Протести на професорите

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Во врска со објавувањето научно-истражувачки трудови: Какви услови има овозможено државата, за тие професори да можат да истражуваат тука, во Македонија? М? Во лабораторииве од Титово време? Сакаат европско образование, а појма немаат какви се лабораториите во Европа, а какви кај нас.
Електронско евидентирање на присутност: Ако заради отсутност не можам потпис да земам, а плаќам иначе за факултетот, тогаш нека го прогласат и високото образование за задолжително. Што ако имам часови кои се преклопуваат во распоредот? Да се проектирам некако, да се телепортирам? Ок е да имаш плус бодови за присутност, но да си имаш проблеми затоа што не си одел на предавања е апсурд. И како тоа да сакаш да имаш подобра оценка од некој не толку редовен студент како ти, а тој научил повеќе од тебе? Што се оценува тогаш, знаењето или што?
Оценување на работата на професорите: Студентите да ги оценуваат професорите??? Тоа изгледа само во Македонија може. Што сеа ако некој професор се држи до своите критериуми и не пушта ако не научиш, треба да биде казнет затоа што студентите така го оцениле? Кој гарантира за објективноста на студентите?
Мразам неинформираност.
http://kurir.mk/makedonija/vesti/27...e-laboratorii-na-visokoobrazovnite-institucii

А кој компјутер или лаборатотија ти треба за општествените ннауки?
Колку што видов протестираа професорите од општествените науки.
МРЗА. Тоа е.

Мразам неинформираност.
http://kurir.mk/makedonija/vesti/27...e-laboratorii-na-visokoobrazovnite-institucii

А кој компјутер или лаборатотија ти треба за општествените ннауки?
Колку што видов протестираа професорите од општествените науки.
МРЗА. Тоа е.

А јас мразам политика, али кога веќе почна... Ги најавуваа автобусите уште пред 6 месеци дека ќе почнат, а уште не се. Тука се, а прашање е колку ќе траат и тие. Ставија споменици, нема ни 6 месеци тие веќе почнаа да кородираат. Што да очекуваме од овие тендери....
Компјутер во денешно време за се' треба. Или да ги вратиме професориве во среден век, со перо да пишуваат на папирус?!
Всушност, твојот потпис кажува се'. Не би дискутирал повеќе со тебе на вакви теми.

А јас мразам политика, али кога веќе почна... Ги најавуваа автобусите уште пред 6 месеци дека ќе почнат, а уште не се. Тука се, а прашање е колку ќе траат и тие. Ставија споменици, нема ни 6 месеци тие веќе почнаа да кородираат. Што да очекуваме од овие тендери....
Компјутер во денешно време за се' треба. Или да ги вратиме професориве во среден век, со перо да пишуваат на папирус?!
Всушност, твојот потпис кажува се'. Не би дискутирал повеќе со тебе на вакви теми.
Те молам објасни ја политиката на мојот пост.
Второ. Автобусите идат. Доказ http://kurir.mk/republika/skopje/16767-Pristignaa-uste-pet-novi-avtobusi
Трето.За тендери мене не ми кажувај.
Четврто. Не се плаши од мојот потпис. Јас не поддржувам криминал и затајување данок. Затоа е тој потпис.
Назад на темата, да не одиме офтопик оти немаш веќе аргументи за темата.

Тебе курир.мк ти е единствен извор на информации? Пошо као што гледам, нема некоја разлика помеѓу овие и тие на Сител, којзнае кој од кого презема.
Второ: Многу работи идат. Ама никако да тргнат. Што ли се случува?!
Трето: У реду експерту.
Четврто: Пресумпција на невиност - Секој граѓанин е невин се' додека не се докаже спротивното.
Назад на темата, да. Не ми кажа, какви услови овозможила државата да се вршат научно-истражувачки дејности, без линкови од курир мурир и слични срања. Не ми кажа зошто студентите треба да ја оценуваат работата на професорите. Не ми кажа зошто е неопходно да се воведе електронска евиденција на студентите (не на професорите), само немој те молам да ми кажеш дека така било на Запад, затоа што и сама знаеш дека таму има милион работи кои ги нема во Македонија. Не ми кажа како со воведување на студиски програми на англиски јазик ќе привлечеме странски студенти. Зарем тие нема до детали да проверат каде се запишуваат? И после јас сум немал аргументи...

Тебе курир.мк ти е единствен извор на информации? Пошо као што гледам, нема некоја разлика помеѓу овие и тие на Сител, којзнае кој од кого презема.
Второ: Многу работи идат. Ама никако да тргнат. Што ли се случува?!
Трето: У реду експерту.
Четврто: Пресумпција на невиност - Секој граѓанин е невин се' додека не се докаже спротивното.
Назад на темата, да. Не ми кажа, какви услови овозможила државата да се вршат научно-истражувачки дејности, без линкови од курир мурир и слични срања. Не ми кажа зошто студентите треба да ја оценуваат работата на професорите. Не ми кажа зошто е неопходно да се воведе електронска евиденција на студентите (не на професорите), само немој те молам да ми кажеш дека така било на Запад, затоа што и сама знаеш дека таму има милион работи кои ги нема во Македонија. Не ми кажа како со воведување на студиски програми на англиски јазик ќе привлечеме странски студенти. Зарем тие нема до детали да проверат каде се запишуваат? И после јас сум немал аргументи...
Сакаш од други места информации? Повели.http://www.time.mk/cluster/83a0a4c20d/pristignaa-uste-pet-avtobusi-od-ukraina.html Идат, има веќе и пристигнато.Џабе анулираш труд.Не се мачи. ,,Многу работи,, преширок збор кој служи за потенцирање на нешта без аргументи.
За тендери за тебе сум експерт.
Ако Велија е невин, зошто никој не негираше нешто од неговите дела? Само дека власта не го сакала. Власт не го сака можеби и бц ама и покрај Надеж, еве го се шета.
Јас не се водам од Запад. Види ми ги постовите. Никаде не ги спомнувам. И јас уште пред 4 години оценував професори на факс. Само тогаш тоа не беше уредено, па само и поделија тестови со по 20 прашања. Поделив многу кецови заради професори кои за прв пат ги видов кога земав оцена. И тоа го барав на таблото за да не го утнам. Дали знаеш дека еднаш во вреќа ни ги собраа индексите за потписи за да ги однесат кај професорот кој тогаш работеше и во кабинет на претседател Ама тогаш немаше закон за спречување судир на интереси.
И во институциите има електронска евиденција. Тој што пу..а дома и тој што оди на предавања не се исто. А да броиш 3000-4000 студенти дневно на рака не можеш. Измислиле компјутери за тоа.
Веќе има студиски програми на англиски. Повеќе од три години сигурно, за претходно не знам. Ама добро е за нашите студенти да сушаат предавања за ЕУ од професори од ЕУ. Не е само Фрчковски експерт за мегународно. Може имаш аргументи, ама бледо сини ти се...

чекај бе ти, зашто е тогаш редовноста? оди во странство студирај (америка, англија, германија...) и види таму како се однесуваат со студентите што не доаѓаат на настава!!!убаво читај го мојот пост погоре. што треба да направиме, „Бит Пазар - 2“??? ти студираш или само се заебаваш?

ако сакаш да спиеш, спиј до 5 саат попладне. не ти брани никој, ама ако не доаѓаш на факултет како мислиш? демек попаметен си од професорите? :pos: абе иди бегај... :helou:

Кој кажа дека сум попаметен од професорите? Не се они таму да ме подучуваат, таму се да помогнат во моето образование и да ми помогнат ако заглавам негде. На крај, таму се да ме оценат и да кажат дали имам доволно знаење за да поминам. За секој предмет има службена литература и тоа мене ми е доволно. На кој му треба предавања нека оди слободно, мене не ми требаат.
Доколку нешто не ми е јасно тогаш ке го прашам професорот, ке отидам на консултации и слично.

И немој ни да се обидуваш психоанализа преку форум да ми правиш, јадно ке заврши тој твој обид.
Доколку те интересира дали студирам или се заебавам пиши ми ПП па ке правиме муабет.

Не знаев дека знаеш повеќе од проф.др :)
Што ќе ти се предавања, што ќе ти е стекнување навика, што ќе ти е одговорност... Според тебе професорите не треба да предаваат, не треба да пишуваат научни трудови, ама не знам дали платата треба да одат до банка да ја земат или поштар до дома да им ја носи?
Кога може професор од средно за 20 000 редовно да предава и да прегледува тестови, за 60 000 на факс треба гласот да им се фане.

1. И за тебе важи она што горе го напишав .

2. Тоа им е 80% од работата, трудови да објавуваат и да придонесат за некаков напредок во нивната област. 20% се предавањата. И пред да направиш уште еден испад ко оној горе, ова не се мои зборови, ова се зборови на професори што предаваат во таа ваша фамозна Америка.

3. Одговорноста нема врска со одење на предавања кога луѓе своите обрски на време си ги завршуваат.

Petkovsky, на платеници им објаснуваш? Тие се цврсто убедени во тоа што им е кажано, и крај.

Не ја отворив темава да ги рекламирате неспособните будали во земјава.На кој му е до коленичење има влада нека клечи.
он
Испадна ли предлог законот да ги видиме измените?

за првото болдирано: ако има од некого да научиш нешто тоа е од професор. ако мислиш дека си попаметен од нив, тоа е друга работа (и тоа чувај си го за себе, затоа што сепак си дете!!!), но можам само да те посоветувам: немој да бидеш толку сигурен во тоа! ако пак си заглавил во нешто, тогаш треба сам да се потрудиш да излезеш од тоа. професорите можат да ти помогнат до некаде ама на крајот останува сам да си ги решаваш проблемите. професорите нема да ти ги решаваат проблемите преку консултации. тоа е така. ако имаш некој друг приоритет кај нив и на „тацна“ ти се сервирани решенијата од проблемите, тогаш тоа е друг муабет и нема некаква врска со ова што го пишувам.

за второто болдирано: никој не е на копче како што ќе ти текне на тебе. консултациите служат за веќе поминат материјал. ако не си го совладал ти ќе бараш консултации!? и доколку одиш на нив, некои од нив ќе ти бидат закажани во утринските часови и кога ќе видиш на крајот, повторно немаш спиење... :pos:

за третото болдирано: ај едвај чекам да видам како јадно ќе завршам! :helou:

Кој кажа дека сум попаметен од професорите? Не се они таму да ме подучуваат, таму се да помогнат во моето образование и да ми помогнат ако заглавам негде. На крај, таму се да ме оценат и да кажат дали имам доволно знаење за да поминам. За секој предмет има службена литература и тоа мене ми е доволно. На кој му треба предавања нека оди слободно, мене не ми требаат.
Доколку нешто не ми е јасно тогаш ке го прашам професорот, ке отидам на консултации и слично.

И немој ни да се обидуваш психоанализа преку форум да ми правиш, јадно ке заврши тој твој обид.
Доколку те интересира дали студирам или се заебавам пиши ми ПП па ке правиме муабет.

1. И за тебе важи она што горе го напишав .

2. Тоа им е 80% од работата, трудови да објавуваат и да придонесат за некаков напредок во нивната област. 20% се предавањата. И пред да направиш уште еден испад ко оној горе, ова не се мои зборови, ова се зборови на професори што предаваат во таа ваша фамозна Америка.

3. Одговорноста нема врска со одење на предавања кога луѓе своите обрски на време си ги завршуваат.
Моја фамозна Америка? Не бладај.
И што не ти чини тогаш во предлог законот, ако сметаш дека треба да прават трудови? Тоа што треба да отидеш на факултет? Сметаш дека е добро на мастер студии да ми предава демонстратор, недипломиран, за тема на која можеби работам, сум положила можеби и правосуден, а исто така сум имала и 10 по сродните предмети, па ќе научам нешто од демонстраторче? Плаќам 1200 евра за да научам од експерт(не оние самонаречени, туку проф.др) а не некој со средно, со надеж да дипломира.
БТВ, Леандра, ако јас рекламирам неспособни, сметаш дека јас сум неспособна? Тоа е логично за луѓе кои имаат исти ставови.
Апидроне, во недостиг на аргументи, упатуваш навреди. Одамна нападот не е најдобра одбрана.

Искрено ми се допаѓаат оние обврски за докторски студии,така е секаде во светот,а не само напиши книга и доктор на науки си.
Но воведниот дел за внатрешната контрола,делот во кој треба да нашибаат политички циркузанти кој студриле 14 години факултет ми е смешно.Па кога ќе замислам која интелегенција не води уште од сега ги замислувам ликовите чучнати во фотељи,полуписмени во друштво на еминентни професори...оооо боже.
Настрана од циркусот сите останати точки ми се допаѓаат.

Лејди ти не си неспособна,ти си во лудило девојче,кој знае што гледаш околу себе.Делуваш како добро девојче,се надевам некогаш ќе ја кренеш главата.

Ајде, медиумската контрола е тука, сега дојде на време и универзитетите да паднат, не може да има некој неистомисленик со сегашната влада во оваа држава... Слично и Мубарак мислеше пред некое време... Онака само си размислувам на глас.
п.с. колку треба да сте глупи па да не сватите дека не е случајност баш сега што ова се случува... на претходната десно ориентирана влада не и пречеше МАНУ кога овие ги подржаа во теоријата за размена на територии, но сега очигледно на некој му смета кадарот по факултетите кои не мразат хомосексуалци и знаат дека ако печатиш пари, ќе имаш инфлација.

Искрено ми се допаѓаат оние обврски за докторски студии,така е секаде во светот,а не само напиши книга и доктор на науки си.
Но воведниот дел за внатрешната контрола,делот во кој треба да нашибаат политички циркузанти кој студриле 14 години факултет ми е смешно.Па кога ќе замислам која интелегенција не води уште од сега ги замислувам ликовите чучнати во фотељи,полуписмени во друштво на еминентни професори...оооо боже.
Настрана од циркусот сите останати точки ми се допаѓаат.

Лејди ти не си неспособна,ти си во лудило девојче,кој знае што гледаш околу себе.Делуваш како добро девојче,се надевам некогаш ќе ја кренеш главата.

Болдираново не го сфаќам Плис објасни ми. :)

Мене ми е главата горе, од субјективини причини не од владини.

Болдираново не го сфаќам Плис објасни ми. :)

Мене ми е главата горе, од субјективини причини не од владини.

Не ми го отвара документот да го пастирам делот со одборот од 19 членови,колку избрани од владата...ај ако го отвори некој нека го остави овде пасусот.

Тебе главата ти е горе....или доле.Јас не те познавам лично,но по ова што читам од тебе,верувам дека длабоко си западнала каде што не треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom