V
vlako088
Гостин
Со големо задоволство би прочитал еден таков текст. Особено поради фактот што не се препорачува за обични луѓе.
Сепак, според напишаното, верувам дека станува збор за содржини (правила, канони и сл) пишувани од смртници, а не од рацете на евангелистите водени директно од Бога.
Исправи ме ако грешам, но единствено 4-те евангелија се зборот на Бог, нели? Од каде им право на некои обични смртници (без оглед колку биле посветени на религијата) да ги пишуваат правилата на однесување? Зарем Исус не кажал доволно за тоа како треба да се однесува еден верник?!?
Моето прашање беше, каде во Светата Книга, сржта на христијанството, се дефинира кој е колку и од кога грешен?!? Не добив одговор на ова прашање. Баш би сакал.
Инаку, се сложувам дека секој може да напише правило. Можам и јас. Тоа не ме прави бог, ниту правилото го прави свето, нели?
Жално е што Светителите ги третираш за обични смртници, тие се наши застапници пред Бога и се молат за нас... Тие се насладуваат на царството небесно. Незнам брате како да ти објаснам очигледно е дека и да имаш средба со Нашиот Бог Исус Христос ќе му противречиш и ќе се правиш попаметен и попаметен од него.
Од сето ова заклучувам дека е бесцелно да се дебатира со Вас од причина што Вие се знаете и го презиратае мисленето на другите, брат Miki1 Ви објасни подобро од мене но Вие си терате по Ваше па нека ви Биде...