Протест на ССМ

кизнај што се има искористено штом на секој чекор ги брани есдееесссс,.
Автоматски споено мислење:

... туку ако камерите го регистрира возилото за прекршок при возење на дотичниов синдикалец борец за сопствени семејни потреби, каде ќе биде испратена смс казната на негово име? а??? или на Синдикатот?? и која ќе ја плати казната Трендафилов или Синдикатот со наши пари како членови на Синдикатот? :facepalm:
Од наши секако што не е во ред ама не можеме да влијаеме на тоа.
И не само службени возила (дал е на фирма, држава, институција, службено е). Поверениците од наши пари си носат цели фамилии на синдикални игри, се злоупотребуваат фондовите.
Автоматски споено мислење:

Tabela-1-min-plata_kosnica@2x-1068x739.png

Последно уредено:
Според формулата, далеку се 600 евра. Да не испадне лаком г** трагедија.
50% од пораст просечна плата и 50% од пораст на трошоци е околу 1500-1600 денари. За толку треба да се зголеми минималецот.
Со тенденција според професори на Економски, да се смени формулата за минимално да ги следи поскапувањата барем на оние со минималец.

„Формулата„ за пресметување животни трошоци на месечно ниво‘, наречена „потрошувачка кошничка„ е промашена во поим и сведена на просто вегетирање, каде не се земаат во предвид и потрепштините кои не се предмет за исхрана, облека и сметки, но се дел од секојдневното живеење и потреби.

малку сум (ама и не сум) настрана од млабетов,
но ние како работници од петни жили треба да бараме да добиваме бруто плата од проста причина што барем 80% од луѓево не знаат колку плаќаат месечно кон: пиом, фонд за здравство, фонд за невработеност, професионално заболување...
дури и членството во синдикатот е 1%.

е кога ќе си ги плаќаме сите тие давачки наредниот ден од свои раце дури тогаш ќе се освестиме колку даваме и што добиваме за возврат и ќе почнеме да бараме услуги за дадените пари од: влада, општините, министерствата, здравството, синдикатот...

е сега зошто властодржците не сакаат да биде вака некој сватил а некој не може да свати!

малку сум (ама и не сум) настрана од млабетов,
но ние како работници од петни жили треба да бараме да добиваме бруто плата од проста причина што барем 80% од луѓево не знаат колку плаќаат месечно кон: пиом, фонд за здравство, фонд за невработеност, професионално заболување...
дури и членството во синдикатот е 1%.

е кога ќе си ги плаќаме сите тие давачки наредниот ден од свои раце дури тогаш ќе се освестиме колку даваме и што добиваме за возврат и ќе почнеме да бараме услуги за дадените пари од: влада, општините, министерствата, здравството, синдикатот...

е сега зошто властодржците не сакаат да биде вака некој сватил а некој не може да свати!
Ама да те остави и да си бираш дали да дадеш или не. Еден кур подебел ке платам и здравствено и пензинско на државава.

Веројатно го знаете ама кој не знае има калкулатор за бруто/нето. Може да се внесе нето плата и да се види колку плаќа за секоја ставка.

отприлика 28% се двои за придонеси плус 10% данок на доход.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom