Протеини - брз начин за добивање на плус некое килце?

• Креатор на темата Креатор на темата icedevice
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 март 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
18 години сум и страшно ме нервира што сум слабичок. 1.70 сум а тежам 51 кило. Без проблем би требало да ставам уште некои 10 кила.
Е сеа финтата е, немам добар апетит (бргу се заситувам) и додавање на килажа се чини невозможно за мене. Така да идам на варијанта - протеини / теретана. Па имам неколку прашања:

1. Дали навистина работи оваа комбинација? Дали со билдингот можам брзо и ефективно да накачам добри 10 кила? Дали протеините би имале некој штетен ефект?

2. Од каде да купам квалитетни протеини? Дали можам да најдам во California Fitness?
Од прилика колку пари би ми требало за нив?

фала. ако ми текне уште некое прашање нема да се срамам и ке си прашам. :salut:

Со вежбање и протеини секако дека можеш да накачиш килажа. Сепак ништо не може преку ноќ, ама има ефект дефинитивно.
Не се рачуна како штетно, плус ваквите протеини го продаваат во продавници за здрава исхрана, ама лично јас сум по природното. Можеш да побараш режими на исхрана по нетов, со јајца и стекови можеш сличен ефект да постигнеш.
Има на повеќе места, а вака најголемо е спроти Соборна, кај Матица.

ај кажете нешто што нема да вклучува месо и теретана.....дека ич не сакам такви работи а и јас треба да качам некое килце....

ај кажете нешто што нема да вклучува месо и теретана.....дека ич не сакам такви работи а и јас треба да качам некое килце....
јади тестенини и варени компири

ко што кажа Столица ама и не само варени компири, фрли се и на пржените :)

Не почнувај веднаш со теретана.
Прво накачи килажа, па после можеш да почнеш и со вежбање.
Затоа што на тој начин побрзо ќе испаднат килограмите на виделина.
Протеини не може секој да си дозволи. Месечно ќе ти требаат 3000-4000 илјади денари ако сакаш да бидат 100% природни. А ако сакаш хемија ќе те кошта месечно околу 1000 денари што не ти препорачувам поради стерилизација.
Затоа јади тестенини и месни производи(најдобра варијанта), и пржена храна(не е корисна).
Има по аптеките и поголемите маркети житарици во прав, се става по неколку лажички во чаша со млеко и резултати ќе има за неколку недели.

Постојат апчиња од пивски квасец (или така нешто), кои се даваат на анорексични. Исто така се користат од луѓе кои сакаат да накачат килажа. Како и да е, обрати се кај лекар прво.

Епа вака сега,тебе ти е рано за протеини ама до душа и јас сум против нив пошто тие се за вештачко накачување на мускулна маса,а се што е вештачко не е убаво,пошто ти може ќе пиеш протеини 1-5 па и 10 години по ред и кога ќе престанеш мускулите ќе ти паднат како на стар дедо,инаку за тежината ми беше зборов..за да накачиш тежина не ти се потребни протеини туку масти,иако во големи количини се штетни за крвта..викаш дека брзо се заситуваш,одкога ќе почнеш да одиш теретана или да спортуваш нешто..макар и трчање во парк или сл. ќе трошиш повеќе енергија и секако повеќе ќе јадеш..сега за исхраната..како што ти спомнав погоре ќе ти требаат повеќе масти а секако со нив доаѓаат и протеините како на пример месо(свинско,пилешко и др.),виршли,млеко и јогурт,јајца,кашкавал,сирење,сувомесно(салама,печеница,чајна,врат,пршут),
многу леб (:,пржени и варени компири,за протеин + можеш да јадеш и житарици(7.8гр.)и секаков вид тестенини најмногу шпагети(7.8гр.)ама па за жал не содржат толку масти,воедно се што е од животинско потекло исклучувајќи ги житариците и тестенините,ако практикуваш да јадеш околу 4 пати на ден,сакам да кажам сабајле околу 11саат,поручек околу 15 и 18 саат и вечер касно..ќе имаш резултати за неполн месец,пак ќе напоменам овој распоред е за кревање на некое кило НЕ ЗА ЗДРАВА ИСХРАНА.

18 години сум и страшно ме нервира што сум слабичок. 1.70 сум а тежам 51 кило. Без проблем би требало да ставам уште некои 10 кила.
Е сеа финтата е, немам добар апетит (бргу се заситувам) и додавање на килажа се чини невозможно за мене. Така да идам на варијанта - протеини / теретана. Па имам неколку прашања:

1. Дали навистина работи оваа комбинација? Дали со билдингот можам брзо и ефективно да накачам добри 10 кила? Дали протеините би имале некој штетен ефект?

2. Од каде да купам квалитетни протеини? Дали можам да најдам во California Fitness?
Од прилика колку пари би ми требало за нив?

фала. ако ми текне уште некое прашање нема да се срамам и ке си прашам. :salut:

Најпрво, се што е кажано во темава е апсолутно ѓубре напишано од незнајковци(исклучок е The Mummy Returns).

Знам дека ќе звучам како баба но решението е многу просто...јади синко, јади. Протеините нема многу да ти помогнат бидејќи очигледно е дека имаш многу висок метаболизам. Ти требаат калории...и тоа многу. Подобро земи гејнер(протеини + јаглехидрати) кои имаат голема количина на калории. Не е баш најквалитетна храна, но ќе си ја заврши работата.

Еден прост принцип треба да сватиш, треба да внесуваш повеќе енергија во твоето тело одколку што трошиш и тежината ќе расте. А тоа дали ќе биде мускулна маса или сало зависи од тебе, затоа иди вежбај и кркај и ќе има резултати. Малку трпение и посветеност треба само.

А за проблемот со немањето апетит има решение. Подели си ја храната на повеќе оброци(5,6, па и 7 на ден) кои ќе бидат помали во обем. На почеток можеби ќе ти биде тешко но желудникот ќе си фати ритам и после сам ќе сакаш да јадеш.

Со вежбање и протеини секако дека можеш да накачиш килажа.
Грешка.Вежбање+протеини нема да му помогне да накачи килажа.Ако сака да накаќи килажа мора да ги искомбинира протеините со креатин и јагленихидрати,ама пошто гледам дека е почетник би му препорачал да се распраша во теретаната кајшо сака да вежба па таму ќе му кажат.
Јас знам дека пред 4-5 г. исто како него бев многу слаб и прво што направив беше да почнам да вежбам во теретана и зедов после еден месец Гејнер.
И аман не давајте совети ако немате појма...подобро не пишите ништо...

Доволно е само да вежбаш, не би ти препорачал протеини. Не се добри..

слободно земи си протеини. WHEY чист протеин најубаво, ама ќе мораш со уште нешто да го искомбинираш. оди во калифорнија и кажи им што сакаш да постигнеш. скупа работа е иначе бодибилдингот, да си знаеш. коштаат сите тие саплементи многу =) ама, резултати ќе има.

јас денеска бев на доктор за оправдание да си земам и ја прашав докторката што би ми препорачала за да се здебелам и без мислење одма кажа пивски квасец дека како што кажа Petkovsky се давале на анорексични.....така да јас така ке се "гојам"

Доволно е само да вежбаш, не би ти препорачал протеини. Не се добри..

/facepalm

Ај те молам објасни ми како може сурутка во прав да не биде добра? Бебињата кои не ги дојат пијат формула од вакви протеини....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom