиња прам муабет за одредени "случаи" кој стружани многу убо си знаат кој се и што се
Геџо, нели за средношколците правиме муабет? А за тоа "ој шакира" ... во вакви малограѓански места, таква некултура има од сите. Мене и едните и другите ми свиркаат кога имам мини сукња, а никој не ме гледа кога сум по широки панталони. Не ти држи и тоа вода.За кој прам муабетне за тие од албанија за тие што слегле од планина и за тие што 2 години седат во двособен стан швајцарија и работат од 7 до 7 и кога идат овде мислат дека го фатиле госпот за јајца .... шетам со девојка ми по кеј и слушам од позади некој свирка и вика " ој шакира " и те гледа како најголем душман да му си мислам дека нема потреба појќе да кажвам за кој прам муабет сите знаеме кој и што се
Не е во ред да се ставаат сите во исти кош ама и тие нас не редат во исти кош
Значи прво и основно, не прекажувај работи кои не си ги видел и доживеал лично. Јас учев таму и уште еднаш ќе кажам дека вакви инциденти немало порано. Твоите другари незнам кои се за да знам зошто завршиле така ... ако јаделе кривична пријава, не ја јаделе ваљда невини. Јас колку што знам, во судот барем, до пред некое време повеќето судии беа Македонци. Ако целеше на тоа де ...Не викам дека делењето е решение ама само за информација дримот ја дели Струга буквално само чаршијата е заеничка
Викаш нешто треба да превземиме ..... што ?
Ги делат децата уште од градинка па после им текнало во средно ќе се заеднобаш тогаш им се "мувите" во глата и се чудите што има проблеми . Јас не учев нико нестор не можам да кажам како е тамо ама другариве многу добро ми имаат опишано како беше тамо .
Си одат од на школа а зад нив 10 души и им се пуштаат да ги тепаат , до на суд работата другарите мој јадеја кривична пријава и за малце не ги избркаја од на школа а нив ништо ..... кај е правдата ? или малцинство се оправдано е да прават што сакаат
Џабе си везам јас ама ај. Туку навистина ми смета толку трагично пренесување на лични мислења, за некоја општа ситуација која не е таква. Посебно од некој кој не ни учел во средното училиште за кое зборува.Ај сврти неколку страни назад ке видиш дека од секогаш се тепале и дека не е од лани проблемот .... со години е , а пред 4-5 години тие сакаа етнички смени ама не беше одобрено ама сега се сврти кругот на децата им е преку глава
Па ваљда дека не си неможеш да сфатиш дека сето ова е само политика и наместена работа. Но добро, кој како сака и му одговара, така нека си сфаќа. Башка, ако ништо од ова не те интересира не би бил толку засегнат да пишуваш за истото.Јас под политичка пропаганда :pos2:
Ме заболе таквото ти дали ќе ме вервиш или не јас кажав моја случка а има без број такви провокаци од нивна страна
Јас пак ќе кажам дека ти ако знаеше дека се работи за одредени проблематични лица, немаше да го пишуваш сето тоа претходно. Се растури од генерализирање, преувеличување на работите, за на крај да кажеш дека не се сите исти. Нема логика.П.С пак ќе нагласам дека не се сите исти и дека и дека и ние не сме цвеќиња прам муабет за одредени "случаи" кој стружани многу убо си знаат кој се и што се
ti za utre nemmas domasni zadaci be?ah zaboraviv na bojkot si!хммм... секој си има различно мислење! ние сепак уште протестираме со бојкот на настава и не планираме да се откажеме додека добиеме етнички смени! сега имаме подршка од родители и професори !![]()
позз на сите !
MACEDONIA WILL NEVER DIE!
Се сложувам. Кој ни е крив што сами не си ја зачувавме Струга, тоа највеќе ме нервира. А, за протестите, ќе бидат решени. Потретседателот на владата, Ставревски, кажа дека доколку локалната самоуправа не го реши проблемот, наредната седница во собранието ќе биде за нашиот проблем, што мислам дека ќе биде позитивна за нас. И, кога ќе им дадат наредба да се спроведат етничките смени, нема да се спротивстават Албанците, на чело со Мерко ( градоначалникот ), кој воедно е и тој што не попушта.Хм... океј ве сфаќам но кога се гласаше да си остане старата општинска поделба на Македонија, јас отидов си гласав а струга имаше минимално испаднато да гласат. (Тенк Ју вери мач СДСМ)
Сакам да кажам им го дадоа на Албанците тоа што тие го сакаа (не правам етнички напад, Албанците си бараа поштено) ама овие да не им избега столчето, не се спротиставија и на референдум не излезе ни еден од нив. Кривицата овој пат не е кај Албанците, за жал.![]()
Геџо, нели за средношколците правиме муабет? А за тоа "ој шакира" ... во вакви малограѓански места, таква некултура има од сите. Мене и едните и другите ми свиркаат кога имам мини сукња, а никој не ме гледа кога сум по широки панталони. Не ти држи и тоа вода.
Значи прво и основно, не прекажувај работи кои не си ги видел и доживеал лично. Јас учев таму и уште еднаш ќе кажам дека вакви инциденти немало порано. Твоите другари незнам кои се за да знам зошто завршиле така ... ако јаделе кривична пријава, не ја јаделе ваљда невини. Јас колку што знам, во судот барем, до пред некое време повеќето судии беа Македонци. Ако целеше на тоа де ...
Џабе си везам јас ама ај. Туку навистина ми смета толку трагично пренесување на лични мислења, за некоја општа ситуација која не е таква. Посебно од некој кој не ни учел во средното училиште за кое зборува.
Па ваљда дека не си неможеш да сфатиш дека сето ова е само политика и наместена работа. Но добро, кој како сака и му одговара, така нека си сфаќа. Башка, ако ништо од ова не те интересира не би бил толку засегнат да пишуваш за истото.
Јас пак ќе кажам дека ти ако знаеше дека се работи за одредени проблематични лица, немаше да го пишуваш сето тоа претходно. Се растури од генерализирање, преувеличување на работите, за на крај да кажеш дека не се сите исти. Нема логика.
п.с. Извини што ти одговарам само тебе, но само ти ме провоцираш. Знам дека зборуваш и се дружиш со Албанци, па ете затоа ме иритира тоа што тука испаѓа дека правиш лице.![]()
Референдумот беше наместен и се знаеше како ќе заврши . Во Струга многу луѓе излегоа . Од дома сите излегоа на референдум . Значи кривицата не е на сите туку на тие што не излегле . А за тоа кој не излезе јавете се во штабот на СДСМ тие ќе ви кажат (секоја чест на членовите на СДСМ што не подлегнаа на притисокот и гласаа на референдумот) .Хм... океј ве сфаќам но кога се гласаше да си остане старата општинска поделба на Македонија, јас отидов си гласав а струга имаше минимално испаднато да гласат. (Тенк Ју вери мач СДСМ)
Сакам да кажам им го дадоа на Албанците тоа што тие го сакаа (не правам етнички напад, Албанците си бараа поштено) ама овие да не им избега столчето, не се спротиставија и на референдум не излезе ни еден од нив. Кривицата овој пат не е кај Албанците, за жал.![]()
Македонија на Македонците.
Албанија на Албанците.
Германија на Германците.
Франција на Французузите.
УСА на Американците.
итн.. итн..
Па вие сега гледајте,
дали ќе се изборите Струга да остане Македонија
или Струга да биде Албанија. Тоа е суровата реалност.
Сите кои филозофираат, се страшни демагози и др. комплексари.
Сите знаеме колку ја сакате Македонија . Душа давате за нејзе . И демек ако се поделат смените и ќе се подели Македонија .:pos2: :pos2::pos2: . Па секаде во Македонија се поделени учениците во етнички смени (каде што има повеќе етникуми) и не сум слушнал дека е поделена македонијаI sto barat ovie decata ? Tie baraat eden del da i pripadne na Albanija eden na Makedonija. Albancite baraat cela Struga da bide Makedonija.
Mnogu se izmanipulirani decata, a i bas gi boli nim dali ke ucat zaedno ili ne , uzivat koga ne odat na uciliste , ke se kajat za ova sto go pravat.
... шетам со девојка ми по кеј и слушам од позади некој свирка
Море ут утосан само пример дадов на провокација .... ај ако не е то доволно да ви даде слика која култура ја имаат што би рекле кога се возиш со девојкати со точак и од позади со две веспи возат полека и наеднаш земаат залет еден те турка и паѓаш а другиот ја мава по г"з на девојкати ? Доволно за провокација ???
Не сакав ова да го пишам зш само ко ќе се сетам суратот негов пред очи ми е и ме пука нервоза