Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
На кои да им се извинат бе? Ако се будали Вевчанци да им се извинат, Карневалот има традиција огромна и некој овде ке протестира од АлКаеда овде за маските?... Им ја признавме машината за перење пари и ценатарот на дрога Косово а тие ни го запалија знамето таму и Ни се извинија? Абе ко сте будали да мислите дека некогаш ќе имате соживот со тие....Тие брадестите финансирани од Терористички организации не знаат за соживот СФАТЕТЕ еднаш - тврдоглави сте??? Тој е дојден овде да прави сценаријо "Блискиот Исток" Ако ова не се реши на време и ако Полицијата сеуште главна преокупација им биди што коли да земат нови за замена на Крајслерите, ке ви биди чудно што ако има уште една црква останато.....Касно ќе сфатат некои, не губете по втор пат како пред 11 години, Грев е ....

На кои да им се извинат бе? Ако се будали Вевчанци да им се извинат, Карневалот има традиција огромна и некој овде ке протестира од АлКаеда овде за маските?... Им ја признавме машината за перење пари и ценатарот на дрога Косово а тие ни го запалија знамето таму и Ни се извинија? Абе ко сте будали да мислите дека некогаш ќе имате соживот со тие....Тие брадестите финансирани од Терористички организации не знаат за соживот СФАТЕТЕ еднаш - тврдоглави сте??? Тој е дојден овде да прави сценаријо "Блискиот Исток" Ако ова не се реши на време и ако Полицијата сеуште главна преокупација им биди што коли да земат нови за замена на Крајслерите, ке ви биди чудно што ако има уште една црква останато.....Касно ќе сфатат некои, не губете по втор пат како пред 11 години, Грев е ....
Vo pravo si imaat pricina sto go pravat ova a nie slepo ke udirame glava u zid deka ni se braka ,a vsusnost se kucina Turcin mi ima mene kazano deka Albancite se kako kucinja dodeka ima ke idat po tebe ,a posle ke te zagriza

Ти глув си или глуп си ?
Најодговорно тврдиме дека немавме намера да навредиме никого , сметаме дека маската беше ппичина за инцидентиве и ЖАЛИМЕ ЗА ТОА па ве повикува и вие муслиманите да го посетите
толку е писмен тој оставиго.

Дали е секуларно , што поповите крстат на секоја пригода , во државни активности , без разлика дали се работи за училиште , фабрика , пат ...
Државата не е секуларна за муслиманите , затоа што имамите ги нема нигде.
Ако е држава на рамноправни граѓани , тогаш рамо до рамо со попот треба да биде и оџата на државни активности кои се однесуваат за граѓаните од сите вери.

Нијазија не може да влијае врз животите на цел народ ... особено не денеска , преќу ноќ можам да се декларирам како германец , и никој не ми може ништо , ќе сменам име и презиме , вера и обичаи , мое право.

Не ги имам “крстено“ јас така , туку самите тие ... се обидувам да го почитувам тоа ... ако ми рече некој дека е македонец муслиман , јас така ќе го почитувам.
Ако ПЕИ има добиено 10.000 гласови во тие села , а ПЕИ вели дека ги претставува Торбешите , тогаш што не ти е јасно тебе.

Да не си ти таа која сака да ги навреди торбешите нарекувајќи ги македонци муслимани.

Ако јас те нарекувам поинаку тебе , тогаш наречи ме и ти.

Верските објекти од одамна се на таргет ... не само црквите ... можам да соберам тука како се испишани навреди на џамии во Македонија.

Пред да се случи оваа во Битола ... велевте: кој сте вие да применувате своја правда , кога има институции.
Кажи сега , зошто битолчаните го направија сличното ?

Не се силиме на форум , кој каде протестира нема врска ... важно да има дозвола и да биде мирно.

Цел свет да дозволи нешто лошо ... тоа останува и понатаму лошо.

Ако комунистите дозволиле , муслиманите не дозволуваат да бидат дел од тој “светски познат карневал“.

Кај нас тоа не било случај.
Не знам што кажуваш вакви примери , кога тоа нема везе со сцената на карневалот.

Не знам , и мене ми е чудно , како тоа за 2-3 години раѓале по 2-3 деца ... јаки жени мора да биле .р :р

Повторно далеку си од темата ...

И ние не сме имале проблеми со власите.

Не те цитирав пошто гледам имаш јака доза на омраза и малце као да бегаш од теми, не сум знаел дека си џенска , сега уште потешко ми е.

Поздрав.
Човече едно е вера друго е нација .Во Албанија има 20 % Албанци кој не си ја смениле верата т.е си останале христијани .
Тие 20 % нели се Албанци ?

Човече едно е вера друго е нација .Во Албанија има 20 % Албанци кој не си ја смениле верата т.е си останале христијани .
Тие 20 % нели се Албанци ?
албанија едно време била 99% КАТОЛИЧКА држава. албанците како народ во изминатите години биле католици. и самата албанија мислам дека и ден денеска е поделена на 2 народи односно Тоски(католици) и Геги(муслимани)
ако грешам поправете ме.

Во Албанија повекето се католици а не 20% или грешам...

Еден јак турски медиум КаналД , пренесол дека состојбата на муслимани во Македонија не е најдобра , и дека Ердоган ќе барал објаснување од Грујо.

Duri vcera se siri vesta vo Turcija, prvin Kanald dade pa posle i drzavnata televizija TRT, Turcite vo Turcija se iznenadeni kako i ovdesnite Turci, a ima uste iznenaduvanja,vo Srbija navivacite pokraj Albancite peele i za Anti-Turski pesni, KLETI TURCI itn, od novamakedonija si procitav.
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 17:55 ---
Ти ли најде бе да бараш прочка?
ТИ?
Ти што не си голем верник а сепак си навреден?
Ти што си ТУРЧИН, ти ќе бараш извинување од Македонци?
Ти што носиш 1.5 милиони жртви на душа?
Ти што имаш забрана дури и да помислиш за ова ЗЛО?

Еве ти за тебе, преслушај малку

Еве ти дел од текстот исто така:

Kini lits, unger chan, kini lits,
khmoghats anoush, anoush, khmoghats anoush.
Talyat pashan trin hogh-uh,
Lour-uh darin eer medz mor-uh,
GETSEH Tashnag gamavor-uh.
Kini lits, unger chan, kini lits,
khmoghats anoush, anoush, khmoghats anoush.

Немој да ме разберете погрешно другите ако не знаете за што се работи, но на членот Поларис му давам до знаење дека токму тој како Турчин нема никакво право да бара извинување за оваа случка !
Тој самиот на други теми негира дека воопшто не постоело нешто во историјата наречено ГЕНОЦИД ВРЗ ЕРМЕНЦИТЕ ! Значи негира дека нешто такво постоело, а не пак да се извини...

http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide

Овој мој пост служи да им појасни на другите да не влегуваат во дискусија со овој член, барем во оваа тема, затоа што како што напоменав тој нема никаков кредибилитет да бара извинување !

За другите:

Живееме во секуларна држава. Законот е над религијата. Ако вевчанци направиле нешто противзаконски, нека си ги брка законот. Вие не можете да ја земете правдата во ваши раце и вие да пресудувате.

Koj si ti bre mocko eden da im kazuvas na clenovite so kogo da razgovaraat, aj sikter od tuka, da ti se plukam i tebe i na Ermencite, ti ne si toj sto ke prodava um koj sto da napravi ovdeka na forumot..

I na kraj, evo ti edno klipce od mene

Duri vcera se siri vesta vo Turcija, prvin Kanald dade pa posle i drzavnata televizija TRT, Turcite vo Turcija se iznenadeni kako i ovdesnite Turci, a ima uste iznenaduvanja,vo Srbija navivacite pokraj Albancite peele i za Anti-Turski pesni, KLETI TURCI itn, od novamakedonija si procitav.
Дај барем преведи што се збори во видеото ако не ти е мака.

Дај барем преведи што се збори во видеото ако не ти е мака.

Ova sto se sluci vo Vevanci sme iznenadeni bidejki koga stanuva zbor za religijata,tuka spaga i Turcite,, a Kenan Hasip izjavi deka i jas kako pratenik na Turcite vo Makedonija reagirav ostro vo Parlamentot, i smetam deka ova e preterizam sto se sluci vo Makedonija,se nadevam deka ke se podobri odnosite megu verskite i etnickite zaednici za idninata na ova zemja. A za krajot Tv-to kazuva deka Georgi Ivanov zaedno so verskite zaednici se nadevale deka poveke nemalo da se sluci vakvi nemili nastani.

Od ova sto se sluci vo Vevanci sme iznenadeni bidejki koga stanuva zbor za religijata,tuka spaga i Turcite,, a Kenan Hasip izjavi deka i jas kako pratenik na Turcite vo Makedonija reagirav ostro vo Parlamentot, i smetam deka ova e preterizam sto se sluci vo Makedonija,se nadevam deka ke se podobri odnosite megu verskite i etnickite zaednici. A za krajot Tv-to kazuva deka Georgi Ivanov zaedno so verskite zaednici se nadevale deka poveke nemalo da se sluci vakvi nemili nastani.

Од ова што гледам нема ништо страшно, како што спомна Дарданиа. Како и да е, свесен сум дека Турците знаат чиј проблем е ова, всушност вчера правев муабет со неколку познаници Турци и апсолутно сите се I just dont give a fuck.

Се знае дека инцестоидните накази - Вахабисти го прават ова и попусто се обидува некој да ги вовлече Турците. Тоа и самите Турци го знаат.

Ќе не бомбардира ли Турска заради Вевчани?
Али брзо ќе ни простат кога ќе чујат дека палиме каурски храмови. Колку ли пари инвестиции само ќе пуштат за тоа храбро дело сторено во одбрана на Алах (како што повикуваше во струга вехабистичкиот леток).

Џабе ја мешате Турција, вехабисти се во прашање. А тие најмногу членови придобиваат од цигани пред се, а и Албанци. Се кладам и сметам дека нема теоретски шанси Турчин да се најде помеѓу нив, гарантирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom