Протести на професорите

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Ај гледам не се разбираш и збориш глупости, не се дискутира со тебе. Не би сакал да ти го нарушам светот во кој живееш. Поздрав.

Ај гледам не се разбираш и збориш глупости, не се дискутира со тебе. Не би сакал да ти го нарушам светот во кој живееш. Поздрав.

:pos::pos: И сам си кажа дека се запишуваш како РЕДОВЕН студент.
Тогаш зошто се буниш кога ти бараат редовност, кога сам си одбрал така?

Koj ќе ве сфати :pos:

Овој е или глуп или тренира... Или е исфрустриран поради тоа што неговата „редовност“ не му помага да положи некој испит, или не знам што е работата. Ама дефинитивно му треба помош.

Овој е или глуп или тренира... Или е исфрустриран поради тоа што неговата „редовност“ не му помага да положи некој испит, или не знам што е работата. Ама дефинитивно му треба помош.

Не е битно јас дали сум редовен или не. Не е тоа тема на муабет. Оти можам да те прашам каков си кога не знаеш што пополнуваш по своја воља. :pos:

Се запишувате како РЕДОВНИ студенти а се буните кога ви бараат редовност. Ептен чудни сте ми :pos:

Не е битно јас дали сум редовен или не. Не е тоа тема на муабет. Оти можам да те прашам каков си кога не знаеш што пополнуваш по своја воља. :pos:

Се запишувате како РЕДОВНИ студенти а се буните кога ви бараат редовност. Ептен чудни сте ми :pos:

Види што пишува кај „Услов за потпис и формален испит“. Или немаш што да ми кажеш, освен „се запишувате како редовни студенти“ :pos:

Во право е apidrone.

Порано, по старата програма не се бараше секој ден да гнијат студентите по факултетите. Кога решија да се студира по ЕКТС, единствената измена во начинот на студирањето е покачувањето на ценовникот и задолжителната посетеност на наставата.

Јас мислам дека измените се ок само би додал факултетите да дават извештаии каде и како ги трошат парите од партиципацијата и другитее давачки кој ги збират од студентите. Имено на економски стално е една иста приказан факултетеот нема пари за да плати парно , за плати на професори за нови асистенти итн. Ми доаѓа на кутрите нив да им дадам пари за автубос ама сите возат џипови:nesum:

Види што пишува кај „Услов за потпис и формален испит“. Или немаш што да ми кажеш, освен „се запишувате како редовни студенти“ :pos:

4. Семестар(изборност) - зимски задолжителен :)

Ти види кое од трите си го штиклирал на листот за упис на семестар
- редовен во државна квота
- редовен со кофинансирање
- вонреден

Па после дојди да мудруваш.

Во право е apidrone.

Порано, по старата програма не се бараше секој ден да гнијат студентите по факултетите. Кога решија да се студира по ЕКТС, единствената измена во начинот на студирањето е покачувањето на ценовникот и задолжителната посетеност на наставата.

Ќе беше во право ако бевме сега минато. Но бидејќи сме сегашност постои задолжителност со која самите суденти се согласуваат кога се запишуваат на факултет.
Штом се согласуваат нема зошто да се бунат кога се бара од нив тоа да го исполнат.

Врти сучи пак истото :pos: Не ми кажа како ќе се реши проблемот на студентите на кои одредени предмети им се преклопуваат со термините. Да бевме иднина, можеби ќе се измислеше некаква астрална проекција. Но сегашност сме, баш како што велиш. Ако уште еднаш го спомнеш тоа „сте се запишале како редовни студенти“, тогаш ќе ти купиме еден кафез, и специјална храна, бидејќи ќе ги исполнуваш условите за почесна титула - папагал.

За 4: А сепак и тебе ти се свиѓа да ги напишеш уредно точките како што јас тоа го направив за тебе. Не ти ги менував зборовите, тоа може лесно секој да го види. Не е сменет ни редоследот, така да не си изваден од контекст.

За 1, "не знаев дека од партија е ако бараш професорот да ти е редовен на предавање. Ама ако е така тогаш биди си на чисто од партија сум." Не е културно да ги набедуваш луѓето дека тврдат нешто, кога не е така. Јас тебе само ти го направив истото што ти мене се обидуваше пред тоа. Посочи ми каде сум кажал дека ги поддржувам нередовните професори.

За 2, не те разбирам сега, баш кажував дека имаш добра поента и дека ти е добро прашањето "Како ќе се знае кој е редовен, а кој не ако не се евидентираат? Со кодошење? алоо умре социјализмот." Баш на база на кодошење се направени законите, дури и ти цитирав членови од законите. Ама не поддржувам електронски систем за евиденција, баш нередовните со таков систем ќе земат сила, ти го опишав тоа подетално погоре.

За 3, "Никако не ми одговараш на прашањето кое е многу јасно:
Зошто би им сметало евидентирањето на редовните професори? Кога си ја работат работата како што треба, зошто би им сметало тој што ги плаќа да знае дека се редовни?"
Па прашај редовни професори, јас зборев главно за студенти.
Ако збориме за принципи, што не значи фаќање страни, мене не ми изгледа фер некој кој е ОК да прави нешто плус за да се види кој не е ОК. Згора на тоа, нередовните најлесно на светот ќе го изманипулираат електронскиот систем (како што ти опишав погоре) и ќе имаат уста да кажат дека биле редовни.

Врти сучи пак истото :pos: Не ми кажа како ќе се реши проблемот на студентите на кои одредени предмети им се преклопуваат со термините. Да бевме иднина, можеби ќе се измислеше некаква астрална проекција. Но сегашност сме, баш како што велиш. Ако уште еднаш го спомнеш тоа „сте се запишале како редовни студенти“, тогаш ќе ти купиме еден кафез, и специјална храна, бидејќи ќе ги исполнуваш условите за почесна титула - папагал.

Синко јас не решавам проблеми, јас само ти укажувам што потпишуваш, бидејќи ти не читаш. Кафезот чувај си го за себе и прибери се во него да се скриеш оти изгледа неписмен си штом не знаеш што си потпишал и што си одбрал.
Затоа не бегај и не кружи а и не се труди да бидеш смешен оти не си, тапа ти се форите. Што услови исполнуваш штом не знаеш што си одбрал? :pos:
Се чудам понекогаш како воопшто ве примаат такви неписмени на факултет.

Готово, кафезот и храната се порачани, кажи на која адреса да ти ги испратам :pos: А кога си ти толку писмен, дај кажи каде пишува дека јас како редовен студент МОРАМ да присуствувам на предавања. Не ме интересира што ти подразбираш под РЕДОВЕН студент, туку каде пишува дека јас нема да земам потпис ако не сум редовен (освен во новиот закон). Ајде просветли не', учителу!

За 4: А сепак и тебе ти се свиѓа да ги напишеш уредно точките како што јас тоа го направив за тебе. Не ти ги менував зборовите, тоа може лесно секој да го види. Не е сменет ни редоследот, така да не си изваден од контекст.

За 1, "не знаев дека од партија е ако бараш професорот да ти е редовен на предавање. Ама ако е така тогаш биди си на чисто од партија сум." Не е културно да ги набедуваш луѓето дека тврдат нешто, кога не е така. Јас тебе само ти го направив истото што ти мене се обидуваше пред тоа. Посочи ми каде сум кажал дека ги поддржувам нередовните професори.

За 2, не те разбирам сега, баш кажував дека имаш добра поента и дека ти е добро прашањето "Како ќе се знае кој е редовен, а кој не ако не се евидентираат? Со кодошење? алоо умре социјализмот." Баш на база на кодошење се направени законите, дури и ти цитирав членови од законите. Ама не поддржувам електронски систем за евиденција, баш нередовните со таков систем ќе земат сила, ти го опишав тоа подетално погоре.

За 3, "Никако не ми одговараш на прашањето кое е многу јасно:
Зошто би им сметало евидентирањето на редовните професори? Кога си ја работат работата како што треба, зошто би им сметало тој што ги плаќа да знае дека се редовни?"
Па прашај редовни професори, јас зборев главно за студенти.
Ако збориме за принципи, што не значи фаќање страни, мене не ми изгледа фер некој кој е ОК да прави нешто плус за да се види кој не е ОК. Згора на тоа, нередовните најлесно на светот ќе го изманипулираат електронскиот систем (како што ти опишав погоре) и ќе имаат уста да кажат дека биле редовни.

Еве го мојот пост

Најмалку е битно јас што сум завршил. Ако барањето моите професори да се редовни на предавање е партиски муабет и бранење на министерот да од партија зборувам и го бранам министерот.
Како ќе се знае кој е редовен, а кој не ако не се евидентираат?
Со кодошење? алоо умре социјализмот.
Ако професорот е редовен ќе одговориш ли зошто би му сметало да го евидентираат?

А студенти штом се запишале како редовни тогаш ќе мора да присуствуваат на предавање, ако не им се допаѓа тоа не мора да се запишат како редовни, можат вонредно.

@apidrone ти се запишуваш како РЕДОВЕН студент, читајте малку тоа документите кога ги пополнувате.
И англискиот не учиш граматика ами стручни поими потребни за твојата област.

Во делот кој си го бележал како 2 и ми реплицираш за студенти можеш да видиш дека јас правам муабет за професори. Затоа не ми ги менувај постовите да не барам од надлежните да реагираат.

1. Кај напишав дека ги поддржуваш нередовните?

2. Моето напишано нема врска со твоето вадење од контекст на мојот пост.

3. Пак не одговараш но пак ќе е те прашам затоа одговори ми конкретно она што го барам, не кружи.
Нели тие се редовни, па што се редовни нема зошто да се бунат, тогаш зошто би им сметала на редовните професори евиденцијата?

--- надополнето ---

Готово, кафезот и храната се порачани, кажи на која адреса да ти ги испратам :pos: А кога си ти толку писмен, дај кажи каде пишува дека јас како редовен студент МОРАМ да присуствувам на предавања. Не ме интересира што ти подразбираш под РЕДОВЕН студент, туку каде пишува дека јас нема да земам потпис ако не сум редовен (освен во новиот закон). Ајде просветли не', учителу!

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Знаеш ли што е редовност? :pos:

Е досаден си. Пребрзо ми одговараш, значи не читаш или не сфаќаш. И она твоето "биди попаметен" си смешен. Ај си ги мериме :sport1: IQ, што викаш?

Не знам дали ви е јасно или не, ама високото образование овде за никаде. Дипломата ти вреди колку хартијата на која е напишана . Законов нема да промени на добро само на лошо, тие што се клати врата земи плата, ќе останат. Останатите можат конфорно да се пикнат во компании и фирми, комисии, па дури и во весници колумни да пишуваат.
Не сваќате дека ова само ќе им биде последна капка во чашата на оние малкумина што вредат - ќе си заминат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom